Jump to content

Lataa, ei lataa, lataa.


Guest Tappi

Recommended Posts

Guest Tappi

Kuplassa ilmennyt inhottava ongelma, kun silloin tälloin noin viikon välein kupla lakkaa lataamasta ja akku menee tyhjäksi. Mistähän ongelmaa kannattaisi käydä purkamaan? Laturi ja akku on autossa uusia, ja auto toimii taas pitkän aikaa normaalisti kun tyhjentyneen akun lataa täyteen, satunnaisesti vaan lataus yhtäkkiä loppuu. Auto siis vm. -67 ja 12V. Olisiko latausreleessä vikaa? Kuuluisiko mittariin syttyä jompikumpi merkkivalo kun lataus loppuu?

Link to comment

Jos lataus loppuu niin latauksen merkkivalon pitäis syttyä, eli toinen niistä alhaalla olevista. Tuntuu oudolta, että virta loppuu yhtäkkiä kesken ajon, etenkin jos merkkivalo ei edes syty, palaahan se kun auton laittaa käyntiin? Kaiken lisäksi autolla ajaa useita (kymmeniä) kilometrejä pelkän akun voimin vaikka lataus loppuisikin. Lähteekö auto kuitenkin hyvin startista käyntiin kun akku on täynnä? Ettei ole siis huono kontakti akun navassa? Ja eihän vaan pääse akun ja startin välinen kaapeli mistään maihin? Tosin siitä tulis jo yleensä kipunoita reilummin..

Link to comment
Guest fgronlun

Yksi mahis olis jos laturin valo rikki tai väärin kytketty.. Ilman ehjää poltinta ei laturi saa "heräte" virtaa eikä lähde lataan ilman kierroksia ja lopettaa taas jos kierrokset tippu alas.

Link to comment
Guest Tuoppi

Voisiko joku laite hukata sähvöö kun auto on sammuksissa? esim. musiikki vahvistimen heräte vedetty suoraan akulta. jos sulta löytyy yleismittari niin teeppä seuraava:

 

ota akun plus tai miinus navasta liitin irti, laita mittari virta puolelle, laita mittari irroittamasi liittimen ja akun väliin. Jos virtaa kulkee on edessä hukkaajan etsiminen jos ei niin sit pitää jatkaa pähkäilyä :)

 

-Tuomas-

Link to comment

Jos ei yleismittaria löydy niin perinteisempi konsti on ottaa miinuskaapeli irti akusta ja hipaista sillä miinusnapaa. Jos kipinä räpsähtää niin silloin jostain vuotaa sähköä vaikka virrat olisi pois päältä.

Link to comment
Guest Tappi

Mittailin hiukan tuossa ja akun jännite näyttää normaalilta 12,4V ja kun auton laittaa käyntiin niin jännite tippuu 12,1 volttiin. Ei siis lataa. Ohivuotoa ei ole, mittasin senkin. Laturi on tosiaan uusi, ja edellinen omistaja on joskus aikanaan auton rakentanut uusiksi, olisiko kuitenkin jossain kohtaa jotain kytketty väärin? Mistä kannattaisi vikaa lähtä purkamaan.

Link to comment
Guest Panze

Jos laturista on diodi rikki niin se saattaa aiheuttaa sen ettei auto lataa ja valokaan ei syty.

Jos sinne laturille tulee heräte ja se paksu piuha on yhteydessä akkuun niin mä hakisin uuden laturin.

Link to comment
Jos sinne laturille tulee heräte ja se paksu piuha on yhteydessä akkuun

 

Mistä saan mitattua että laturille tulee heräte?

 

Se ohut johto (sininen?) joka tulee laturin päälle lattaliittimeen on heräte johto joka tulee merkkivalolta, siinä pitäis olla 12 volttia kun virrat on päällä ja kone ei käy.

 

Kokeileppas vielä mitata latausjännite siten, että käynnistät koneen ja yhdistät siihen heräte johtoon suoraan siitä laturin plussasta (paksu punainen johto ruuvi liittimessä) sähkön. Näin on ainakin heräte ok ja laturin pitäis nyt ladata normaalisti, nosta kierroksia n. 2000 rpm:ään ja mittaa jännite akulta, jos edelleen jännite on edelleen heikko, niin mittaa vielä laturin ruuvi liittimestä. Jos ruuviliittimestä mitattu jännite on alle 13,8 v, niin todennäköisesti laturi tai säädin on kaputt..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...