Jump to content

Helicoil vai casesaver?


Guest T1-1973

Recommended Posts

Näppiin jäi (kun halvalla saa) yksi AB lohko sisuskaluineen mistä oli irroitettu pinnapultit (10mm). Syy ei selvinnyt miksi oli irrotettu. Yhdestä lohkon kierteestä oli lähteny ehkä n4 kierosta pultin mukaan. Kestääkö tuossa paikassa helicoil vai laitatanko suosiolla 10mm pinnapultille casesaverit joka reikään? Ja jos jollakulla on nurkissa ylimääräisiä ehjiä 2r kansille 10mm pinnapultteja niin saa tarjota :) .

Link to comment

Suora copy-paste HotMatsin sivuilta:

 

 

Pinnapultit itsekierrettävät

 

Korjauspinnapultit 10mm. Kätevä nopeaan korjaukseen mikäli pinnapultin kierteet lohkossa irtoavat. Pinnapultti toimii myös kierretappina, ei muuta kun kiinniruuvaus. Toimitetaan kappaleittain.

 

 

Til.nro € Hinta Tuote

5707-3 Click for picture 11.00 Kpl Pinnapult. itsekierr. 10x204mm < Ei enää saatavissa

 

5707-4 Click for picture 11.00 Kpl Pinnapult. itsekierr. 10x230mm

 

5707-5 Click for picture 11.00 Kpl Pinnapult. itsekierr. 10x240mm

Link to comment

tuollaisia "irtokierteitä" joissa on itsessään kierretappi sai täältä ainakin varaosaliikkeestä, maksoi jotain 4-5 eur kipale... Ja hyvin toimi. Öljynjäähdyttäjän lohkon päällä oleva kierre meni rikki, ni tuommosella korjasin ja hyvä tuli :)

Link to comment
  • 3 months later...

Omaan projektikoneeseen laitettin helicoilit pyttyjen 3&4 ylempiin pinnapultinkierteisiin. Asialliselta vaikuttavat.

 

Ainoa asia mikä hiukan askarruttaa on se että kolmospytyn taaempi yläpinna ei nyt kierry ihan pohjaan asti koska helicoilin pää on hiukan lytyssä tms. Hyvin on kuitenkin läjässä pysynyt eräs toinen moottori johon tehty vastaava homma vastaavanlaisella kauneusvirheellä. Täytyy kait olla kiertämättä pulttia ihan "pohjaan" asti.

Link to comment

Joo, tuo asia on tiedossa. Tarkoitin siis sitä että tuo helicoil on joitakin millejä lyhyempi kuin alkuperäinen kierre, ja kun helicoilin pää on lytyssä jää jenkaa näkyviin noin ½cm. Muut pinnapultit saa tosiaan kierrettyä "pohjaan" asti ilman vaikeuksia, tuo yksi vaan stoppaa sen puoli cm ennen kuin pitäisi.

Link to comment
  • 2 months later...

Hohhoijaa!

 

Jopas on murhe mulle tullut noista kierreholkeista... Eli tuo yksi helicoil näyttäisi tosiaan menevän uusiksi koska en usko tuon tumppikierteen oikein ajavan asiaansa. Ja on ne nykyiset vanhat kierreholkitkin vähän väljiä pesissään, eli arveluttaa niidenkin kestävyys.

 

Onnistuukohan uusien isompien kierreholkkien asennus enää tuohon lohkoon, kun nykyisten ulkohalkaisija on palttiarallaa puolen tuuman verran? Kannasta jää pytynreikään hiukan verran, eli luulisi isompienkin sopivan. HC:llä näyttää netissä noita isompiakin kokoja kaupan olevan.

 

Onko kellään kokemuksia noiden asennuksesta lohkoon jossa on jo ennestään holkit olleet?

Link to comment
  • 1 month later...

No hyvä tietää että noita yleensä saa. Uskaltaakohan tuota holkin kierteytystä yrittää kotosalla?

 

Mimmoisella menestyksellä noita (jumiutuneita) holkkeja on irroiteltu pinnapulteista esim lämmön avulla? Tämäkin kysymys tuli mieleen kun aikani yritin irroitusta hellävaraisesti, tulos pyöreä nolla. Tekisi mieleni irroittaa holkit pinnapulteista ja kiertää lohkoon lokulla siten että mahdollinen "löysyys" olisi välillä pultti-holkki eikä holkki-lohko.

 

Kyseessä siis vaihtomoottori johon joskus aikoja sitten laitettu messinkiset (?) kierreholkit alarivin pinnapultteihin, ja tietysti pinnapultit vedetty hampaat irvessä tappiin asti... Sillä seurauksella että yksi kierreholkki istuu lohkossa niinkuin kuuluu ja loput nousee ylös pulttien mukana. Tuo vitu*ks tehty helicoilikorjaus puolestaan ylärivissä, yllätys yllätys kolmospytyn takimmainen yläpultti. Prkl.

Link to comment
Mimmoisella menestyksellä noita (jumiutuneita) holkkeja on irroiteltu pinnapulteista esim lämmön avulla? Tämäkin kysymys tuli mieleen kun aikani yritin irroitusta hellävaraisesti, tulos pyöreä nolla.

 

Itse itseäni opastaen: Lämpö on väkivallan ohella hitonmoinen apu siinä kohtaa kun järki loppuu. :)

 

Tuumasta toimeen: Pinnapultit ruustukkiin kiinni, kuumailmapuhaltimella löylyä kierreholkille siksi aikaa että alkaa musta mörjä nousta jengan välistä. Tässä kohtaa oli messinki sen verran laajennut että hitsaushanskalla ja rätillä näppejä suojaten lähti jenka aukeamaan ihan sormivoimin.

 

Tarkka tutkimus paljasti noiden "messinkisten" olevan juurikin ½" UNC-ulkokierteillä. Ei muuta kuin ostamaan täyttä satsia tuota kokoa ja tekemään uusia jenkoja yläriviinkin...

 

Sellainenkin ajatus siinä permatex-huuruissa tuli mieleen jotta mitä jos samalla päivittäisi pinnapultit kasimillisiksi, kandeeko? Samalla groovellahan tuon kolmosmukin ylänurkan pinnapultin voisi istuttaa vähän syvempään uudempien mosien tyyliin.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Useimmat lukitteet purkeentuu kun lämmittää 200 asteeseen. Jos lukitetta oli välissä, niin pitäs jossain vaiheessa vaan pöllähtää savua välistä ja sit se on irti.

Link to comment
  • 2 months later...
Guest JuMuS
Joo, tuo asia on tiedossa. Tarkoitin siis sitä että tuo helicoil on joitakin millejä lyhyempi kuin alkuperäinen kierre, ja kun helicoilin pää on lytyssä jää jenkaa näkyviin noin ½cm. Muut pinnapultit saa tosiaan kierrettyä "pohjaan" asti ilman vaikeuksia, tuo yksi vaan stoppaa sen puoli cm ennen kuin pitäisi.

 

Kyllä on harrastaminen välillä kivaa! Tiukkaan on tuo "v**uikstehty" helicoili tuonne lohkoon juntattu, vaan milläs ilveellä tuon tuolta pois saisi?

 

Nimim. Hiukset harmaantuu, kesä tulee...

Link to comment
  • 1 month later...
Guest JuMuS

No lähti se vihdosta viimein. Juhannuspäivän krapulan suomin lisävoimin kävi dremeli vinkumaan ja kohta sai tungetuksi piikkiä irtokierteen pään alle.

 

Loppu onkin historiaa... Hyvä tuli vaikka itse teinkin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...