Jump to content

multanen

Members
 • Posts

  1172
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  VW Kleinbus 1.6 -77

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

multanen's Achievements

 1. Mulla on nyt koekäytössä itserakennettu ohjaus lämpimän veden tuotantoon. Lämmitintä ohjaa "tyhmä" esp3266 joka käy muutaman minuutin välein hakemassa nettipalvelimelta tiedon pitääkö nyt olla päällä vai ei. Nettipalvelimessa on itse tekemäni php-ohjelma joka laskee päälläolon pörssisähkön hinnan perusteella. Kotona ei siis ole mitään varsinaista atk-konetta päällä.
 2. Opiskelin nyt hieman tuota, B-valo onkin näköjään jarrujen "vikavalo". Minun autosta on jo entiset omistajat sen poistaneet. Tämä B-valo on kuin onkin yhteydessä latauksen merkkivaloon. Mittaristo saattaisikin toimia normaalisti jos laitat sen "lisämaan" paikalleen, ja nyppäät sitten sinisen johdon kokeeksi irralleen B-valosta. Sitten eikun vaan B-valon toimintoja selvittämään...
 3. Mittariston peltinen tausta pitää joka tapauksessa yhdistää auton runkoon, jos jotain valoja palaa niin se on sitten se vika mikä pitää korjata. Latauksen merkkivalo ei saisi olla yhteydessä mittarin maahan, nythän se saattaa olla kun palaa. Latauksen merkkivalo saa plussaa mittaristolta ja maata laturin/säätimen suunnalta (silloin kun palaa). Eli moottorin käydessä latauksen merkkivalon pitäisi saada plussaa molempiin napoihinsa.
 4. Kyllähän se mittari pitäisi maadoittaa suoraan auton runkoon ja silloin kaiken pitäisi toimia. Toimiikos se alkuperäinen latauksen merkkivalo eli akun kuva mittarissa? Periaatteessa latauksen merkkivaloon tulee johdot virtalukolta + ja laturilta toinen (maata ei käytetä). Mikä lie keksintö tuo kuvan B-valo...?
 5. Kuoressa kuuluukin olla D+ joten se ei saisi koskettaa auton runkoa mistään kohtaa (ainoa yhteys sisällä olevien puolijohteiden kautta). Säätimen kiinnitysjalka pitää olla rungossa kiinni eli maadoitettu. (nämä siis modernille puolijohteisiin perustuvalle säätimelle).
 6. Nonniin vika on selvinnyt ja se oli puola. Käänsin puolan puolihuvikseni pystyyn niin että johdot on suoraan alas päin ja kuinka ollakaan ei enää sammunut kaarteessa... Muuten kyllä sammahteli melkein joka reissulla, käynnistyi hetken kuluttua. Ostin sitten uuden puolan ja vika hävisi. Mittasin vanhan puolan ja vastus sytytysjohdosta maahan oli ääretön. Eli varmaankin puolan sisällä on katkos lähellä suurjännitekäämin maapäätä. Tästä katkoksesta pieni kipinä on lyönyt maahan samaan aikaan kuin tulpan kipinä ja näin moottori on voinut toimia. Sopivassa kaarteessa puolan sisällä oleva öljy on tavoittanut tämän pienen kipinän ja "sammuttanut" sen. Hetken kuluttua öljy on valunut pois ja moottorin on saanut taas käyntiin.
 7. Muistelen että jollain oli joskus just tuommonen avaimenperävika. Tässä ei ole painavat avaimet, mutta tuli nyt mieleen yksi juttu: Vaihdoin virtalukon pohjan melko hiljattain (sammumisvikaa esiintyi jo siihen aikaan). Vaihdoin sen takia että ei antanut enää sytytysvirtaa starttauksen aikana. Liekö sattuma, vai voisko olla että tekee oikosulkua jostain. Sytytysvirrassahan ei ole sulaketta? Pitääkin kokeilla miten käynnistyy jos katkaisee sytytysvirran lennosta ja yrittää sen jälkeen startata, että selittyykö "viive" ihan sillä.
