Jump to content

multanen

Members
 • Content Count

  1125
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  VW Kleinbus 1.6 -77

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulla on ollut 20 vuotta hankaluuksia venttiilien säädöissä. Nyt keväällä purin koneen ja ilmeni että nostajat heiluivat todella väljinä pesissään. Myöhemmin huomasin myös että nokka oli 0.25 alimittaan hiottu mutta pyöri vakiolaakereissa...
 2. Imevä pumppu on huonompi tältä kantilta ja taitaa kaikilla olla sellainen? Kun bensa on melkein kiehumispisteessä niin pumpun alipaine käynnistää kiehumisen. Tankissa tai tankin lähellä matalalla oleva pumppu toiminee parhaiten..?
 3. Onkohän tämä ollut Postin ns. lajitteluauto? Niissä muistaakseni pääsi tavaratilaan etupenkkien välistä, takana oli lajittelupöytä. Rekisteröity kuitenkin pakuksi 80-lätkän kera.
 4. Toivottavasti ei käy moottori ennestään kylmänä, E85 jäähdyttää reilusti. Nakutusta jos on ollut niin se häviää. Omassa käytössä tankkauspaikkojen harvinaisuus on jonkin verran haitannut. Polttoainekustannuksissa ei taida syntyä juurikaan todellista säästöä.
 5. Jos tälle linjalle lähdetään niin voisi tarkastaa myös moottorin maadoituksen (lienee vaihdelaatikosta metalliremeli koriin..?).
 6. Näyttää olevan sellainen asia olemassa kuin "Dellorto Whistle"... Lieneekö tässä kyse siitä? Kurkkujen välissä on pillit jotka huutaa, tiiviste vaikuttaa jotenkin asiaan.
 7. Onko vakiokampiakseleita vielä liikenteessä -0.75 mm alamittaan hiottuna?
 8. Mietin jo aiemmin että ihan niin kuin tuo ääni ei menisi ihan tahtiin kierrosten kanssa. Kuulostaa niin kuin kaasun pihinältä joka alkaa ja loppuu hieman viiveellä..?
 9. Sama homma mulla eli moottorin kierrosluvun mittaaminen suhteettoman vaikeata muuhun verrattuna (ja mulla on sentään säämittaukset ja kaikki itsessään: ilmanpaine, lämpötila ja kosteus). Ilmanpaineessa kannattaa huomioida se että lähimmän ilmatieteen laitoksen sääaseman lukema ei ole oikea vallitseva ilmanpaine, sitä pitää korjata korkeuden mukaan. Jos on oma mittari niin se näyttää todellisen ilmanpaineen.
 10. Luulen että muuttuu tuo renkaan halkaisija kierrosten ("keskipakovoima") ja vääntöjen takia. Myös luisto aiheuttaa pientä virhettä ja sekin muuttuu kierrosten mukana (kierrokset = rullan ja renkaan kierrokset). Yhteensä varmaan prosenttikaupalla mutta onko sillä nyt sitten merkitystä on toinen juttu.
 11. Voisko olla imupuolen resonanssitkin, ei tule ilmaa noilla kierroksilla kun ei satu paineaalto imuventtiilin aukiolon kohdalle..? Tään varmaan joku palstalainen osaa laskeakin nokan ja imusarjojen mitoista.
 12. Nyt aloin sitten purkamaan toista konetta, tämän irroittelin autosta eli periaatteessa "suoraan ajosta". Ostin koneen kunnostettuna noin vuonna 1997. Myyjä oli jostain Kouvolan hujakoilta koska pyysi tulemaan Joensuusta puoleen väliin vastaan ja se puoliväli oli Parikkala-Simpele tienoilla. Liekö myyjä palstalaisia, hän ymmärtääkseni teki silloin jonkin verran koneita. Joku linnun nimi taisi olla ja ikää silloin jotain 30v tms. Kone on tässä yli 20v aikana saanut aivan kauheata selkäsaunaa, on ylikuumentumista, vähillä öljyillä ajoa yms. mukavaa. Pallokeula+peräkärry ei muutenkaan ole 1600-koneelle mikään kevyt kuorma joten paljon nämä tuntuu kestävän. Männänrenkaita olen vaihtanut kun on menneet poikki ja yhden männänkin kun siitä alkoi valo paistaa läpi. Kuvassa tuo yksi runkolaakeri joka näyttää melkoisen kärsineeltä, ilmeisesti lohko notkahtanut (vai voisko kampiakseli olla vino?). Päittäistä ei ollut yhtään liikaa. "How to rebuild..." -kirjassa muuten mainittiin että tällaisen kuumentuneen lohkon voisi "päästää" 200C -asteisessa uunissa. Onkos kukaan kokeillut? En löytänyt Sambastakaan pikaisella haulla mitään mainintaa.
 13. Sambassa ohjeistavat että tuommosesta DK-laatikosta saa tehtyä pallokeulaan sopivan kuusiripaisen 091:sen, jonkin verran töitä vaatii: https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=490238
 14. Onkos nämä saman puolen männät kuvissa? Kun nuolet näyttää osoittavan eri suuntiin. Minä olen aina pyrkinyt omissa koneissa siihen että kaikki männät olisivat saman kokoiset. Olenkin onnistunut aika hyvin, nytkin on kolme mäntää millilleen samaa kokoa...
 15. Tuo Tipin piirros on ilmeisesti ohje tasavirtalaturin poistamiseksi. Säädin on tarkoitus heittää mäkeen ja yhdistää johdot suoraan toisiinsa ohjeen mukaisesti. Olisi aika paljon selvempi ohje jos tekijä olisi piirtänyt henkselit säätimen päälle tms.
×
×
 • Create New...