Jump to content

Elektronikkaa


Guest Mika Raussi

Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Ei mee ihan volkkareihin nyt, mutta onks täällä ketää senverran velhoa, että osais rakentaa digitaalisen kierroslukumittarin vaikka hal-anturilla pelaamaan? Kierrosalue ois 100-3000 kierrosta minuutissa.

 

Tuli vaan mieleen, että ois kiva jos tietäs, että mitä se jyrsin oikeen millonkin kiertää.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ainiin diisseleissähän on tuolla periaatteella pelaavat mittarit. Pitää ruveta ehkä harkitsemaan. Ei sillä niin tarkkaa väliä pienillä kierroksilla ehkä ookkaan kun sen nyt näkee noin niinkun perstuntumalla, mut sitten jos mennään johonkin päälle tonnin kierroksiin, niin ei sitä oikeen tiiä onko tonnin vai kaks tonnia kierroksia. Kierrokset kun säädetään potikasta, eikä siinä mitään asteikkoa ole, eikä edes viivoja ääripäissä.

Link to comment

Tää ainaki osais.. Elektroniikka ei ois tohon kovin kummosta, tarkimman sais ku laittais kontrollerin laskemaan ja näyttämään numeroina vaikka seittemänsegmenttinäytöille dataa. Halvin tapa tosin ois tehdä "vaihtovalo" tyyliin www.siipicossu.com , tohon voi lykätä noita ledejä vaikka 10kpl ton neljän sijaan jolloin noista näkee suoraan suurinpiirtein sen kierroslukualueen. Tai lisää toisen piirin ja saa 20 lediä.

Link to comment

Toimisiko tämä, ainakin valmistajan/valmistuttajan nimi viittaa ... jaa, parempi etten sano.

 

YLEISKÄYTTÖINEN KIERROSLUKULASKURI

 

Tukevatekoinen kierroslukulaskuri, joka mittaa kierrosluvun kohdetta koskettamatta laserin avulla. Mittausetäisyys: 50-500 mm. Mittaa kierr./min sekä kierrosten määrän. Mittausalue: 2,5-99999 kierr./min (RPM). Selkeä 5 numeron nestekidenäyttö. Tallentaa automaattisesti viimeisimmän, suurimman ja pienimmän lukeman. Heikon pariston osoitin. Mitat 160 x 72 x 37 mm. Paino 200 g (paristojen kanssa). Säilytyskotelo, paristot (4 kpl 1,5 V paristoja, tyyppi R6) ja 600 mm rulla heijastavaa teippiä kuuluvat toimitukseen.

Sopivat paristot, LR6/UM-3, 1,5 V

 

http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... uote=15282

Link to comment
Guest Mika Raussi

No tuskin mie tätä nyt edes välttämättä teen tai tarviin. Oli vaan ajatus, että ois kiva olla, mut ei tohon kyl saa edes hal -anturia mahtumaan kunnolla. Kyl perstuntumalla pärjää kuitenkin ihan huoletta.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...