Jump to content

lasien tiivisteet


Guest kuplapower

Recommended Posts

Guest kuplapower

kertokaapa aloittelijalle miten saan nätisti takasivulasien tiivisteet pois. Onko tiiviste kokonaan yhtä kappaletta vai onko sisä ja ulkopuolella omat tiivisteet?

Äkkiä katsottuna näyttäis olevan samaa gummia koko paska.

Link to comment

On samaa tiivistettä kokonaan. Jos haluut ehjänä niin ensin mahdollinen koristelista varovasti pois urasta ja sit sisäpuolelta käännät etummaisesta alakulmasta meisselillä tiivisteen huulen karmissa olevan peltipokkauksen yli. Sit käännät siitä sentin päästä samalla tavalla ja sit taas sentin päästä niin et lopulta lähtee se huuli pakenemaan edellä pokkauksen yli. Kun siitä alakulmasta meet jonkin matkaa molempiin suuntiin niin sithän se lasi lähtee painamalla ulospäin tiivisteineen.

 

Kannattaa tietysti valita sellainen talttapäinen meisseli, jossa ei oo kovin teräviä kulmia siellä terässä ja pyöristää joka tapauksessa se pää hyvin. Tiiviste kannattaa myös käsitellä ensin silikoonilla sisäpuolelta niin jää meisselistä vähemmän jälkiä, jos se siis on tavoitteena.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Meisseleillä on tehty enemmin vahinkoa kun jalalla koskaan.

 

Edit: Jos tiiviste on tulossa uus, niin puukko on paras. Listan urasta painaa lasin reunaa vasten huulen pois ja lasi ei oo enään oikeestaan missään kiinni.

Link to comment
Guest kuplapower

joo kiitoksia neuvoista. Tarkoitus olis säilyttää ne tiivisteet ehjänä.

Niin ja tässä koslassa ei ole sitä koristelistaa ollenkaan.

 

Onko hotcars ainoo paikka mistä saa tiivisteitä?

Link to comment

Tuskimpa sieltäkään saa, kyllä ne joutuu ostamaan.

 

Osatoimittajia on useita. Kumiosat on yksi niitä juttuja VW-maailmassa, joissa laatu vaihtelee häkellyttävän paljon. Kallein ei ole välttämättä paras, mutta halvin saattaa olla oikein todella huonolaatuinen. Älä osta etelä-amerikkaista kumiosaa, satsaa mieluummin pohjois-amerikkalaiseen tai eurooppalaiseen tuotteeeseen.

Link to comment
Guest ritariässä

kokemuksen rintaäänellä voin sanoo et kaikki eteläamerikan tiivisteet ei oo paskoja. jos käsiin sattuu esim mexicon vw-tehtaan alihankkijan ns OEM tavaraa, on tiiviste hyvä. kun taas (osti mistä tahansa) ns saksalainen tiiviste voi olla oikeesti NOSsia tai peräti kiinassa tehtyä. ulkomaisilta laatufirmoiltaki on joskus tullu täyttä paskaa käsiin. eli melkosta sillisalaattia tää on.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...