Jump to content

Veto katoaa, kytkin hajoamassa?


Guest ville.kumpunen

Recommended Posts

Guest ville.kumpunen

Auto kiihtyy ok ykkössel ja kakkosella, kolmosta tupaan ja vauhtia n 60km/h ja kaasu pohjaan niin veto katkeaa ja kone huutaa....samaa tekee sitten myös nelosella ja esim isompaan ylämäkeen ajaessa ei meinaa kuuppeli päästä huipulle.

 

Onkos kytkin nasahtamassa vaiko jtn muuta...?

 

Tattista taasen viisaammat...

Link to comment
Guest timokupla

Meillä oli samaa ongelmaa, ajeltiin sillä kusi sukassa vuoden päivät. Pitkät ylämäet piti ottaa varovasti, jos oli vähänkään lastia.

 

Joku sfefa sieltä vuoti öljyä kytkinlevyihin. Itse en korjannut, en tiedä tarkemmin mikä sfeta.

Vika tuli, kun jarrutin bussipysäkille huomatessani takana viiden auton letkan. Pysäkiltä lähtiessäni kytkin alkoi luistamaan ja bensa-asemalle jarruttaessani takana oli 50m oljyvana..

Link to comment
Guest timokupla
Eli jos tuota öljyä vuotaa niin tiputtaa sitten sitä reilummin maahankin?

 

Sen kertajarrutuksen jälkeen tuli ainoan kerran reilusti, mutta sen jälkeen parkkipaikalla on aina ollu semmoinen parin tipan perusreviirijälki.

Ei se silleen isommin vuotanu, kun ei joutunu äkkijarrutustilanteeseen.

 

Oliskohan se kampiakselin stefa(?)

Link to comment
Eli jos tuota öljyä vuotaa niin tiputtaa sitten sitä reilummin maahankin?

 

Kampiakselin stefa?

 

Juurikin tuoltahan se kytkinkoppaan ja levylle vuotaa. Voi tietysti tulla joku tippa kytkinakselin stefaltakin lootan puolelta, mutta sieltä asti paksu laatikkoöljy tuskin levylle asti kulkeutuu.

 

Ei tuu välttämättä paljoa öljyä ulos vaikka levy kastuukin, vauhtipyörä heittää aika hyvin pienenkin vuodon ympäri koppaa ja lopulta levylle. Itsellä tosin taannoin vuoti aika reilustikin mutta silti ei mennyt kytkimelle, voi mennä niinkin päin. Öljyinen kytkin ei varmaan haise luistaessaan, mutta stefa ja levy menee vaihtoon.

Link to comment
Guest timokupla
Eli levy menee vaihtoon joka tapauksessa?

 

Kyllä ne öljyiset levyt kannattaa vaihtaa, luottohuoltomiehemme vaihtoi ne sen ihmeemmin kyselemättä.

Link to comment
Eli levy menee vaihtoon joka tapauksessa?

 

Öljyyntyneitä massalevyjä olen kuullut elvytetyn "paistamalla" eli kuumentamalla uunissa jolloin öljy nousee ainakin osittain levyn pintaan ja voidaan pyyhkiä pois, samoin vain vähän öljyä saaneesta levystä voidaan sorvata pintaa vähän pois ja saada puhdas pinta esiin. Vakiolevyt on kuitenkin niin halpoja ettei juuri kannata kikkailla kun silti on todennnäköistä ettei tuu hyvä ja levy on lyhytikäisempi.

 

Kone siis irti ja jos näyttää että on vauhtipyörän takaa öljyinen niin asetelma + vauhtis irti, kampiakselin stefa pois ja uusi stefa tarkkaavaisesti ja huolellisesti asentaen paikalleen. Sit rojut takaisin uudella kytkinlevyllä höystettynä, kone konttiin ja kovaa ajoa.

Link to comment

Tähän vielä kannattaa lisätä että tarkastaa vauhtipyörän kaulan, se ei saa olla rokamilla koska se syö uudenkin stefan nopeammin. Sitä voi kiillottaa itsekin vaikka tavallisella kiillotustahnalla. Jos ihan ruosteessa (tuskin), voipi sipasta hiekkapaperillakin ja sitten viimeistellä tahnan kera.

 

Stefa on myös hyvä öljytä huolella ennenkuin vauhtiksen asentaa paikalleen, ettei se joudu ensimetrejään pyörimään kuivana.

 

Puavo @ www.dwl.fi

Link to comment
Guest ville.kumpunen

Nyt on kytkinpaketti tilattu+ tiviste...

 

Pieniä kauhunhetkiä mahtui tällekin reissulle...

 

200m ennen nimeltä mainitsematonta suuren varaosaketjun myymälän pihaa alkoi bensa tuoksahtaa, pihalla meinas taju lähteä ...

 

Eikun kuuppelista äkkiä virrat pois ja konehuoneelle...kappas kappas oli lähtenyt bensaletku kaasarista irti ja konehuone AIVAN MÄRKÄ bentsiinistä...no, onneks ei kärähtänyt koko laitos ;)))

Link to comment

ittellä teki saman...toisesta nurkkakaasarista lähti putki kaasarista(se mihin letku tulee kiinni) letkuineen irti..kiva vana tuli perässä sen 50m ennen ku sammu. alko itteäki kieltämättä jänittään. nyt on liiman kans kii se putki, pitäs pysyä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...