Jump to content

Kukaan koittanut STP:n vaihteistomyrkkyjä?


Guest Jussinbussi

Recommended Posts

Guest Jussinbussi

Eli mikä lie STP gear up tai joku lisäaine vaihteisto öljyn sekaan. Itellä 2: synkat aika valmiit ja vaihde pienemmälle vaihtaessa kiroaa.

 

Nää nyt on näitä poppakonsteja mutta jos ens ajokauden moisella jotenkin kitkuttelis niin ei tarvi lodjua alkaa riuhtoa irti.

 

Jos kokemuksia niin kiitän.

Link to comment
Suosittelisin kaksoispoljennan opettelua... rutinoihin ei öljyt paljoa auta. Kaksoispoljennalla autat eniten vaihteistoa selviytymisen kannalta.

 

Terv. Fulleria narskutellut

 

Selitä miten nuo alas- ja ylöspäin vaihtamiset menee (kun olin luulossa että kaksoispoljennalla vaihdetaan ylöspäin... B-kortti miehiä ollaan).

Link to comment

Ei muusta kuin tasata vaihteistoakselien pyörintänopeudet kohdilleen. Toista akselia pyörittää renkaat muun voimansiirron kautta eli nopeus tekijänä. Toisen ratasparin puoliskojen rattaat tanssiin moottorin kierrosten mukaan.

 

Noista teorioista johtuen käytetään kaksoispoljentaa jotta noiden kahden vaihteistoakselin rattaiden nopeuserot saadaan mahdollisimman kohdilleen jotta syncronointi pääsis mahdollsimman helpolla.

 

Kytkintä nostaessa siis se toinen vaihteistoakseli pyörii moottorin kierrosten mukaan ja vaihtotilanteesta riippuen tälleen toimien joko lasketaan taikka nostetaan tämän akselin pyörintänopeutta ja se tehdään kaasupolikimella "kikkaillen" ja oikea-aikaisella kytkimen poljennalla ja vaihdekäden liikkeeillä.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Nykyautoissa ei tarvii käyttää kytkintäkään. Ylöspäin pääsee ilman mitään ja alaspäin välikaasulla. Paljon hauskempaa kun kytkimen potkiminen.

Link to comment
Guest Jussinbussi

Jaaha.. no ei kai muuta kuin polkemaan sitten. Täytyy silti koittaa sitä stp:kin. Voin raportoida sitten tänne kun siitä ei ollut mitään hyötyä.

 

Kiitos vinkeistä.

 

Jussi

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...