Jump to content

multanen

Members
 • Content Count

  1133
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  VW Kleinbus 1.6 -77

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Talkki on varmaan eräänlainen voiteluaine kanssa, sukeltajathan taitaa laittaa puvun sisään ennen kuin kiskovat sen päällensä.
 2. Jos se rele rikkoutuu niin se menee sellaisessa "epäonnistunut starttaus" -tilanteessa, eli moottori ei ihan käynnisty kunnolla ja/tai starttauskin saattaa olla katkonaista. Silloin rele saattaa vetää eikä ehdi irrottaa ennen kuin osa starttausvirrasta kulkee apuakusta startille. Silloin releesta palaa helposti kärjet poikki tai kiinni toisiinsa, tai parhaassa tapauksessa sulake palaa. Eihän se välttämättä tapahdu koskaan mutta kuitenkin aika monelle sitten ennemmin tai myöhemmin sattuu kohdalle.
 3. Taitaa palstalta löytyä laskukaava millä saa puolen sentin tarkkuudella halutun korkeuden (sisä- ja ulkobooreja siirtelemällä). Minusta noita pohjaanlyöntikumeja ei kannata katsella vaan sitä onko auto sopivassa korkeudessa ja silleen että keula ei ole korkeammalla kuin perä. Näissähän yleensä takapää laskeutuu pikkuhiljaa.
 4. Saiskos näihin laittaa takapenkin vaikka on väliseinä, ja ikkunaton takaosa? Ottaa sitten aina penkit "tilapäisesti" pois.
 5. Itse korjaisin tinalla siksi aikaa kun uusi suutin löytyy (jos ei mene pitempään kuin muutama vuosi). Silleen saa myös heti todettua oliko vika siinä. Mulla taitaa olla tinaa ainakin parissa suuttimessa...
 6. Ulkomaan kielellä korotuspala on näköjään "rocker arm stand shim", ebayssa myytävät Empi-merkkiset näyttävät ainakin kuvissa oudon kuppaisilta: https://www.ebay.com/itm/BEETLE-Rocker-stand-shims-0-060-EMPI-Each-AC1092360E/362003019463 Ei nuo ainakaan koneistamalla tehdyltä näytä. Onko mitään riippuvuutta puristussuhteen ja puristuspaineen välillä? Aattelin että kun on vakionokka niin voisi jälki-haarukoida onko yli vai alle 10 puristussuhde. RE85 polttoaineella ajelen pintakaasulla, että saisi sitä ruttua ihan jonkin verran ollakin.
 7. Mulle tuli sitten ilmeisesti "uuteen" koneeseen varmaan aika hurjat puristukset. Venttiilien säätöruuvit on ihan minimissä, paria kannen pulttia piti lyhentää jne... Eli varmaankin kansista on höylätty pois ihan jonniin verran. Milläs tuota keinuvipuakselia voi korottaa? Auto on jo liikenteessä mutta tuon voisi tehdä jälkikorjauksena.
 8. Pitää sitten olla oma kytkimensä tuossa ja luultavasti vielä maadoitettuna, ei oikein muuten toimi. Kytkimen sisällä johdot yhdistyvät "ristiin" ja moottorin pysähtymistä auttaa jarrutustoiminto jossa moottori kytketään tavallaan oikosulkuun. Sambassa on ohjeita jos on väärän vuosimallin kytkin (oletan että eurooppamalleissa sama kytkentä..?) https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=509371
 9. Mulla on ollut 20 vuotta hankaluuksia venttiilien säädöissä. Nyt keväällä purin koneen ja ilmeni että nostajat heiluivat todella väljinä pesissään. Myöhemmin huomasin myös että nokka oli 0.25 alimittaan hiottu mutta pyöri vakiolaakereissa...
 10. Imevä pumppu on huonompi tältä kantilta ja taitaa kaikilla olla sellainen? Kun bensa on melkein kiehumispisteessä niin pumpun alipaine käynnistää kiehumisen. Tankissa tai tankin lähellä matalalla oleva pumppu toiminee parhaiten..?
 11. Onkohän tämä ollut Postin ns. lajitteluauto? Niissä muistaakseni pääsi tavaratilaan etupenkkien välistä, takana oli lajittelupöytä. Rekisteröity kuitenkin pakuksi 80-lätkän kera.
 12. Toivottavasti ei käy moottori ennestään kylmänä, E85 jäähdyttää reilusti. Nakutusta jos on ollut niin se häviää. Omassa käytössä tankkauspaikkojen harvinaisuus on jonkin verran haitannut. Polttoainekustannuksissa ei taida syntyä juurikaan todellista säästöä.
 13. Jos tälle linjalle lähdetään niin voisi tarkastaa myös moottorin maadoituksen (lienee vaihdelaatikosta metalliremeli koriin..?).
 14. Näyttää olevan sellainen asia olemassa kuin "Dellorto Whistle"... Lieneekö tässä kyse siitä? Kurkkujen välissä on pillit jotka huutaa, tiiviste vaikuttaa jotenkin asiaan.
 15. Onko vakiokampiakseleita vielä liikenteessä -0.75 mm alamittaan hiottuna?
×
×
 • Create New...