Jump to content

UltraVW

Members
 • Posts

  1612
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by UltraVW

 1. On 10/10/2022 at 4:26 PM, Kharon said:

  Tasavirtanen helposti ei anna tarpeeksi jännitettä kierroksillakaan ja se sitten korostuu jännitehäviöiden myötä. Omassa KG:ssä on vaihtovirtalaturi ja jännitettä tulee kokolailla hyvin lampuille asti (12,x V) , mutta silti Bilteman LED-H4 -lampuilla sai ihan merkittävästi valotehoa lisää, suunnilleen siihen mitä H4-lampusta pitäisikin irrota, sillä samat polttimot käyttöautossa (tuhdit johdot ja releet ja akkuun 50cm ja 14,4V latausta) eivät juurikaan eroa oikeasta H4-polttimosta ("+120%" Osramin Nightbreakerit). KG:ssä ei tietty moisia ole ja kun LED generoi itse jännitteensä paikan päällä, niin erot lähtöjännitteessä kätevästi hukkuvat.

   

  Valokuviossa ei ole havaittavia eroja että hyvälaatuinen polttimo, joskin myös kallis, ~70e/pari (Biltema 42-2014). KG:n valokuuppaan tuo LED-härdelli mokkuloineen mahtui, en ole Kuplaan vielä kokeillut.

   

  Laillinenhan se ei tietenkään ole, joten aika sama sitten asennella tuo suoraan R2-kantaan adapterilla, vaikkapa tuolta:

  https://www.classiccarleds.co.uk/products/p45t-r2-h5-to-p43t-h4-bulb-adapte

   

  Voisi luulla että lähempääkin saa, mutta enpä löytänyt.

   

  Sitä en osaa sanoa miten paljon häikäisyä syntyy kun valoa tulee varmaan 10* se mitä vanhasta R2-lampusta, mutta toisaalta virtasta kuluu vain puolet.  Vielä kun muistaa että nykyautoissa on 5-10W ledit huomiovaloina yölläkin ja nehän on suunnattu 5 astetta yläviistoon, niin ei pitäisi pikku häikäisyillä erota mitenkään muusta liikenteestä, ennemmin päinvastoin.

   

   

  Ok, kiitos kattavasta tietopaketista. Nuo bilteman ledit tai vastaavat voisi olla kokeilemisen arvoiset jos vain mahtuvat kuuppaan, kallis kokeilu jos eivät mahdukkaan😀 tuskin saa palauttaa? Tarvitsevat kuitenkin tuollaiset adapterit varmaan, kuten kaikki ns.uuden malliset polttimot? En löytänyt minäkään lähempää kuin Englannista? Omituista? Adaptereilla voisi tietenkin kokeilla ensiksi jotain nightbreagereita tms? Täytyy varmaan aloittaa siitä että, tilaa tuollaiset adapterit?🤔 Täytyy vielä mittailla paljonko valoille tulee virtaa? Sulakerasia myös uusi, relettä ei ole, valonkatkaisin ja jalkanappi on ainoat vanhat osat järjestelmässä. 

 2. Onko kukaan ratkaissut tyylikkästi esim. tällaisen setin asennusta kuplaan? https://www.paruzzi.com/fi/volkswagen/sahkoosat/tuulilasin-pyyhkijat/2466/  ? Eli vanhaan pre 67 kuplaan tuollaisen asennus? Mihin tuo katkaisin, minne sen asentaisi tyylikkäästi? Olisipa tyylikästä jos olisi samassa pyyhkijien katkaisimessa edelleen pissapojan, nyt vaan sähköinen painonuppi? Sellaista katkaisinta ei taida olla missään setissä olemassakaan? Ideoita?

 3. 1 hour ago, Tanhis said:

  Mä melkein lähtisin lähestymään ongelmaa usa ajovalojen kanssa ja niihin sitten e-hyväksytty led umpio. Suurin ongelma näissä led konversiossa taitaa olla tila valokuupassa.

