Jump to content

2*puola


Guest vilho

Recommended Posts

Yksi tuttavani teki tommosen tuplapuola homman 1980-luvulla. Tossa oli 2 identtistä puolaa, jakajan kärki ohjas made-in-mummola elektroniikkaa. Sitä en muista miten kahdelta puolalta teho ajettiin jakajankanteen. Tuskin kuitenkaan oli sokeripalaa välissä :)

Toinen muistikatkos on jotta mikä tuossa oli ituna; pelkkä kipinätehon kasvatus vai jotakin monimutkaisempaa. Esim oliko puolat porrastettu, jotta olis saatu 2 kipinää hyvin lyhyellä aika erolla tms..

Link to comment

Oli pakko googlata mikä idea tässä on ollut. Ainakin 40-luvulla on kisakoneiisa ollut pop laittaa 2 puolaa. Kun oli 6V sähköt ei saatu tarpeeksi "latausta" puolaan kun kierrokset nousi. Kipinä siis uupui varsinkin korkeapuristeisissa koneissa. Ratkaisu oli 2-kärkiset jakajat jotka lataa puolat vuorotellen. Toi mummolaelektroniikka teki luultavasti saman, eli laukasi puolat vuoroperään. Ei mikään supervaikea viritys.

 

Tuollainen pitää joskus tehdä, onhan se hyvännäköistä kahdella puolalla. Retro-bling :)

Link to comment

porske 911 kaytti myohemmissa ilmajaahykoneissa kahta puolaa, mutta ne ruokki sitten kaksoisjakajaa ja kahtatoista tulppaa... :)

Jakajan runko oli kaksiosainen, yksi jalka joka meni lohkoon kuplan tapaan mutta jakajan ylapaa jakautui kahteen, kaksi kantta, kaksi pyorijaa jne...

Valitys toiseen puoliskoon tapahtui rungon sisalla olevalla hammashihnalla. (Jonka katketessa toinen jakaja jai naputtamaan kipinaa aina samaan pyttyyn... seurauksena konetuho. )

 

Aftermarkettina saa jakajaa joka on kaksikerroksinen, 12 nastaa kannessa. Olis hauska askarrella kuplaan siita jotain sairasta :P

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...