Jump to content

multanen

Members
 • Content Count

  1161
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  VW Kleinbus 1.6 -77

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kuplasta tehty asuntoauto, näitä on sarjavalmistettu 70-luvun alussa: https://www.youtube.com/watch?v=lEViAznqKiw
 2. Eikös tuossa ole semmonenkin iso ero että auto liikkuu eri suuntaan? Tavallisen kuplan IRS laatikon voisi laittaa ylösalaisin mutta on siinäkin omat haasteensa.
 3. Laskinpa itse tämän: Eli laita bensapumppuun läpinäkyvä letku ja katso kuinka korkealle bensa nousee kun pumppu on päällä: 0,15 bar = 2 metriä 0,2 bar = 2,7 metriä 0,3 bar = 4 metriä Nämä pitäs olla aika tarkkoja suomalaisella 95 tai 98 bensalla.
 4. Osaisiko joku palstalainen laskea tai mitata miten korkea bensapatsas vastaa 0,15 bar painetta? Varmaan jotain 2-3 metriähän se on tjsp. Eli bensapumpun paineen voisi ehkä helposti mitata laittamalla siihen läpinäkyvä letku ja katsoa miten ylös bensa jaksaa kiivetä.
 5. Onhan niitä erilaisia napoja, mutta tarkista nyt ensin että et ole änkeämässä maajohtoa plussaan. Plussa on isompi yleisimmässä akun navassa.
 6. Tuolla miekalla voi myös huitoa niitä viruksia hengiltä (esim. kauppareissulla)
 7. Mulla oli jossain autossa aikoinaan saman oloinen ropleema. Luultavasti solenoidissa on jäätä/hyhmää/vaseliinikökköä joka jähmettyy kylmässä. Starttausyritykset lämmittävät mössön juoksevammaksi ja vähän ajan päästä käynnistyy. Eli ihan solenoidin avaaminen ja tarkastuskin saattaisi auttaa.
 8. Yhdelle pahoittelut siitä että hänet sotkettiin tällaiseen, yhdelle nuhtelut ja kehotus olla tulevaisuudessa tarkempi, ja yksi pehmustettuun koppiin niin pitkäksi aikaa että paranee.
 9. Mahtuisiko nuo Veet muuten tavalliseen kevytperävaunuun jos renkaat ottaa pois? Taitaa olla kiinni laakerikupista-laakerikuppiin mitasta kiinni, pituushan saa ylittyä.
 10. Ei tullut koskaan testattua ideaa jonka sain joskus 80-luvulla: Sytytystulpan tilalle voisi pyörittää jonkun ilmanpainemokkulan joka mittaisi tilavuuden Helmholtz-resonanssin avulla (tämä on se ilmiö millä soitetaan puhaltamalla pulloon).
 11. Tasauspyörästö toimii niin että pyörät pyörivät ilmassa ollessaan eri suuntiin. Jos on kaksi pyörittäjää ja vaihde vapaalla niin saa pyörimään samaankin suuntaan. Tuo hinaamisjuttu kuulostaa oudolta, ehkä vaihde on ollut päällä tai sitten on vikaa muualla (jarrussa tms). EDIT: Niin ja voisihan tämä uusi laatikko ehkä olla totaalijumissakin, silloin ei pyöri takapyörät kuin eri suuntiin.
 12. Joissakin rata-autoissa on oikeata esijännitystä eli "preloadia" jousissa (ei-vetävällä akselilla). Ulosjoustoa ei voi silloin olla ollenkaan. Jos tällaisen auton laskee tunkilta alas niin jouset eivät painu yhtään ja saattaa vaatia vielä 50-100 kg lisäpainoa ennen kuin jouset alkavat joustaa. Tällaisessa systeemissä jousi tosiaan "muuttuu jäykemmäksi". (Jotkut, mm. moottoripyörämiehet, rallimiehet? puhuvat preloadista eri merkityksessä. Säätävät jouseen esijännitystä niin että ajoneuvon paino ei ole vielä päällä). Jos alakiinnikkeen paikkaa muuttaa auton pituussuunnassa niin jousituksen jäykkyys muuttuu; löysempi kun kiinnike on edempänä, jäykempi jos taaempana (tämä on siis ihan voimassa-voittaa-matkassa-häviää juttu). Tässäpä ne taisi olla ainoat keinot millä jäykkyyttä voi jousta vaihtamatta säätää.
 13. Onkos semmosta laitetta tai menetelmää olemassa millä saa nokan tyypin selvitettyä avaamatta konetta?
 14. On noissa semmonenkin ero että Facebookissa myydään uutta ja Aliexpressissä käytettyä. Jos näin on niin Facebookissa oleva on itse asiassa aika halpa.
×
×
 • Create New...