Jump to content

hyvä kynäruisku paikkamaalaamiseen yms...


Recommended Posts

oisko jollakin kokemusta ja tietoa, millanen ois hyvä kynäruisku esim. pieniin paikkamaalaushommiin...?

sellanen malli, jossa säiliö ois yläpuolella...tekeekö esim. motonetin/bilteman kynäruiskuilla yhtään mitään?

 

normikokoinen maaliruiskukin löytyy, mutta pienempään suttaamiseen tuo kynäruisku vois olla parempi...

pitääkö maalia ohentaa tavallista enemmän kynäruiskulla maalatessa..???

 

 

 

tuolta jotakin jo löytyikin....

http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/6375-kynäruiskuista-asiaa/

 

Link to comment

itellä paikkamaalauksiin tuomonen halpis malli 0.5 suuttimella ja desin säiliöllä.Tuomonen hyvä pieniin paikka maalauksiin,esim. ovien sisäpintoihin.Ei nyt kauheen laadukas mutta vähät maalaukset olen pärjännyt.Ohentamaan joutuu enemmän tietty.Kynäruiskukin löytyy mut empä sillä rupeis maalaamaan isompaa alaa kuin oma kämmen.Koriste juttuihin ja pienoismalleihin toki ehdoton.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Jaa että oikeen kynäruiskulla. Ehkä parempi on kuitenkin teipillä rajata ja hioa reunat oikeen hionoolla paperilla ja sit myllyttää. Mieluummin sillain tekisin kun tuskailisin hiton laajan sumun kanssa. Siin kun on enemmin hiottavaa.

Link to comment

aikoinaan tuli omaan käyttikseen tehtyä kynäruiskulla paikkamaalaukset,oli mun mielestä miellyttävämpi häivyttää se 3-4mm leveä "häivytysalue" 2000 vesihiomapaperilla ja kiillotus perään, verrattuna rajattuun alueeseen.

 

samaten faija onnistu 2vkoa ennen uuden auton saamista kolhimaan vanhasta autostaan etupuskurin, sillain että lähti maalit kämmenen kokoselta alueelta. 2tuntia hommia pohjan hiomisineen kaikkineen ja kärry liikenteeseen.

 

itellä IKH:n joku parin-kolmenkympin ruutta, ihan kohtuu hyvää jälkeä silläkin tuli (verrattuna aikasemmat korjaukset jollain 100 euron ruutalla,aivan tajuttoman hyvää jälkeä)

Link to comment

Kyllä tuota Iwatan mallistoa voin suositella. Esimerkiksi itsellä aiemmin käytössä olleessa Badgerin ruiskussa ongelmia on liukkarin kanssa, Badgerin tiivisteet eivät sitä kestä.

Hyvänä "perusruiskuna" suosittelen vaikkapa tuota Iwata Revolutionia, itsellä tämä käytössä kuvien maalailussa... saa tarvittaessa ohuttakin viivaa, mutta vastaavasti pikkualueiden värjäämiseen myös soveltuva.

Kyseinen oma ruisku siis TÄMÄ

Ja tuo yläkupin kansi tosiaan pitää nätisti maalin sisäpuolella jos ruiskua sattuu kääntämään hieman liikaa.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest MarcMeri

Kyllä nuo kiinteän värikupin omaavat kaksivaiheiset ruiskut käyvät hyvin paikkamaalaukseen. Itse muutaman Iwatan ja Badgerin kautta siirryin Aztec:n käyttöön. Loistava motiivimaalukseen ym. missä joutuu väriä vaihtamaan useasti työn vaiheissa. http://www.hobbyplace.com/tools/aztekftr.jpg hyvää tuossa on, että kärkiosa on periaatteessa vain puhdistettava. Eli siinä ei ole koko koneen läpi menevää neulaa. Vaihtaa vain kärkiosan (kuvassa tuo sininen, jossa skidi neula on) ja maalikupin niin voi ruiskia heti toista maalia, ilman että joutuu suihkia ja pestä liueteella aikoja. Maalikuppi on "varren" varassa joten sitä voi käännellä miten haluaa rippuen maalattavan pinnan asennosta, kuten myös kupin puolenvaihto sujuu kädenkäänteessä elikkä ei väliä onko vasuri vai oikea kätinen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...