Jump to content

Kaasarin säätämistä


Guest Juhossa

Recommended Posts

Guest Juhossa

Morjens. Tuli hommattu vuoden 71 kupla, johon joskus aikoinaan  vaihdettu 1600cc kone. Tarina kertoo että voisi olla jopa 1800-2000cc sylinterit? ei ole vielä tutkittu. Ikkunassa myös tarra Englen nokasta. Tyhjäkäynnistä päätellen voisi jopa olla paikoillaan. 

 

Sitten asiaan. Kuplassa on myös vaihdettu keskelle yksi tupla fajs 44 idf kaasari 36mm sisäkurkuilla, jota ei nyt oikeen saada säätöihin. Kaikki sytkäosat on uutta. (Käret, konkka, jakajan kansi, pyörin, kuparijohdot ja tulpat) Selkeästi käy rikkaalla tasakaasulla ajaessa, tulpat nokeentuu heti ja savuttaa mustaa. Myös paikallaan kun lämäsee kaasun pohjaan niin meinaa vähän kakistella. Kunnon kaasupohjassa vedoilla tuntuu pelaaavan kohtuudella.

 

Onko vastaavia tullut vastaan, mitähän alkaisi tuon kaasarin kanssa tekemään. Talven aikana tarkoitus etsiä nurkkakaareita..

 

E:Tosiaan sytkä säädetty kampuranpyörän asteikon mukaan ilman virranjakajan alipaine letkua 10 asteeseen. Virran jakajan alipaine letkun edellinen omistaja vetänyt vasemman imusarjan kumiholkista. Imuvuodot tutkittu jarrukliinerin avulla, tuntui pitävän.

Edited by Juhossa
Link to comment

Tasakaasu viittaa alle 3000 kierroksen ajoon eli tyhjäkäynti suuttimet olisi liian suuret. Katso mitkä on sisässä ja vaihda pienempiiin. Sitten kun tyhjäkäynti on kunnossa katso muut suuttimet.

 

Haulla löytyy vinkkejä mitä oikea suutinkoko voisi olla tai soitat Heikolan Mikalle Free Technicsiin ja kysyt sieltä valistunutta tietoa.

Link to comment

Kuplassa on myös vaihdettu keskelle yksi tupla fajs 44 idf kaasari 36mm sisäkurkuilla, jota ei nyt oikeen saada säätöihin.

Pienempää sisäkurkkua noihin kaasareihin. Keskitupla on muutenkin hankala säädettävä ja noin suurilla sisäkurkuilla sitä ei noin pienellä moottorilla saa toimimaan kuin täyskaasulla, virtausnopeus kurkuissa ei yksinkertaisesti riitä.

Link to comment
Guest Juhossa

Nyt on 32mm sisäkurkut ja suutinjumppaa tehty. Aikalailla löyty säädöt. Vielä on tasakaasulla ajaessa pientä nykimistä, parani hieman isommilla ilmasuuttimilla.

Nyt on 165 pääsuuttimet, 55 tyhjäkäyntisuuttimet ja 200 ilmasuuttimet.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...