Jump to content

JaniM

Members
  • Posts

    2560
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JaniM

  1. Kyllä tuollaseen vakiopataan ja mietovireiseen vapariin menee, jos toimii. Muutaman Speeduinon säädellyt, niin ei oikein luottamusta herättänyt. Paljon kiinni millainen rauta noihin kötöstelty. Kierrostieto se ongelma yleensä. 

    Mutta kuten totesit perus tonnin kattilaan soiva. En laittaisi siihen kympin koneeseen kuitenkaan.

    Tosin on noita ketkä kokeilee silti ja toteaa ettei ehkä sittenkään 😉

    On niitä edullisempia Maxxeja kans ettei sitä parasta tarvi ostaa ja silti saa käytettävyyden samassa.

  2. On 6/9/2025 at 9:34 PM, peruskallio said:

    Onhan tuosta yli kymmenen vuotta kun oman ruiskukoneeni sain ajoon. Hinta yllätti, eikä positiivisesti. Mitään hajua nyky hintatasosta, mutta tuskin tällä inflaatiovauhdilla on ainakaan halventunut. 
     

    tuo on 4 pisteruisku suorasytkällä ja yhdellä kaasuläpällä, ahdettu kone.

     

    taisi kaikkine bensalinjoineen (teflonputkea), pumppuineen bensanpaineensäätimineen, laajakaistalambdoineen ja mitä antureita ja muita pikkuhimmeleitä sinne nyt suuttimien , ohjausboxin ja puolien lisäksi menikään aikalailla tuplata runkokoneen hinnan. Kone oli kokonaan uusista osista kasattu. 
     

    lisäksi se pitäisi vielä osata säätää. Ahdetussa tuo nyt oli aika suoraviivainen operaatio, mutta käsittänyt että vaparissa homma ei enää olekaan ihan niin yksinkertaista. Pieni muutos ilmanpaineeseen ja homma muistuttaa pelaamista kaasareiden kanssa, paitsi että sylissä on läppäri eikä kädessä ruuvimeisseli.

    Tästä ei ole mitään kokemusta, paitsi essonbaarissa kuunnellut puolituttujen tuskailua kun eilen pelasi ja tänään ei. Itsellä toimii hienosti, kunhan vaan kone vähän lämpenee. Kylmänä on vähän kengurunvikaa hetkittäin.

    No sanotaan että hinnat ei ole laskeneet, mutta samalla rahalla saa ihan jo eri luokan ohjaimet. 10v sitten oli Megat läninnä harrastelijoilla Suomessa. Sit niiden hinnat alkoi kivuta ja MaxxEcut yleistyi ja ovat ihan eri tason ohjaimia. Nykyään normi Suomessa pitkälti. Toki on ollut aiemmin myös muita merkkejä ja tänä päivänä myös. 

    Maxxeja osaa säätää joka kylässä joku nykyään, kuten Megoja aiemmin.

    Käyttöliittymä oikeasti pitkälti ohjaa kuinka aloittelijaystävällinen tai ihan työkseen tekevälle ohjain valmistaja on. Itse nyt jonkun kymmenisen eri valmistajan liittymää ihmetellyt enemmän tai vähemmän. 

    Sit tietenkin on ne ominaisuudet tai omituisuudet ohjaimissa.

     

    Yhtä en ymmärrä miksi ohjaimen kanssa pitää säästää kun rahat pumpattu koneeseen. Puhutaan että 10Ke vaikka koneessa kaikkinensa, niin sit et raaski enään ohjaimeen laittaa rahaa että pysyy se kone elossa ja ehjänä. Aletaan etsiä sitä vanhinta satasen Megaa/Arduinoa, jolla pitäisi ohjata ahdettua moottoria.

     

    Nykyään ihan sähköisellä kaasuläpällä tekisin. Ei ole tyhjäkäyntiongelimia ja toimii ihan tuplana ilman synkkaongelimia myös. Ei tarvitse vaijeri/tankovirityksien kanssa tapella. Yksittäiset läpät edullisia ihan uutena jopa ja romikset täynnä nykyään noita. Tosin tarvikkeena saa ihan toimivia kans edullisesti. Esim. yksi läppä ja poljin maksavat 50e ylöspäin kipale.

    Tuplaläpillä sit joutuu jo maksamaan tosin, jos uudet haluaa. Mutta käytettynä saa järkevästi tehtyä noita.

     

    Pikku nippelit ja nappelit tuovat tuota hintaa ylös esim. letkuja ja liittimiä yms.

     

    Mutta ei kyllä itsellä kaasareita ole yhtään ikävä. En silloin 20v sitten alkanut opetteleen säätää kaasareita enkä tosin ole opetellut vieläkään. Sanoisin että ei se säätäminen ohjaimella mitään aivan rakettitiedettä ole ja saa ajettavan kyllä, kun sitä aikaa varaa ajatuksen kanssa. Ei pidä olla hoppu tuon kanssa. Onnistuu kyllä, jos jotain näprännyt muutenkin, niin miksei tätä kans opettele. Tietenkin, jos ei kiinnosta tai viitsi, niin rahalla saa. Mutta siinä vaiheessa varmaankaan hinnoilla niin merkitystä.

