Jump to content

multanen

Members
 • Content Count

  1145
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  VW Kleinbus 1.6 -77

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Juutuupissa oli video missä hemmo laittoi kaksi ohutta narua tiukalle neljän autopukin varaan. Narut tuli pyörännapojen korkeudelle yhtä etäälle jokaisesta keskiöstä, jotain 7 senttä tms. eli sen verran kauas ettei osu autoon (mitatessa tieteskin otettava huomioon raidevälin ero edessä-takana tms. jos on). Tönärin hännällä mittasi etäisyydet. Kun narut menee yli perästä ja keulasta niin voi tehdä jonkinlaisen nelipyöräsuuntauksenkin. Esim. auraukset mittaamalla tönärin hännällä matka naruun vanteen etu- ja takareunasta. Taidan kokeilla jollain autolla, tuntuu että tuo saattaisi toimia.
 2. Videolla aarporataan bokseria käsipelillä, tosin Subarua. En ole ennen tuota systeemiä nähnytkään, toimiskohan Volkkareissa? https://youtu.be/LCAmvPDRTR4?t=1020
 3. Mulle vähän liian isokokoinen kombinaatti, lisäksi tuosta ilmeisesti puuttuu jarru (käyttäjällä pitää olla omat mukana). Tuosta minun mopodynosta oli semmonenkin kokemus että sitä on kuulemma aika hankala käyttää. Se olikin kyllä suunniteltu kolmikätiselle, ja tällä koekaniinina olleella mopovelholla ei ole kuin kaksi. Irtomoottorin kanssa käyttäjän olisi helpompi säätää itse kaasua ja jarrutusta, "rolling road" jarrudynoon pitäisi oikeastaan suoraan laittaa enemmän automatiikkaa.
 4. Niin silleen tuo nykyinen mopodyno toimii (kts. edellä). Mutta joku 100-200 hp dyno on paljon hankalampi ja kalliimpi tehdä hydrauliikkapumpuilla (ihan mahdollinen kuitenkin).
 5. Alkoi kiinnostamaan nestejarrun rakentaminen automaattivaihteiston momentinmuuntimesta. Ei löytynyt netistä edes yhtään kuvaa mutta jotain mainintoja oli että hommaa olisi kokeiltu. Varmaan pitäisi nesteen määrää muuttamalla säätää jarrutusta. Nesteeksi voisi öljyn lisäksi ajatella vettäkin jos saisi stefat tms. lisättyä laakereille (liekö mahdollista?).
 6. Aloittelin itsekin tuplahihnapyörää. Ajattelin hupilaturin laittaa pallikseen mutta en ole vielä keksinyt sille sopivaa paikkaa. Yksi ajatus olis laittaa "takaperin" eli niin että laturin perä tulisi ensimmäisenä vastaan kun avaa moottoriluukun. Aika siisti tuli tuosta renkaasta vaikka keskiosa näyttää kauhealta. Irtokehä olisi siis tarkoitus hitsata alkuperäisen viereen jatkoksi. Laakeroin hihnapyörän ruuvipenkkiin ja ajelin sitten laikalla uraa niin pitkään että meni puhki. Sorvilla varmaan onnistuisi myös mutta fiilinkipuoli jää vajavaiseksi.
 7. Noniin, tänä kesänä saatiin jo mekaaninen puoli särjettyä tästä ensimmäisestä prototyypistä. En ollut itse paikalla mutta ilmeisesti noin 2 hv:n kohdalla meni rikki, saattaa olla että PV:stä lähti enemmänkin. Hydraulipumpun akseliin tuli veto hitsausliitoksella ja se petti. Jos tulee tehtyä seuraava proto niin siitä tulee joko tehokkaampi mopoille tai sitten jo VW irtomoottorille. Tallissa on irtonainen palliksen kytkinkoppa jota pyörittelen käsissä aina muutaman kuukauden välein.
 8. Ne on varmaan tehtaalla ymmärtäneet että tuossa kohtaa on ulosjouston rajoitus, eli ei se kolahtelu varmaan vaarallista ole. Mullakin on kolahdellut jo vuosia silloin tällöin, jousitus on korkealla.
 9. Varmaankin lyö linkin kuvassa nuolen osoittamassa kohdassa rauta-rautaa-vasten yhteen. Takapäässä ei muuta ulosjouston rajoitusta ole. https://www.thesamba.com/vw/gallery/pix/650282.jpg
 10. Nostit perää niin paljon että ulosjoustovarat loppuivat. Rajoittava kohta on lähellä suojakantta, latta ja "kehys" ottavat kiinni toisiinsa.
 11. Olisko yksinkertaisesti laturin teho suurempi kuin sulakkeen kesto? (kaikki virta menee tietysti tyhjään akkuun).
 12. Voisiko olla jonkinlaista bensa-pulaakin, tankin hengitys tai polttoaineputki tukossa tms? Sähköpuolen vioissa nykiminen on monesti silleen terävää, nenä-tuulilasiin-tyyliä. Polttoainepuolen vioissa nykiminen pehmeämpää. Sähkövioista puolakin voisi tehdä tuollaista.
 13. Talkki on varmaan eräänlainen voiteluaine kanssa, sukeltajathan taitaa laittaa puvun sisään ennen kuin kiskovat sen päällensä.
 14. Jos se rele rikkoutuu niin se menee sellaisessa "epäonnistunut starttaus" -tilanteessa, eli moottori ei ihan käynnisty kunnolla ja/tai starttauskin saattaa olla katkonaista. Silloin rele saattaa vetää eikä ehdi irrottaa ennen kuin osa starttausvirrasta kulkee apuakusta startille. Silloin releesta palaa helposti kärjet poikki tai kiinni toisiinsa, tai parhaassa tapauksessa sulake palaa. Eihän se välttämättä tapahdu koskaan mutta kuitenkin aika monelle sitten ennemmin tai myöhemmin sattuu kohdalle.
 15. Taitaa palstalta löytyä laskukaava millä saa puolen sentin tarkkuudella halutun korkeuden (sisä- ja ulkobooreja siirtelemällä). Minusta noita pohjaanlyöntikumeja ei kannata katsella vaan sitä onko auto sopivassa korkeudessa ja silleen että keula ei ole korkeammalla kuin perä. Näissähän yleensä takapää laskeutuu pikkuhiljaa.
×
×
 • Create New...