Jump to content

Fullflow -öljykierron paineiden nostaminen


Recommended Posts

Viime vuonna ongelma oli, että ilmeisesti pumppu ei jaksanut tyhjänä nostaa öljyä pumppuun saakka, jolloin se pumppasi tyhjää. Tämä ilmeni sekä silloin kun pata oli uudenkarhea, mutta myös urtsissa kun kone haukkasi pitkän sladin päätteeksi ilmaa.

 

Ratkaisuna on toistaiseksi käytetty lohkoon puhallettavaa painetta paineilmalla (painaa öljypintaa alaspäin -> nostaa pumpulle helpommin) tai jopa keuhkoilla öljyntäyttöreiästä, mutta jos puuhastelen huohotukset venakoppiin niin tätä kikkaa ei pysty enää käyttämään.

 

Parit vaihtoehdot on tullut mieleen:

 

1) jonkunlaisen venttiilin rakentaminen ennen suodatinta ettei vastustele

 

2) suodattimen asentaminen tyhjempänä, jolloin linjassa ei ole (niin paljoa) vastapainetta, sitten on vaan akulla pyörittämistä että saapi HP1:n pumpattua täyteen

 

3) öljyn valuttelu suodattimesta pumppua kohden, tämä on vaan vähän hankalaa jos kaikki on jo läjässä

 

Silloin kun letkuissa ja pumpussa pysyi öljyt (eli ihan normaalissa ajossa) niin tokihan se heti nosti paineet startatessa, mutta tämä initiaalinen paineiden nostaminen on se ongelma.

 

Padassa on bergin 1.5 lisäöljypohja ja schadekin 28mm pumppu.

 

...semmonenkin kävi nyt itte asiassa mielessä, että 4) jos täyttäs lohkoa puolisen litraa yli ja jättäs suodattimen tyhjäksi, niin pumpulla ei olisi niin kova homma hörppiä öljyä kun sen pintakin olisi luonnostaan sentin-pari korkeammalla?

 

Puavo @ dwl

Link to comment

Ite käytin sellaista että öljynpaine anturia ja mekaanista mittaria varten on lohkossa T-kappale josta otin öljyvalon anturin irti siihen tiivistin pienen tratin ja kaasin öljyä täyteen aamuun mennessä oli öljy "hävinnyt" ja tratti irti anturi paikallleen ja heti nousi paineet. HP-1:sen olin tietty valmiiksi kaatanut öljyä täys, tämä tietysti vaikeaa jos suodatin ei oo pystyasennossa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...