Jump to content

Oltsu

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

2137 profile views

Oltsu's Achievements

  1. Vinkkejä mistä pk-seudulta löytyisi rengasfirma, jossa onnistuu kumien laitto vanteelle (+sisärengas) ja combon tasapainotus? Kyseessä siis kupla '65. Rekolan auto- ja rengashuollossa ei onnistu enää tasapainotus.
  2. On näemmä joo. Kyllä tältä palstalta oppii paljon.
  3. No niinpä mulla onkin tuo sleeve! Mutta niin on tuo ohjaustuubikin, piti oikein käydä autolla ottamassa silmä ja kamera käteen. Eli multa puuttuu joku hahloprikka, jolla tuo sleeve pysyisi tuossa tuubin luona? Vai pysyykö se tuossa vain kääntämällä se toisinpäin?
  4. On apua! 'Sleeve' sieltä näyttää puuttuvan...täytyypä metsästää jostakin. Edit: jos jollakulla on myynnissä, niin voisin lunastaa pois :)
  5. Osaatteko sanoa mItä tästä konstruktiosta puuttuu? Kaasu jää välillä ikävästi päälle.
  6. Kiitos neuvoista! Nesteet on vaihdettu pari vuotta sitten - vaihdan nyt letkut joka nurkkaan ja ihmetellään lisää.
  7. Kyseessä kupla -65. Muutama viikko sitten kesken ajamisen oikea takapyörä heitti jarrun jumiin. Avattiin säädöt tien päällä ja kotona tsekattiin tarkemmin missä vika. No ei päällisin puolin missään; jarrurummut päädyttiin kuitenkin vaihtamaan lievän kierouden takia. Kaikki jarrut säätöihin ja homma jatkuu. Huomautettakoon, että eteen vaihdettiin kaikki jarruosat (pl. letkut) ja taakse uudet sylinterit pari vuotta sitten. No ajettiin uutta testilenkkiä pidemmän kaavan mukaan viime viikolla; Vantaalta Lappiin asti. Reissu kulki Tampereen, Kokkolan, Oulun ja Tornion kautta pohjoiseen. Kahdella yöpymisellä selvittiin. Yli 1000 km. Ainoa ongelma oli vasemman takajarrun jumiutuminen Kalajoella. Tämä ongelma ei hermostuttanut lainkaan, toisin kuin erään nimeltä mainitsemattoman kokkolalaisen vw-klassikkoautojen varaosia tarjoavan yrityksen asiakaspalvelu. Mutta joo, voisiko tuohon jarrujen jumiin olla syynä jarruletkut? Ulkoa aivan hyvän näköiset, mutta olisiko sisältä turvonneet umpeen? Vai voisiko pääsylinteri tehdä kiusaa tällä tavalla? Jarrupolkimessa tuntuu silloin tällöin pientä vatkausta vaikka kieroutta ei pitäisi olla enää missään.
  8. Raportti vielä tänne. Maajohdon vaihtamisen jälkeen ei ole kertaakaan esiintynyt enää starttiongelmia.
  9. Morot! Tarvitsisin jeesiä kuplan jarrujen kanssa (asun Vantaalla). Oltiin tuossa kuplalla (-65) retkellä ja toinen takajarru jumitti kunnolla kiinni. Sain avattua sen tien päällä ja päästiin onneksi takaisin kotiin ilman hinuria. Jarrut on tähän asti säädetty läheisellä korjaamolla, mutta he tuntuvat nyt olevan varattuina. Itsellä 10 tikkiä olkapäässä ja ns. repiminen kielletty...löytysikö apuja (korvausta vastaan tietenkin) tätä kautta? Olli / nolla 5 nolla 585 kolme 77 kasi.
  10. Asia taisi ratketa! Se maakaapeli korista laatikkoon oli ihan hyvän näköinen - autossa ollessaan. Otin irti niin oli aika väsynyt. Putsasin kontaktit, uusi tilalle ja avot. Puuta koputtaen. Kiitokset neuvojille!
  11. PIentä edistystä. Otettiin startti pois, se paljastui oikein hyväkuntoiseksi. Akun ja korin maajohto uusi, korin ja laatikon piuha ulkoisesti ok ja paikoillaan. Luulin jo saaneeni tähän ratkaisun (tuo sähköryyppy), mutta ei kuplis tänään inahtanutkaan vaikka otin johdon irti. Jatketaan tutkimuksia. Työntämällä lähtee tietty aina iloisesti, pitää vaan parkkerata sopivaan mäkeen :) Vielä edittiä, kokeilin toisella virtalukolla - sama ongelma. Mutta tämän kokeilun jälkeen hyrähti taas iloisesti 3 kertaa.
  12. Kiitos vinkeistä. Aloitan noista maakaapeleista.
  13. Ongelma: ei jaksa startata. Virta-avainta käännettäessä mittariston valot himmenevät, startti naksahtaa mutta ei pyöritä. Lähtötilanne: Orkkiskuntoinen -65 6V kuplis. Startti on remanufactured, ulkokuori kuin uusi ja sama homma sisältä. Akku on uusi 6V Optima. Tutkimusta: Virtalukolle tulee samat voltit kuin akullakin on (n. 6.2) Virrat päällä voltit tippuu -> n. 5.2. Puolalta mitattaessa 4.8V. -> Ei jaksa startata. Kun otan kaasariin menevän sähköryypyn piuhan irti, voltit nousevat puolalla takaisin -> 5.2 ja auto starttaa. Onko mitatut arvot normaaleja? Kuuluuko sähköryypyn viedä 0.4V?
  14. Päivitystä. Sytkä reilusti myöhäisellä, jakajan kiristyspultti löysällä, kärjet loppu (eli ei niitä oltu katsottu huollossa kuitenkaan), ryyppy liian löysällä, venttiileissä liikaa välystä, kaasaria piti säätää. Ei paha :)
×
×
  • Create New...