Jump to content

Golf III -92, menikö lämmityslaitteen kenno?


Guest Risto

Recommended Posts

Moro, uusi mies täällä.

 

Heti asiaan. No, ensin hajosi vesipumppu, se vaihdettiin. Pääsin etenemään n. 30 km ja sitten alkoi sisätila täyttyä hörystä, joka oli niin tahmeata, että kaikki paikat olivat nihkeitä glykoolista mukaan lukien äijän tukka. Ilmeisesti siis meni lämmityslaitteen kenno puhki, kun vettä ei valu maahan eikä ainakaan vielä moottoritilastakaan näy vuodon merkkejä missään? (Tää oli siis vahvistusta odottava kysymys).

 

Osaisiko joku saman kokenut tai muuten varmasti tietävä kertoa miten saan kennon irroitettua. Ilmeisesti sisäkautta? Entä mistä saan edullisimmin uuden tarvikekennon. Entä onko muuta huomioitavaa asian tiimoilta. Auto on siis kolmoskopalla vm. -92, kone 1.8, ei ilmastointia, ajettu 337tkm. Itse asustelen Espoossa.

 

Kiitti

Risto

 

PS. Voi myös tarjota korjausta, oon koko syksyn ilta- ja yövuorossa, eikä paikkaa muuta kuin parkkipaikka homman tekemiseen, joten kohtuuhintainen korjaus sopisi oikeastaan hyvin.

Link to comment
toi sattu jokasta ilmavolkkarin omistajaa suoraan sydämeen

 

Niinhän se totuus usein tekee. Mutta pakkohän oli sanoa vastaan kun yllytettiin ja hädässä tehtyä vakavaa kysymystä alettiin heti repostella. Ois vaikka neuvonut parempaan kyselypaikkaan tms.

 

lohduttavin terveisin

Risto

Link to comment

Ja vikahan ei sitten ole alunperin ollut itse kennossa - eikä se vesipumppusikaan ole hajonnut syyttä suotta. Molempien vikojen taustalta löytyy jumittava venttiili paisuntasäiliön korkissa ja sitä kautta liian korkeat paineet jäähdytysjärjestelmässä. Sen korkin keskellä on sellainen jousikuormitteinen läppäventtiili joka suositellaan vaihtamaan jokusen vuoden välein koska se jumii aina joskus. Vuosia sitten näitä vaihdettiin ihan volkkarinkin piikkiin mutta nyt ne kai olettavat jo että kaikki vanhat on jo paalattu.

 

edit : helpoin korjaus on kun lasket vedet pois koko autosta ja rapsit letkut ja syylärit mäelle - saat luotettavan ilmajäähdytteisen volkkarin.

Link to comment

No niin, kiitos ja kumarrus. En häiritse enempää asialla.

 

PS. Muistelen kyllä edelleen kaiholla sitä vanhaa opiskeluaikojeni kuplaan, 1300, vm. 72. Luotettavasti antoi kyytiä kesät talvet (vaikka välillä oli vähän viileetä tietty ;-) )

 

Hyviä jatkoja itsekullekin,

Risto

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...