Jump to content

Historiakatsastuksessa: Muutettu Typ 2 211 ikkunalliseksi?


Recommended Posts

Kokemuksia historiakatsastuksen kannalta 211 mallin muuttamisesta ikkunalliseksi? Volkkariyhdistyksen sivuilla asiasta on näin:
 

"Suomessa monista Kastenwageneista tehtiin ikkunoituja. Mm. linja-autovalmistaja Wiima teki Kastenwageneihin perustuvia ns. Wiima-Busseja. Wiiman laittamien ikkunoiden määrä ja koko vaihtelee vuosittain. Eräissä Wiiman malleissa on myös takanurkkaikkunat.
Ikkunoita laitettiin monesti myös ihan itse, ja moni Kastenwagen muutoskatsastettiin Kombiksi tai Kleinbussiksi. 60-luvulla pakettiautoilla ei ollut autoveroa, kun taas henkilöautoilla oli. Ikkunoidun umpipakettiauton sai muuttaa vuoden käytön jälkeen istuimelliseksi henkilöautoksi ilman veroseuraumuksia.
Ikkunoituja Kastenwageneita muutettiin monesti myös suosituiksi retkeilyautoksi. Tällöin varustukseen lisättiin yleensä kaappi, pöytä, istuimet, ja niistä muunnettavat makuutilat. Lisäksi sivulle rakennettiin erilaisia telttakatoksia."

 

Onko kokemuksia siitä, että tällaiset muutetut 211-mallit olisivat menneet historiakatsastuksessa läpi? Kun miltei "maantapa" lienee ollut, niin eikös siitä syystä voisi hyväksyä historiakilpiin?

 

Kyseessä 60-luvun alun FJ-yksilö, joka tiettävästi miltei samantien muutettu ikkunalliseksi retkeilyversioksi. Ollut seisonnassa 70-puolivälistä ja sisusta kadonnut.

 

Nim. ostoaikeissa

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...