Jump to content

karvanoppa

Members
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  vaasa
 • Ajoneuvot
  Ave

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Keltamusta solifer - suzuki S eli banaanisuzuki kaipailee muutamia osia. Puutteena olis pakoputken puoleinen keltainen sivukate, ilmansuodatinkotelo sekä magneetonkoppa. Myös muita tuon mopomallin osia saa tarjota. Vaasassa tarve, yv tavoittaa.
 2. Joo modet vois siivota nuo kauppasivustot, paljon myytyjä romuja mutta silti ilmoitukset poistamatta.
 3. Eiköhän ne masokistit löydy vag-kuskeista, huumoria pitää olla kun pakkasaamuina takaluukusta sisään kömpii tai kun se 150tkm ajettu TSI huokaisee viimeisen kerran. Vikojahan kaikissa merkeissä on mutta kyllä saksalainen vag vetää voiton kevyesti. Ja kannattaa ostaa se yli 300tkm ajettu, siitä on hinnasta jo ilmat pois ja tyyppiviat korjattu. Ennemmin sitä istuu vanhaan suomitaksiin jossa rehelliset kilometrit mittarissa kun siihen saksasta uitettuun ja "vain 200tkm" ajettuun korinvaihtoon.
 4. Korinvaihtolaitteet ei kelpaa museoon, mersujen kanssa aikoinaan tuli pelattua ja tuota hommaa kyseltyä, eli vaikka auto on täysin alkuperäinen mutta ns korinvaihto niin museointi ei onnistu vaikka kysessä olis esim sedan johon vaihdettu saksan kori ja suomi kopasta tekniikka/sisusta/akselit. Hullua että mettäraadon johon osia vaihdellaan ja uutta peltiä hitsaillaan pari neliötä, saa museoitua kunhan korinumero löytyy mutta hyväkuntoista korinvaihtoa taas ei.
 5. Kaveri osti tuolta sorvin teräsarjan muistaakseni 160e, sama sarja www.koneita.com -firmalla yli 300e. Ja kyseessä oli aivan sama teräsarja.
 6. Tuolla on jotain ja tuo myyjä järjestää pellintyöstökurssejakin. http://www.torafors.com/peltitystkoneita.htm
 7. " Voidaan porata ja kierteyttää" - vähän kuin plastic pladding paskatöhnä. Noiden tököttien kanssa leikkiminen on kuin kusis housuun, hetken lämmittää. Belzona on aine jota ehkä vois suositella mutta ite kyllä hitsauttaisin jossakin tuon lohkon.
 8. Pistehitsien poistoon on oma poranterä, ite käytin sorvin kärkiporanterää, se on kuin seevausterä mutta varustettu noin 5mm pitkällä ja 3-4mm halkasija poranterällä eli sillä porataan ensin pisteen läpi ja tuo seevi poistaa "pistehitsin". Koritinalla saa hyvin täytettyä lommoja ja pieniä reikiä ym syöpymiä. Mutta tina vaatii aina pohjusteaineen, muuten ei tartu ja tuo pohjusteaine levitetään pensselillä jonka jälkeen kuumennetaan toholla niin että se alkaa kuplimaan ja muuttuu kullan väriseksi, sen jälkeen pyyhkäistään rätillä pinta sileäksi ja tuo jäljelle jäävä pinta pitää olla kuin mattakromi, kaikki musta on kuonaa eli siihen ei tina ota. Tina levitetään puulastalla. koritinaus on vanhan kansan juttu jota käytettiin ennen pakkelia. Mutta onnea projektiin, hyvä että jotkut jaksaa näitä kunnostaa.
 9. Nämä epämääräiset kirjoittelut ja kirjoittajat kannattaa poistella mahdollisimman nopeasti, eräs mopofoorumi katos menneellä viikolla bittiavaruuteen, no pari kk ehti joku/jotkut siellä terrorisoimaan eikä ylläpito ottanut hommaa tarpeeksi vakavasti.
 10. Siisti rojekti mutta eikö tuo pohjalevy olis kannattanu hiekkapuhalluttaa? Sitten olis puhdas pinta ja näkyis kaikki piiloruosteetkin + että olis helppo hitsata. Joo nafta ja tärpätti pehmittää vanhan alustamassan ja on helppo kaapia/pestä pensselillä pois.
 11. Eiköhän metsä ym raatojen katoamiseen ole syynä parin vuoden takainen romurautabuumi kun raudasta vielä jotain sai, metsät ja pihat siivottiin tehokkaasti ja prässiin meni monia harvinaisuuksia kuplasta pikkufiiattiin. Kaverin kotipihasta myytiin romua 2000e arvosta eikä vielä edes huomaa mitään suurta muutosta :)
 12. Helpommalla olisit päässy teettämällä nuo palkit jossain metallipajassa, ainakin meillä on pisin pelti 3.5m pitkää ja pisin särmäyspuristin 4m. Mutta mielenkiintoinen projekti.
 13. Vaaleansininen pallokeula oli purkaamolla kun osia hain, olisko ollu umpikylki. Lisätietoja Autopurkaamo Smeds, Veikkaala, 06-343 3013.
 14. Faijalla oli tuollainen pallo 70-80 luvulla mutta auton myöhemmistä vaiheista ei tietoa. Vuosimallistakaan ei tietoa mutta ei ainakaan mustakilpinen, valokuvassa näkyy rekkari VBP-695 tai 895. En ole Trafin tms kautta historiaa selvittänyt, löytyi vain muutama vanha kuva ja aattelin täältä kysellä jos vaikka olisi vielä hengissä. http://i7.photobucket.com/albums/y275/a ... 1341665778 http://i7.photobucket.com/albums/y275/a ... 1341665807
×
×
 • Create New...