Jump to content

ozone

Members
 • Content Count

  327
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Vantaa
 • Ajoneuvot
  -63 Kupla, -66 Junis

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1975 brassijunis huutokaupassa: https://huutokaupat.com/2632013/volkswagen-kleinbus-kombi-1975-15-l-bensiini-55051-km
 2. Swing-lootaan ehjä superdiffi ja alumiiniposki. Tarjoa YV:llä tai 050-54O9835
 3. Mulla on ollut Kuplan 1776cc koneessa tollanen vastaava Dellortojen kanssa, otin sen joskus kaasarikoneisesta Alfa 33:sta. En ole modannut mitenkään, tsekkasin vaan että maksimiennakko on noin 30 astetta. Puola on Bosch, peräisin samasta autosta, jakajan kyljessä oleva moduli varaosa Motonetistä. Samaa modulia käytetty aika monessa Boschin jakajassa mm. Peugeot 309 muistaakseni. Toiminut oikein hyvin, ei ongelmia. Modulin kytkentä taisi mennä näin: musta maihin, valkoinen puolan -, vihreä puolan +.
 4. Kiitokset, kyllä se pienellä hiomisella tosiaan meni paikalleen.
 5. Nokkapyörää lähinnä oleva tuplakauluksellinen laakeri (Silverline) ei siis sovi nokan (Engle FK-8) laakerikaulalle, vaan on liian leveä. Ei ole ennen sattunut tällaista ongelmaa eteen. Laakerit on vasta ostettu, nokka saattaa olla 10v vanha mutta käyttämätön. Onko vika nokassa vai laakerissa? Muun merkkisiä laakereita alkaa olla aika vaikea saada.
 6. Kun ottaa huomioon että kone on seissyt pitkään niin laittaisin vaihtoon nämä: Venttiilinjouset (Bilteman venttiilijousipuristin toimii, muistaakseni 16V-malli on parempi kuplaan) Venttiilit (Tarkista ainakin) Laakerit (jos näyttää hyvältä niin ei tarvitse vaihtaa) Tiivisteet ja vauhtiksen stefa Tönärien suojaputket Muuten männänrenkaatkin, mutta olit mitannut puristuspaineet ja ne oli kai OK Halpoja nämä koneet on huoltaa, mutta mikään ei ole ilmaista. Perushuollon kun tekee niin ei sitten tarvitse heti alkaa korjaamaan uudestaan, nyt kun konekin on irti autosta niin se on aika paljon helpompaa. Nostajat saa pysymään rei'issään vaseliinilla tai pyykkipojista tehdyillä pitimillä. Kuvissa pytyt ja männät näyttää ihan hyviltä, käyttäisin itse jos ei ole isoja naarmuja tai puutu palasia.
 7. Irrotat tuon suodatinpumpun niin näet nokka-akselin pään jossa on yleensä merkinnät nokan mallista. Äänestän koneen purkamisen puolesta, noin kauan seissyt kone kannattaa kyllä avata ja tarkistaa.
 8. Meinaatko että laittaisi junikseen takajarruiksi Kuplaan tarkoitetut 5x205 jarrut? Kyllä kai ne sinne menisi straight axlen kanssa, vai olenko väärässä? Katsastusukkokin varmaan hyväksyisi, jarrutustehon luulisi olevan parempi kuin rummuilla.
 9. Lisäkysymys asiaan liittyen: onko mitään järkeä laittaa levyjarrut pelkästään eteen? Kokemuksia?
 10. En löytänyt sinnikkäällä hakemisella. Oliko jossain tiedossa lohkoon tarvittavan aukon läpimitta erikokoisille sylintereille? Tähän samaan ketjuun voi laittaa mittoja, myös kannen osalta. Type 1-moottori kyseessä, mutta samaa topiccia voi käyttää myös type 4-koneille. 85,5 mm mäntä, sylinterin alapään ulkomitta xx mm, sylinterin yläpään ulkomitta xx mm 87 88 90,5 / 92 94 (ja 92 thick wall)
 11. Ei pelkästään volkkareita, mutta hienosti menee suomalainen junakeula kaiken maailman bemareiden seassa Nordschleifella: Linkki YouTubeen Edit, noin kohdassa 2:42 siis.
 12. Mulla olisi tarjolla Englen FK8 ja FK10, molemmat käytettyjä ja molemmat hiottu pitkäiskuisen kampuran kanssa käyväksi (82mm). Silmämääräisesti tarkasteltuna kunto OK. Vantaalla. -Otso
 13. Uusi 200mm kytkinasetelma (uudemman mallinen) ja jousittamaton levy. Ostin Aircooledista kaksi viikkoa sitten mutta en tarvinnutkaan. Ovh 32€ + 59€, nyt 75€ yhteensä Pitkät vetoakselit heilurivaihteistoon, MYYTY Vaihdekeppi ja lukkolevy sen alle, perimätiedon mukaan VW Thingistä, Typ181. 20€ Öljynjäähdytin n. 15cm x 35cm x 7 cm, käyttämätön. Vastaava oli aikoinaan Urtsiautossa takalasin alapuolella vakiojäähy ohitettuna ja hyvin pelasi. 20€ Laitan kuvan myöhemmin. Tavarat Vantaalla, kulkee Postilla ja MH:lla vastaanottajan piikkiin. Rahat ensin tilille. -Otso 050-5409835 tai YV.
 14. Samoilla linjoilla tuon paikan kanssa, nurmikenttää leiriytymiseen ja järvi pitäisi olla vieressä. Itse olen käynyt tapahtumissa epäsäännöllisesti 15 vuoden ajan: Pälkänettä ei tietysti voita mikään jne jne. Henkilökohtaisesti pidin Himoksesta, Visulahdesta ja Ruovedestä kaikista oikein paljon. Jämistä jäi nyt huonoina puolina mieleen täydet roskikset hotellin alueella ja varsinkin näin kuumalla ilmalla järven puuttuminen, käytiin kyllä maauimalassa pulikoimassa mutta tuo hiekkakuopan sijainti ei meille selvinnyt. Yhdistyksen järjestelyt oli kunnossa ja oli Jämissä paljon hyvääkin, mm. seikkailupuisto ja läheinen aktiivinen pienlentokenttä. Ulkomaalaisia harrastajia on aina ollut jonkin verran, mutta olivat nyt jotenkin näkyvämmin esillä, varmaan Someron tapahtumasta jääneet vielä viikoksi. Muuten tuntui siltä että harrastajia ei ollut yhtä paljon tässä tapahtumassa kuin ennen, johtuuko kuumasta säästä vai paikan hajanaisuudesta / suuresta koosta? Edit: Iso peukku FVWA Kokkola / Pyhäsalmen porukalle lasten ohjelmasta!
×
×
 • Create New...