Jump to content

takalokareiden pika kiinnitys....


Recommended Posts

kuplan perä on nyt irtomallia...ja nyt pitäisi keksiä lasikuituisille takalokareille jokin pika kiinnitys systeemi...ettei tarvisi aina niitä 8mm pultteja availla....

 

onhan noita kaikkia dutzin pikalukkoja....mutta lokarii ei reikiä haluais tehdä näkyviin....pitäisi siis saada piiloon...

 

nyt ois tarkoitus tehdä kasa 8mm tappeja, n.20-30mm pitkiä jotka kierretään alkuperäsiin kiinnityspaikkoihin, pysyvästi...toisessa päässä siis mutterin paksuuden verran kierrettä, loppu osa ilman kierrettä..

 

sitten poralla reikä tappiin, vaakatasoon, lähelle koria...niin että prikka+lokari mahtuu paikalle... lokari nostetaan paikalle..8mm isoilla koriprikoilla sopiva tiukkuus ja isohko sokka kiinni...

 

mielipiteitä, oisko tää toimiva ratkaisu....?

 

tai oliskos jollakin muita toimivia ehdotuksia...???

Link to comment

Mä koitin miettiä pääni puhki ihan samaa asiaa kun omaani tein muutoksia (irtoperä jne), mutta en keksinyt mitään kestävää, täysin näkymättömiin jäävää kikkaa joka edelleen puristaisi loksua koriin kiinni kunnolla.

 

Kuparitahnaa pultteihin, uudet pultit ja akkukäyttöinen ruuvinväännin.. ei siinä kauaa mene niitä aukoessa.

 

Rapaa ja hiekkaa ja muuta moskaa sinne lentää tietty, ja hankaloittaa hieman irrotusta, mutta jos pesee säännöllisesti sieltä alta vaikka painepesurilla, niin ei ole ongelma. Rosteripultit laitoin varmuudeksi.

 

 

Toi toimi kuitenkin senverta hyvin etten jaksanut kehitellä mitään hifimpää ratkaisua.

 

Jan

Link to comment

se kuparitahna on ehkä huonoin ratkasu sitte suolahapon jälkee mitä voi pultteihin laittaa, se kun syövyttää aika tehokkaasti rautaa kosteassa, nykyään tuota saa biltemaltakin alumiinitahnaa joka paremminkin suojaa ruosteelta ja auttaa pulttien irrottamisessa.

Link to comment

Samanlaista mietin, eli jos vetäis sinne muutaman pinnapultin. Pinnapultin päähän reikä ja sokka. Sitten siihen väliin prikka ja jousi. Kiinnitys siis vähän samaan tapaan kuin jarrukengissä. Eli tuo jousi lisää tuohon sun viritykseen, niin tulis tiukka liitos.

 

Vai mahtuiskohan sinne siipimutterit? Olis hieman nopeampi ja onnistuis avaaminen ilman työkaluja. Tai sit vaan ne Dutzit, mutta laittaa ne sinne missä normaalisti on pultit niin ei tule ylimääräisiä reikiä, eikä jää näkyviin.

 

t. Mika

Link to comment
Samanlaista mietin, eli jos vetäis sinne muutaman pinnapultin. Pinnapultin päähän reikä ja sokka. Sitten siihen väliin prikka ja jousi. Kiinnitys siis vähän samaan tapaan kuin jarrukengissä. Eli tuo jousi lisää tuohon sun viritykseen, niin tulis tiukka liitos.

 

Jos tuota jalostaisi vielä hieman... Eli pinnapultin päähän hioo vähän kanttia niin, että saisi jollain avaimella siitä vielä kiinni. Sitten loksu paikalleen, prikka ja sokka jonka jälkeen tästä pinnapultin päästä pyöritettäs pinnapulttia vähän vielä syvemmälle.

 

Tai hitsaa pultin paksuisen (aavistuksen ohkasemman) mutterin sinne päähän? Meneeköhän ne pinnapultit sitten niin jumiin että ei toimisi?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...