 8. Konkkaahan tässä ei ole kun on kärjetön. Mutta puolassa on kait öljyä sisällä, voisihan siellä syntyä joku ilmiö (esim. vettä pohjalla 🤪 ). Solenoidi ei taida vaikuttaa kun tämä pysähtyy vaikka olisi vaihde päällä ja kaasu reilusti painettuna.
 9. Auto on jarrutehostimella mutta ei se yhtään tunnu imuvuotovialta (tuttu takavuosilta). Kaikista oudointa on että ei lähde heti sammuttuaan millään käyntiin, olen kokeillut kaikki variaatiot (starttaus kaasuun koskematta, kauheella pumppaamisella, kaasu pohjassa jne.). Mikään ei auta mutta hetken päästä sitten hörähtää kerralla käyntiin. Virranjakaja on joku 034 kärjetön, voisikohan semmosen sisuksista löytyä joku viiveellinen vika? (joka alkaa heilautuksesta, ei koskaan tasaisessa ajossa...). Tuon viiveen takia olen enemmän epäillyt polttoaineeseen liittyvää. Aamulla sammui kun kiihdytin reippaahkosti pakilla ylämäkeen, aika pitkään meni ennen kuin sain uudestaan käyntiin (minuutti tms.). Kokeilin sitten laittaa yhteen tulpan johtoon koelampun joka välkkyy kipinästä, laitoin myös action-kameran kuvaamaan sitä konehuoneeseen. Lienee ennalta arvattavaa ettei minkäänlainen kurvailu eikä jarruttelu saanut vikaa ilmaantumaan koeajon aikana 😅
 10. Nii eli liian korkea olisi? Kai se olisi mahdollista, moottori toimii kyllä muuten tosi hyvin nyt. Sähkövikaa en oikein saa sovitettua oireisiin. Moottori sammuu vaikka on veto päällä, ja auto pysähtyy (sammuu samalla tavallla myös tyhjäkäynnillä). Ei lähde heti startillakaan käyntiin mutta 10 sekunnin päästä lähtee. Tämä viive olis outo jos olis sähkövika. Tosiaan muuten toimii 100% mutta kovaa jarrutusta ja tiukkaa kurvia ei kestä.
 11. Kovemmassa jarrutuksessa ja tiukassa kurvissa sammuu. Ei lähde heti käyntiin mutta 10 sekunnin päästä lähtee aina. Mikähän vois olla? Oma työhypoteesi on semmonen että uimurikammiosta läikähtää bensaa (RE85) kurkkuun ja moottori tukehtuu. Eli voiko 1600 vakiokaasarin kansi olla vääntynyt tms., vai voiskohan jostain muustakin välistä vuotaa?
 12. Kuplasta tehty asuntoauto, näitä on sarjavalmistettu 70-luvun alussa: https://www.youtube.com/watch?v=lEViAznqKiw
 13. Eikös tuossa ole semmonenkin iso ero että auto liikkuu eri suuntaan? Tavallisen kuplan IRS laatikon voisi laittaa ylösalaisin mutta on siinäkin omat haasteensa.
 14. Laskinpa itse tämän: Eli laita bensapumppuun läpinäkyvä letku ja katso kuinka korkealle bensa nousee kun pumppu on päällä: 0,15 bar = 2 metriä 0,2 bar = 2,7 metriä 0,3 bar = 4 metriä Nämä pitäs olla aika tarkkoja suomalaisella 95 tai 98 bensalla.
 15. Osaisiko joku palstalainen laskea tai mitata miten korkea bensapatsas vastaa 0,15 bar painetta? Varmaan jotain 2-3 metriähän se on tjsp. Eli bensapumpun paineen voisi ehkä helposti mitata laittamalla siihen läpinäkyvä letku ja katsoa miten ylös bensa jaksaa kiivetä.
×
×
 • Create New...