Jump to content

J.Ussi

Members
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Kouvola
 • Ajoneuvot
  Karmann Ghia 1960. rautjarvi.jussi@gmail.com

Recent Profile Visitors

633 profile views
 1. Mulla olis jouten sulta aikoinaan ostamani 5x205 takalevyt ja satulat. Sitähän sä kysyit.... -Jussi-
 2. Onko tältä vuodelta kenelläkään kokemuksia millaisilla selostuksilla saa leiman lappuun? Vai onko säännöksiin edes tullut tältä osin muutoksia? Nyt papereissa 1300 moottori ja kontissa hieman suurempi, joten muutoskatsastukseen täytyisi mennä ja osata hankkia hankkia insinöörille kelpaavia tositteita mukaan.
 3. No vähä liian aikasin taas iloitsin. Vuoto alkoi kun antoi pumpun naputtaa jonkin tovin. Tosiaan tuon rotaryn pitäisi tuupata 0.24bar paineella sitä ainetta. Ylärajoissahan sekin jo on. Tosta lyijytulppa asiastakin koitin lueskella mutta jos vika on niissä niin tulviminen ei ilmeisesti tule hajottajalta ulos vaan progressioreikien kautta?? Vai miten se on? Laitoin nyt painemittarin ja säätimen tilaukseen niin katsotaan minkälaista painetta pumppu todellisuudessa puskee ja saako säätämällä vuodon loppumaan.
 4. Vika paikannettu. Uudet kumikärkiset neulat vuotivat jostakin syystä. Nyt paikallaan 225 messinkikärki ja 250 kumikärki eikä kumpikaan kaasari vuoda tippaakaan.
 5. Uusi kone menossa paikoilleen läpikäydyin DRLA 48 (ei trijet) kaasarein. Polttoainelinjan pitävyyttä ajattelin testata ja löin CB rotary pumpuun virtaa. Kaasareita tarkastellessa huomasin, että kaikista kurkuista tiputtaa hajottajalta bensaa aika reilusti. Ennen kaasareita ei paineensäädintä ole, mutta tuon rotaryn kanssahan ei pitäisi tarvitakaan. Sama rotary on myös toiminut vakio solexin kanssa moitteetta. Molemmat delssit otin vielä koneesta irti ja ja katsoin kohon säädöt. Oli 5.5 mm tiivisteen päältä pystyasennossa ja 12mm vaaka asennossa eli kuten olin ne ohjeiden mukaam laittanutkin. Testasin myös facetin pumpulla ja sama homma. Kokeilin myös kohoa säätää 1mm alas eli 6.5milliin ja sama vuoto. Olisiko hyviä vinkkejä mikä nuo nyt tulvimaan laittaa ?
 6. Jos kehtaat mulle oikean koon laskea niin heitä vaikka YVllä mitä specsejä tarvitset. Mulla ei tosissaankaan ole mitään muuta dataa tuohon koon valintaan kuin vertailu about vastaaviin moottori kokoonpanoihin ja niissä käytettyihin putkistoihin.
 7. Tänään jo itseasiassa noita ahnendorppeja katselinkin, mutta siellä suurin putkisto on sisämitaltaan 39mm(1-5/8) ja hintaa yli1k€ Nähtävästi aika niukasti on euroopassa vaihtoehtoja tuossa 1-3/4" kokoluokassa ja myös hinnat kiipeää hurjiksi.
 8. Aika suolaista sielläkin. Rahdin kanssa 977 usd ja mitä tuohon nyt sit tulee viel nupiksi, alv+tulli.
 9. Mitä muita vaihtoehtoja kuin CSP Python löytyy 1 3/4" (45mm) kokoisista putkistoista, joka asettuisi niin, ettei kollektori törröttä puskurin alta montaa kymmentä senttiä? Lähinnä se on tuo pythonin hinta joka jarruttaa sen tilaamista, eli jos jotakin edullisempaa on olemassa niin ei haittaa laisinkaan. Ja jos jollain pyörii nurkissa ylimääräisenä niin saa tarjota. Myös sitä pyyttonia.
 10. Kiitoksia, miäpä tarkistelen ja testailen näillä sun vinkeillä.
 11. Kiihdytyspumpumppujen säätö tuottaa ongelmia. Toinen kaasari, 48D on OK. Tuotto 8ml per kurkku per 20 kaasuläpän avausta. Säätömutteria kiristetty niin että kierrettä näkyy n.3mm 48DD tuotto jää samalla proseduurilla vain 4ml. Mutterilla säätämällä saa tuottoa pienemmäksi mutta lisää ei tule. Molemmissa kaasareissa kiihd.pumpunsuuttimet kokoa 55 Tuleeko jollain mieleen mikä voisi ongelman aiheuttaa ja mitä sen kanssa kannattaisi tehdä? Sattuuko kenelläkään olemaan Dellorto Superformance opusta? Mitä se mahtaa sanoa ylipäätään tästä kiihd pump säädöstä ja mitä suuttimia se suosittaa?
 12. Mistä saa ostaa/ tekeekö joku tolkun hintaan imutorvia DRLA 48 kaasareihin. Näissä nettikauppojen versioissa on lueteltu sopivuus 44-48 IDF ja DRLA kaasareihin, mutta ovatko nuo kaikki yläpäästään tosiaan saman kokoisia? DRLA 48:ssa on kannessa 46mm reikä joten ei siihen viitsisi liian pientä imutorvea kuristimeksi laittaa. Edit. Aircooledilla näköjään oli sisämittakin mainittu 46,3 eli ilmeisesti samankokoisia ovat yläpäästään nuo kaasarit.
 13. Tarvetta olisi kahdelle DRLA 48 hajottajalle.
 14. Kuplan takajarrukilvet, 1968 ja uudemmat. 2kpl Jussi rautjarvi.jussi@gmail.com 0405390916 tai YV
 15. Jos pakoventtiili on halkaisijaltaan 40mm, miksi ulostulo kutistuu 4mm eli 36milliin ? Kyseessä CB Comp Elimet. Imupuoli kun on 48mm niin alkaako tuo pakonen ahdistaa?
×
×
 • Create New...