  3. Omaan Wiimaan aikoinaan laitoin jonkun akselin ja siitä piti silpasta ylhäältä patit pois ja kaksi kiinnitysreikää tehdä, niin osuu kaikki pultit.

    En muista käänsinkö putkia, mutta nykyään Red9.

    Välitanko piti vissiin vaihtaa simpukalta. Jarrutehostin oli kans käytössä.

  4. Frrecad ja Fusion taitaa olla ne yleisemmin käytetyt. Tutoja vaan katselee, niin oppii käyttään.

    Skannerilla saa tietty pinnan talten ja saa suoraan tulosteltua. MUtta jos jotain takaisinmallinnusta pitää tehdä, niin sit tarvii jonkun cadin tosiaan.

    Mutta niissä taas aika alkeelliset ominaisuudet yleensä ilmaisuuden takia. Tosin tyhjää paremmat.

    Mutta jos haluat jotain tarkemmin pohtia, niin helpoin olisi joku case ja miten sen tekisi. Tietty tapoja monia, mutta työkalut ja ohjelmat määrää.

    • Like 1
  5. Mitäs kivaa ajattelit tehdä? Valmiita malleja tulostella Thingversestä tai vastaavasta? Vai ihan oikein suunnitella itse osia/juttuja?

    Materiaalit käyttökohteen mukaan ja niitähän on lukematon määrä. Perus aloitteluun ja opetteluun PLA.

    Sit printteri lompakon mukaan. Kuinka isoja kalikoita meinaat?

    Jos jotain teollisuusmatskuja lämmönkestäviä yms. niin tarvii jo olla lämmitetty kotelo.

    .STL se yleisin muoto. Riippuu tietenkin sliceri ohjelmasta mitä tukee. STEP-tiedosto käteviä, mutta kaikki ohjelmat ei tue.

    CURA taitaa olla suositumpia ohjelmia viipalointiin.

    Sit joku blender millä pitäisi pystyä muokkaan jollain tapaa. Ei omia kokemuksia noista kun itse teen cad pohjaisia kikkareita.

    Tuossa jotain mietintöjä, mutta budjetti rajoittaa valintaa paljon.

    IMG20220713131912.jpg

  6. Olikohan vielä että ei muoto ihan osu katon ja kyljen kanssa. Pakkelia/tinaa menee.

    Muistaisin että olisin nähnyt aikanaan että listat takaosasta häivytetty pelkästään. Mutta makuasioista huono kiistellä.

    Oviaukosta tulee inhan terävä omaan makuun. Tais hurjimmat pyöristää oven kulman ja kopan.

    • Like 1
  7. Tunerstudiosta näkee asetuksista onko sytkäohjaus laitettu. Tai ei se varmaa silti ole, mutta oletus että narut menisi silloin MSD:lle.

    Toinen perinteinen jos se printteriliitin jo väljä ecun kyljessä. Tärisee sopivasti ja alkaa katkoo sytkää, mutta jos tulee aina samassa kierrosluvussa kutakuin, niin viittaa kierrostieto ongelmaan. Olikohan MSD, joku kiinteä ennakko, jos ohjaus piuhan otti vaan pois MSD purkista eli antaa kipinää vaan jollain tietyllä ennakolla, mikäli kierrostieto toimii.

  8. Kolkin lohkoon rakennettu uusilla osilla mieto katukone ja ei ole edes sisäänajettu vielä.

     

    Perus kone:

    * lohko koneistettu kolkin, takakannake paikat

    * kampi 78mm, vastapainokampi hitsattu, koneistettu ja tsekattu

    * CB h-profiili kanget

    * vesijäähdytetyt kannet, kanavat portatut, "isot" venat, tuplajouset

    * 1.25 CB keinut

    * lube a lobe nostajat, C35 nokka, cromo tikut

    * paksuseinämäiset pytyt ja takomännät, 90.5

    * cromo vauhtis, kus-lok levy, Kennedy stage2 asetelma, painotettu kaikki nollaan erikseen

    * full flow, säätökansi, iso öljyjäähdytin

    * uudet lakrut, Jaycee suojaputket

     

    Kolkin jäähdytys, pellit muokattu, puhaltimen ropellissa triggerkehä ruiskua varten.

    Muita optioita pakettiin:

    * 4-2-1 putkisto, sidewinder oma design. Vaimennin laatikon päälle, iso.

    * moottoriohjain, läppärungot, imusarjat, ym. tarvittavat

    * matala, leveä rosterinen lisäöljypohja

     

    Hinta: alkaen 3800e peruskone

    PorVWoosta löytyy

    0442066326 ja muut savumerkit

     

    4-2-1_spadari_2.jpg

  9. Vastaava Fitech ei ainakaan kovin fiksulta vaikuttanut ohjauksen puolesta. Ei oikeastaan mitään karttoja, vaan säädettiin kierrosalueille muutam arvo. On toki tyhjää parempi, mutta hintaansa nähden ei vakuuttanut.

    Yksi on käyttää esim. prätkän läppää esim. bemarin, jos vaan ajatus yhdellä läpällä ajaa keskellä ja joku muu ohjain jatkoa varten. Tietty kun yhdellä keskellä ajetaan, niin kovin kummoista älyä kylläkään tarvita ohjaukselta. Mutta jos haussa täysin pulttaa kiinni sarja.

×
×
  • Create New...