Jump to content

Laturin mukaansaanti kesä cruisailuun..


Guest mäksä

Recommended Posts

Guest mäksä

elikkäs ajelin volkkarillani viime kesän ilman laturia ja samaa lataushelvettiä en enään aijo sietää :) eli kuinkas noi piuhat pitäs tulla ku laturis on 2x8mm pinnapultit joiss on merkinnät d+ ja df ja pähkäilin tos et eikös virta tuu tohon d+:ssaan ja releelle lähtee tosta dfsstä vai kui?nii ja relekki viälä puuttuu ku toi on ollu 6volttinen ja oon vaihtanu siihen 12v sydeemit +laturin et millanen rele tohon pitäs hommata?

Link to comment
Guest mäksä

no nyt koitin pistää tohon d+saan akulta kaapelin niin tohon df:ään tuli 17.2volttia ku pirssi oli käynnis eli laturi pelittää! kaveri meinas et laittaa vaan lisävalonreleen tohon nii se olis sillä selevä..no sumun hälvettyä tarkistamme kytkennät :)

Link to comment
D+ on laturin lähtö ja DF on laturin kenttä. Eli kun DF on maadoitettu antaa laturi täydet virrat ja vastaavasti ei lataa kun DF on irtikytketty. Latausrele maksaa motonetissä alle tankillisen bensaa. Allaolevasta linkistä enemmän tietoa kytkennöistä ja toimintaperiaatteesta.

 

http://www.suomenvolkkariyhdistys.fi/ke ... php?t=7705

 

DF:ssä pitää piuhan välissä olla hehkulamppu. Eli se merkkivalo nopeusmittarissa. Se tosin käy siin välissä sen säätimen kautta.

 

ÄLÄ OSTA KÄYTETTYÄ SÄÄDINTÄ, ei mitään järkeä ottaa riskiä muutaman euron takia.

 

Itse olen lopettanut säätimien kanssa välppäämisen, käytän yksinomaan 12V sisäisellä säätimellä olevia vaihtovirtalatureita.

Menee niistäkin säätimet joskus rikki tosin. Mutta johdotus on todella helppo (2 piuhaa) ja säädin kulkee koneen mukana autosta toiseen tarvittaessa.

 

Jan

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei se miullakaan vaihtovirtasen uus säädin maksanu kun semmosen 13€. Kykemisessä ei oo mitään vaiheeta kun laturissa on yks iso piuha, joka menee siis akulle ja sit ne kolme liitetään vaan vastaaviin siihen säätimeen. DF:ltä sit haara valolle.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...