Jump to content

Epätietoinen ....,kertokaa


Guest Skikke

Recommended Posts

Guest Skikke

Joku joka tietää kerro mulle tästä autosta , autoon on jälkeenpäin laitettu kaasuliedet yms . Tällä hetkellä rekistöröity 5 henkilölle .

Onkohan bussi tuotu Suomeen millä henkilö määrällä ja onkohan mahdollista palauttaa samaan. Verothan on kyllä maksettu sillon. eli jos muuttaa takas alkuperäiseksi niin uskoisin ettei tuu mitään veromaksuja ???

 

3D KLEINBUS 9-1800-22/2400

Tyyppikoodi : 5267032722

Valmistusnumero : 2252003864

käyttöönotto vuosi on 1974

Link to comment

Ei oo tullut hurjan suuria takautuvia veromaksuja syksyn 2015 jälkeen. Oma -72:sta tuli henkilöautoksi muuttamisen yhteydessä veroja n. 90 eur. On varmasti mahdollista palauttaa samaan tai oikeastaan vaikka mihin henkilömäärään rekisteröimällä se henkilöautoksi.

 

Jos auto on tällä hetkellä retkeilyauto, sillä lienee joku eri verokohtelu, ellei sekin ole jo muuttunut viime aikoina.

 

Tuon ikäisen pakettiauton ja henkilöauton ajoneuvovero on 1:1, ja vakuutukset henkilöautona hieman edullisemmat. Henkilöautona sillä saa myös ajaa laillisesti yli kahdeksaakymppiä.

Link to comment

Tuo lienee kuitenkin henkilöauto edelleen, matkailuauton verovapaussäädökset koskee huomattavasti isompia laitteita. Myös tyyppikoodin ensimmäinen merkki 5 kertoo, että rekisteröity uutena henkilöautoksi. Eli ei pitäisi olla muuta kuin uudet asialliset penkit ja muutoskatsastus isommalle henkilömäärälle.. Tarkista asia kuitenkin, mm. turvavöiden tarve, 'omalta' katsastusasemaltasi.

 

(Verottajan ja säädösten kannalta sellaista kuin 'retkeilyauto' ei ole, nimitys on myyntimiesten keksintöjä. Matkailuauto on nykyään ajoneuvoluokaltaan henkilöauto, joskus aikoinaan erikoisauto.)

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...