Jump to content

"Hötbi" vw kupla 1200 -70


Guest malle

Recommended Posts

Vihdoin täällä taas! Melkein meni kai jo 10 vuotta kuplattomana. Mutta eilen se tapahtui, vanha neiti Hötbi, vm. 1970 muutti tänne!

 

Mies sen itseasiasiassa löysi netin syövereistä. Myyntiilmo oli mitäänsanomaton:"retrokupla, täysin alkuperäinen, toimiva eberin lisälämmitin!!! Juuri katsastettu."

 

Siitä se ajatus sitten lähti..

Hötbi on tosiaankin aika alkuperäisessä kunnossa, ja kyllä, lisälämmitin toimii! Trafin tietoja pengoin ja omistajana oli ollut näihin päiviin asti nyt jo +80 v mummeli, joka trafin mukaan omistanut auton huhtikuusta 1990. Kuulema perheessä ollut lähes uudesta. :) Hötbi on asustellut ympäri vuodet ulkosalla ja no, siltä se näyttääkin. Tänään pesin pahimmat sammalet pois. Kone käy todella ja nätisti ja pääsin sillä jo tänään vetäsee ekat 20km. Kun sen ensin oli saanut käyntiin. Jotain häikkää jossain, naksuu avainta käänttäessä muttei starttaa. Tutkitaan. ;) Kytkin myös pitää painettaessa ulinaa. Tutkitaan sitäkin. Onneksi on oma lämmin talli tyhjänä (tai täys romua, täytyy järkkää), siitä voi tulla sitten ikuisuuprojekti. ;)

 

Katsastuksesta meni tosiaan viikko sitten huomautuksetta läpi. :) Ja huippua, autosta löytyi alkuperäinen käyttöohjekirja elokuulta 1969z! Suomeksi! Myös kilvet ovat alkuperäiset mustapohjaiset.

 

Saatan olla hieman innoissani! ;)

 

-Sanni-

Link to comment

Aaaa, nyt aukeni "Hötbi", mutta sehän on vähän kuin Herbie nopeasti sanottuna :-)

 

Etittiä :-)

Joo bongasin tuon kilven kyllä ja sitä piti sawolaisena alkaa makustelemaan miten se lausutaan, siitä tämä hajatelma Hötbi ->Herbie :-)

Aina jotain pitää viännellä ja kiännellä

Lisää kuvia vaan, kuvat on kivoja :-)

Edited by Neanterdaali
Link to comment

Rekkarista juu väänsin Hötbin ja no, täällä pyörii neiti 6v:n toimesta Herbie-leffat. Tai neidin mukaan Höörbi-leffat. Joten Hötbi meni helposti jälkikasvulle läpi. ;)

 

Laittelen kuvia koneen kautta taas. Ei onnistu lumialla. :)

Link to comment

Naapuri korjasi starttaus-vian. Kaiveli virtalukon irti ja putsaili. Ja samalla meni etupellin alta sähköjä uusiksi. Tai liittimiä. Nekin oli kovin alkuperäisen näköisiä ja napsuivat pienestä kosketuksesta poikki. :) Ainiin, myös alkuperäinen tunkki löytyy. :) Katon verhoilu on täydellinen, valkoinen, ilman tahroja tai viiltoja. :) Penkit, no, jos jo penkin irtopäällisetkin on kulunut puhki ja heinät tursuu ulos. Niin voitte veikkailla alkuperäisen verhoilun kuntoa. ;) okei, pysynee vielä kasassa. :D

 

Muistinko mainita, että pesin auton lopulta harjalla. Ei lähteny sammalet sienellä. ;)

 

Viikonloppuna vihdoin täytyy tyhjää autotallista kaatiskuorma jotta saa Hötbin lämpimään talveksi. ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...