Jump to content

taka-akselin laagerin vaihto


Recommended Posts

Metelistä ja "jollotuksesta" päätellen takalagrut vetää viimesiään ja ne pitäis vaihdella pikimmiten kesken kauden. Ja kärryhän oli 56 ovaali orkkis laatikolla ja vetarisysteemeillä...

 

Onkos tää kuinka megalomaaninen projekti ja onnistuuko ilman että irrottaa suojaputkea laatikosta asti? Ja tarvitaanko jotain speciaali työkaluja?

 

Tackar.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei paha juttu. Kannattaa hommata samalla stefa ja tiivistesetti valmiiks. Jos auto on ajossa, niin vois suositella molempien napamutterien irottamista ennenkun purkaa toisen puolen, eikä saakaan toista puolta auki ja pitäs ajaa.

 

Erikoistyökaluja ei tarttee kun alkuperästä ei tarvii ehjänä irrottaa. Eli jos se lageri ei taho heti tulla pois, niin heppaa putken sisäkooliin ja nykii siintä semmottiis heittovasralla tai keksii jotain muuta vastaavaa. Saa vaikka panna mutterin ja pultin päähän jos tahtoo.

Link to comment

Itelläkään ei paljoakaan työkaluja ole ja saman tein viime kesänä.

 

Homma onnistui kun dremelillä (ei ollut suurempaakaan työkalua) sivalsi laakerin ulkokehälle molemmin puolin sen kokosen viillon että ulosvetäjän leuat pysyy kiinni ja laakerin voi vetää sillä ulos.

 

Jos hitsivehkeet on nii helpommalla pääsee kun siihen ulkoreunalle tekee pienet kielekkeet ja niistä sen ulosvetäjän kanssa.

 

Ulosvetäjää tuli kans hieman muokattua dremelillä kun ne leukojen kärjet oli niin perhanan paksut. Oli pakko ostaa suurin ulosvetäjä kun pienemmät ei olis ylettyneet.

Link to comment
  • 9 months later...

Onks tuosta olemassa räjäytyskuvaa tms?

 

Vappuna repelin takaa laakerit pois ja nyt olis tarkotus saada huomenna uudet kiinni. Ei varmaan mitään kovin ihmeellistä ko. operaatiossa, mutta tiiviste setissä näkyis olevan kauheesti kaikkia ylimääräsiä o-renkaita ym =)

 

Viimehetken vihjeitä?

 

Taitaa silti olla harjoituskerta tämä operaatio ja ensvuonna uudelleen, tiivistesetissä meinaan luki jotain brasiljaksi =P

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...