Jump to content

karvanoppa

Members
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  vaasa
 • Ajoneuvot
  Ave

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. karvanoppa

  YBA-8

  Onkohan tuo joskus purettu ja maalattu kauttaaltaan valkoiseksi koska alkuperäistä ruskeaa väriä ei näy missään. Viimeksi näin tuon liikenteessä joitain vuosia sitten ruskeana ja valkoisilla alkuperäisillä peltivanteilla. Pitäis kaivaa vanhoja vappukuvia, tuo vois niistä löytyä.
 2. karvanoppa

  YBA-8

  Tuttu vahvisti tuon rekisterin, auto on sama joka hänellä oli aikoinaan, alkuperäinen väri aika lähelle RAL 8000. Auto oli hänen äitillään kauppakassina ja tutulle siirtyessä siitä poistettiin puskurit ja alle tuli kromimangelssit, pakoputki muuttui sivulle meneväksi malliksi. Näin tuon liikenteessä jokunen vuosi sitten alkuperäiskuntoisena, siksi tuo nykykunto ihmetyttää.
 3. karvanoppa

  YBA-8

  Jotenkin tuo rekkari kuullostaa tutulta, onko auto ollut alunperin maitokahvin ruskea? Sen värinen kupla oli naapurin pojalla aikoinaan ensiautona asevelikylässä, jos auto on sama niin ompas mennyt kunto alas.
 4. Keltamusta solifer - suzuki S eli banaanisuzuki kaipailee muutamia osia. Puutteena olis pakoputken puoleinen keltainen sivukate, ilmansuodatinkotelo sekä magneetonkoppa. Myös muita tuon mopomallin osia saa tarjota. Vaasassa tarve, yv tavoittaa.
 5. Joo modet vois siivota nuo kauppasivustot, paljon myytyjä romuja mutta silti ilmoitukset poistamatta.
 6. Eiköhän ne masokistit löydy vag-kuskeista, huumoria pitää olla kun pakkasaamuina takaluukusta sisään kömpii tai kun se 150tkm ajettu TSI huokaisee viimeisen kerran. Vikojahan kaikissa merkeissä on mutta kyllä saksalainen vag vetää voiton kevyesti. Ja kannattaa ostaa se yli 300tkm ajettu, siitä on hinnasta jo ilmat pois ja tyyppiviat korjattu. Ennemmin sitä istuu vanhaan suomitaksiin jossa rehelliset kilometrit mittarissa kun siihen saksasta uitettuun ja "vain 200tkm" ajettuun korinvaihtoon.
 7. Korinvaihtolaitteet ei kelpaa museoon, mersujen kanssa aikoinaan tuli pelattua ja tuota hommaa kyseltyä, eli vaikka auto on täysin alkuperäinen mutta ns korinvaihto niin museointi ei onnistu vaikka kysessä olis esim sedan johon vaihdettu saksan kori ja suomi kopasta tekniikka/sisusta/akselit. Hullua että mettäraadon johon osia vaihdellaan ja uutta peltiä hitsaillaan pari neliötä, saa museoitua kunhan korinumero löytyy mutta hyväkuntoista korinvaihtoa taas ei.
 8. Kaveri osti tuolta sorvin teräsarjan muistaakseni 160e, sama sarja www.koneita.com -firmalla yli 300e. Ja kyseessä oli aivan sama teräsarja.
 9. Tuolla on jotain ja tuo myyjä järjestää pellintyöstökurssejakin. http://www.torafors.com/peltitystkoneita.htm
 10. " Voidaan porata ja kierteyttää" - vähän kuin plastic pladding paskatöhnä. Noiden tököttien kanssa leikkiminen on kuin kusis housuun, hetken lämmittää. Belzona on aine jota ehkä vois suositella mutta ite kyllä hitsauttaisin jossakin tuon lohkon.
 11. Pistehitsien poistoon on oma poranterä, ite käytin sorvin kärkiporanterää, se on kuin seevausterä mutta varustettu noin 5mm pitkällä ja 3-4mm halkasija poranterällä eli sillä porataan ensin pisteen läpi ja tuo seevi poistaa "pistehitsin". Koritinalla saa hyvin täytettyä lommoja ja pieniä reikiä ym syöpymiä. Mutta tina vaatii aina pohjusteaineen, muuten ei tartu ja tuo pohjusteaine levitetään pensselillä jonka jälkeen kuumennetaan toholla niin että se alkaa kuplimaan ja muuttuu kullan väriseksi, sen jälkeen pyyhkäistään rätillä pinta sileäksi ja tuo jäljelle jäävä pinta pitää olla kuin mattakromi, kaikki musta on kuonaa eli siihen ei tina ota. Tina levitetään puulastalla. koritinaus on vanhan kansan juttu jota käytettiin ennen pakkelia. Mutta onnea projektiin, hyvä että jotkut jaksaa näitä kunnostaa.
 12. Nämä epämääräiset kirjoittelut ja kirjoittajat kannattaa poistella mahdollisimman nopeasti, eräs mopofoorumi katos menneellä viikolla bittiavaruuteen, no pari kk ehti joku/jotkut siellä terrorisoimaan eikä ylläpito ottanut hommaa tarpeeksi vakavasti.
 13. Siisti rojekti mutta eikö tuo pohjalevy olis kannattanu hiekkapuhalluttaa? Sitten olis puhdas pinta ja näkyis kaikki piiloruosteetkin + että olis helppo hitsata. Joo nafta ja tärpätti pehmittää vanhan alustamassan ja on helppo kaapia/pestä pensselillä pois.
 14. Eiköhän metsä ym raatojen katoamiseen ole syynä parin vuoden takainen romurautabuumi kun raudasta vielä jotain sai, metsät ja pihat siivottiin tehokkaasti ja prässiin meni monia harvinaisuuksia kuplasta pikkufiiattiin. Kaverin kotipihasta myytiin romua 2000e arvosta eikä vielä edes huomaa mitään suurta muutosta :)
×
×
 • Create New...