Jump to content

KG-61 etulaakeri kirii kiinni...


Guest pelsal3

Recommended Posts

Guest pelsal3

Moi!

 

Pari viikkoa sitten olin hakemassa karmania kesäksi ajoon ja testilenkkiä heittäessäni kuskin puolen etulaakeri leikkasi kirjaimellisesti kiinni. Hain keiteleen koneesta uudet laakerit ja lukkoprikat ja löin ne paikalle. vaihdoin samalla myös toiselle puolelle laakerit.

 

Vaihtamisen jälkeen edelleen kuskin puolen laakerit tuntuvat kirivän itseään jotenkin "itsestään". Rasvat on ok ja stefa vaihdettu, lukkoprikka oikein asennettu, kaksi mutteria oikein asennettu, kierteet ok, jarrut tsekattu yms.

 

Käytännössä siis noin kymmenen kilsan ajon jälkeen akselissa olevat mutterit ovat tiukemmalla kuin asentaessa ja rumpu kuumuu. Mistä tämä voi johtua? Eikö lukitusprikan pitäisi pitää nämä mutterit juuri paikallaan? Mistäköhän vika voisi löytyä. Laakereiden ulkokehät ovat myös ehjät...

 

Onko kellään vastaavia kokemuksia. Kyseessä on siis -61 vakio ghia.

 

Terveisin,

 

/ Sallinen

Link to comment

Eikös niiden muttereiden oikein kiristettynä pitäs pitää toisensa paikallaan, rikka on vain hätävarjelun liiotteluna siellä. Tuplamutterien paikalle muuten käy uudemman mallinen kuusiokololla lukittava mutteri. KK:sta saa varmaan niitäkin.

Link to comment
Guest pelsal3

Kiitoksia vastauksista... vika selvisi. Uudet laakerit eivät olleet ilmeisesti aivan pohjassa ja uudelleen asennuksen myötä ongelmat hävisivät.

 

/ Sallinen

Link to comment
Guest Damien

Laakerit pitäisi ensin vetää ylikireelle (samalla pyörää pyörittäen) juuri sen takia että ne asettuu kunnolla paikalleen ja sitten löysätä ja säätää.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...