   

  Aivan, tilanpuute varmasti kuupassa tulee ongelmaksi. Täytyypä tutkia usa valoja ja niihin umpioita

 4. Illat jo pimeitä ja kuplan valot aikas kehnot, ainakin mulla vaikka 60/55w halogeenit 12v. Onko kellään kokemusta esim.ledeistä ajovaloina? 

  https://autosparky.ie/products/h4-p45t-led-headlight-bulb-pair-vintage-car-older-tractor-bulb    esim. tällaisista?

   

  Tai entäpä https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?p=8282773  tällainen adapteri jotta saisi käytettyä uudempia h4 valoja jotka osa varmaan paljon tehokkaampia yms.jne. Onko kellään noista(kokemuksia) tai mistä noita saa, muuta kuin ebaysta ja Englannista?

  Ja juu tiedän, heijastimet, piuhat, akku, laturi jne.pitää olla kunnossa, ne on.

   

 5. Myynnissä kuvien mukaiset uudet osat, kromitlistat ei sovi 65 kuplaan eli joko vanhempaan tai uudempaan, veikkaa vanhempaan kuplaan kuin 65. Liian snadit 65 kuplaan. Kurkut on jostain solexeista tai delluista, uudemmista. Ulkomitta 34mm ja sisämitta 27mm, korkeus 31-32mm.

  15e pari kurkut ja samoin kromit 15e pari, tai vaihtoa/lisärahaa harmaisiin/mustiin kumimattoihin.

  IMG_7763.jpg

  IMG_7762.jpg

  IMG_7761.jpg

 6. No niin, pari kyssäriä grundigin liitännöistä? 12V OK, Entä kaiutin miten se kytketään? Banaaniliittimellä toinen piuha kaiuttimen kuvaan ja toinen tuohon maan tms kuvaan, vai? Entäpä tuo din liitin? Onko se mitä varten? Mitä siitä saa ulos? Ja mistä siihen liitin? Lähinnä din to 3,5 jos siitä saa äänen ulos 3,5mm liittimellä olevaan minivahvistimeen`? En näistä hirveästi ymmärrä joten sallittakoon tyhmät kysymykseni?

  image0 (1).jpeg

 7. Kysymys voi olla hölmö mutta mulle ei ainakaan aukea mitenköhän tämän saa takasin takapenkin rungon putken ympärille? Tämä ei ole oman penkkini alkuperäinen vaan olen ostanut sen tällaisena. Kuten kuvista näkyy ei tätä saa purettua(ei mene kromilenkistä läpi) jotta sen voisi laittaa paikalleen takapenkin putken ympäri. Se ei siis tule läpi soljesta? Ihmettelen vaan miten tämä on purettu jostain penkistä? Penkin runkoputki katkaistu??? No saahan tuon remmin paksun pään ompeleen purettua jolloin mahtuu soljestä läpi ja ommeltua sitten takaisin. Ompeleet ovat kyllä alkuperäiset joihin ei mielestäni ole koskettu?

  IMG_6870.jpg

  IMG_6869.jpg

  IMG_6867.jpg

 8. Ongelma on seuraavanlainen. Lokarit on todella hyvät molemmat mitkä nyt kuplassa alla. Droppien asennuksen jälkeen ihmettelin miksi toinen rengas tulee ulos lokarista. Pitkällisteb mittausten perusteella (lue pari vuotta) toinen lokari on sentin leveämpi kuin toinen? Nyt siis tarvitsisin kuskin puolelle yhtä leveän mieluusti kuin apparin puolella? Voin ostaa myös hyvän parin jos ovat yhtä leveitä tai vaihto tms.? Omani ovat orggikset mutta näemmä toinen on eri vuosimallin autosta? Tarve Vantaalla ja auto vuoden 65 kupla

   

  yv tai meili tms?

×
×
 • Create New...