Jump to content

sähköinen bensapumppu ja...


Guest komppa

Recommended Posts

Bensa lentää...

 

Missä vika kun pumppu vaan naputtaa ja naputtaa. Eikö pumpun

pitäisi sammua, kun riittävä paine saavutettu? Kaasarin venttiili varmaan vuotaa, kun tulvii sieltä, mutta kun letkun painaa kasaan, niin eikun pumppaa vaan... Eli miksei sammu?

 

Pikavastauksia kiitos. Tää on ainut ongelma ennen koneen "ensisavuja..."

Link to comment

Mutta...

 

Kuuluuko pumpun "naputtaa" koko ajan, vai sen ajan vain kun

kerää riittävän paineen. Ajossa tietenkin pumppaa koko ajan.

Mutta, kun kone ei käy, niin pitäisikö tuon naputuksen loppua?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Riippuu punpusta, mutta uudemmat taitaa kaikki naputtaa koko ajan. Niissä on oma sisäinen kiinteä paineensäädin, joka laskee läpi sitten, mutta se paine on liian korkea kaasarille. Eli paineensäädintä väliin vaan.

Link to comment

kun kone ei käy, niin pitäisikö tuon naputuksen loppua?

 

pistä pumpun virta sillee et kun virta päällä pumpulla on virtaa,kun virta pois niin ei oo pumpullakaan virtaa.niin tekisin ainakin itse,ja puolaltahan se on helppo ottaa

Link to comment

Mikko412:

 

Mulla on rakennettu se releellä. Pelaa ihan samoin, kuten sanoit.

Naputtaa vaan koko ajan. Eli EI NAPUTA silloin, kun virta pois...

Ainoastaan, kun virta päällä... = )

Link to comment

Sähköpumppuja on periaatteessa kahdenlaiseen käyttöön, ilman paluulinjaa ja paluulinjan kanssa. Nuo paluulinjan kanssa käytettäväksi yleensä tarvii vielä paineensäätimen. Vanhemmat Mitsubat yms. on tarkoitettu toimiviksi ilman paluulinjaa ja toimivat myös ilman paineensäädintä, koska nämä lopettavat nakuttamisen kun bensaa on tarpeeksi.

 

Nyt jos laitat pumpun joka on tarkoitettu paineensäätimelle ja paluulinjalle, voi käydä niin, että kun yrität käyttää sitä ilman paluulinjaa joudut paineensäätimellä kiristään niin paljon, että jos sulla on paljon viritetty kone joka tarvii paljon bensaa, niin täyskaasulla ei bensa riitäkään. Mutta sehän selviää kun kokeilee...

Link to comment

en kyllä ymmärrä miks tarvii paineensäätimen. Itellä ei oo kyllä ollu ongelmaa vaikka on uusi sähkäri mallinen pumppu. Tasainen naputus kyllä kuuluu ja kun ääni kovenee niin silloin matka katkee eli bensa loppuu.....tullut testattua sekin

Link to comment

itse en pistäs ruiskuauton pumppua kun se tekee suuremman paineen mitä kaasari tarvii sillehän riittää pelkkä siirtopumppu,kun ruiskukone tarvii paineen suuttimille,se paineen säädinhän on suuttimien jälkeen bensalinjassa.mulla on ollu myös kaasarikoneessa sähköpumppu mut se kyl lakkaa naputtamasta kun kaasarin uimurikammio on täys,mut se ei hirveetä painetta kyllä saa aikaiseksikaan.ruiskukone ei sillä käyntiin lähtisi.

Link to comment
  • 6 years later...
Guest Ändi-

Tere. Onko kellään tullut vastaavaa ongelmaa vastaan.

Auto on seissy noin vuoden ja nyt kun yritin käyntiin niin facetin sähkönen pumppu hakkaa tosi kovalla äänellä eikä pukkaa bensaa läpi? sormellakin kokeilin pumpun imupuolelta niin ei tuntunut sormeen minkäänlaista imua? Meneekö nää rikki kun seisovat käyttämättömänä..

Link to comment
Guest Pesone

kokeile ruiskauttaa wd-40:stä tai crc:tä pumppuun (sisälle) ja vähän pyörittele et leviää joka paikkaa, niin eiköhän lähde toimimaan, jos ei, niin paskana on.

Link to comment

jos ei tunnu imua niin kyllä se mahtaa entinen olla.

 

ja tähän alkuperäiseen aiheeseen että jotkut pumput tekee sitä että naputus vähenee vähenemistään kunnes melkein lakkaa, kun paine on tarpeeksi korkea. just toi paineensäätö tsydeemi. mutta sanoisin että tää on ''paremmilla'' pumpuilla, itse ostin yhteen projektiin kerran halvimman mahdollisen sähköpumpun niin kyllä se hakkaa niin kauan kun virtaa riittää tai leviää. siks ostin halvimman kun koneen historia/toimivuus oli epävarmaa ja piti saada käyntiin :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...