Jump to content

M3K

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by M3K

  1. Laitoin nyt sittenki motulin sae 10w sisään testimielessä. Määrä 3dl. Tuntuma kohtalaisen napakka. Saa nähdä minkälainen ajossa. Uskoisin, että toimiva.
  2. Ainakin pitäisi olla n.3dl öljyä. Toisesta iskarista oli vain 2.3dl jäljellä ja sen huomasi jo ulos vedettäessä vastuksen katoamisena... kuten arvata saattaa. Hölskyttelemällä vierekkäin vanhan 10w jämän kanssa näyttäisi silmämääräisesti löysemmältä. Eli kuvittelisin sen olevan 5w luokkaa.
  3. Tuo oli hyvä linkki/vinkki Ketsa. Kiitos! Toinen hakusanalla "strut oil change" löytyi: https://grassrootsmotorsports.com/articles/can-you-upgrade-your-dampers-replacing-oil-inside/ mikä tuntuisi kättelevän tuota mainitsemaasi. Itsekkin tuota SAE 5 (ISO22) / SAE 10 (ISO32) linjaa pohdiskelin. Orkkis hakusessa, niin taidampa ehkä lähteä kokeilemaan tuota 5w linjaa leimalle ("urheilusarja" edessä tällä hetkellä alla) ja katsoa katsastuksen jälkeen kummalla jatkaa ajoa.
  4. Se on varmaan, mutta niitäkin eri viskositeetillä mistä valita. Onko noissa jotain mineraali pohjaista hydrauliikka öljyä, vaihteistoöljyä tms. Itsellä noista luikkareista ei hirveästi ole tieto-taitoa/uskomuksia. Tiedän vaan, että luistaako vai ei. (yleensä ei) 😄 Kiinnostaisi tietää onko kukaan noihin perehtynyt tai noihin öljyjä koskaan vaihtanu. Onko ne patruunamallit olleet alusta asti saatavilla ja ainut korjausvaihtoehto... 🤔
  5. Terve, Onko kellään tietoa mitä öljyä kannattaa laittaa etuiskareihin ja kuinka paljon? No määränhän saa tietoon lorottamalla... Internet kohta selattu läpi. Ei mitään... Potilas 1302 -71 Toiselta puolelta öljyt oli siistit, mutta toinen puolisko oli härskiintynyt. Ja en halua ostaa nykyaikaisia iskareita. 😁 Kiitos!
  6. M3K

    VW 1302S '71

    https://www.bugbus.net/hu/classifieds.html?&cmd=detail&id=15294 Tuolta kaverilta tuli tilattua muutama vuosi takaperin itselleni ja toiselle palstalaiselle nuo "one year only" ohjaimet. Jos auttava englanti taipuu, kannattaa häneltä kysyä vieläkö valmistaa. Mukavan oloinen alan harrastaja ja vastauksen saa varmaan kohtalaisella englannilla.
  7. Itse tykänny Retrosoundista. Heitin kiinni vanhan mankan kehykset ja ostin krominupit. Äänen laatu mielestäni hyvä ja lähtöjä tarpeeksi. Hinta taisi olla kolmen ja puolen nurkilla pari vuotta sitten sinihammasversiolla engelsmanneista. Vaati hieman sovittamista nippeleiden kanssa.
  8. Tässäpä loistava linkki thesamba:n keskusteluun ja liitteenä (jos onnistuu) näiden herrasmiesten keräämä lista alkuperäisten solexien suuttimista ja kaasariin kuuluvasta jakajasta. Linkki TheSambaan Tuosta oli ainakin itselle aikamoinen apu, kun en saanut tuota omaa kaasaria oikein mitenkään toimimaan oikein yleisesti käytetyillä suuttimilla (pääsuutin ~125-130 ja 55-60 tyhjäkäynti). Omassa 34 solexissa (1302 vm.71) oli runkokoodi VW 291-2 ja täytyy sanoa, että kun vaihdoin tuon listan mukaiset suuttimet 145 main ja 65 idle (130z Air cor. olikin siellä jo valmiina) niin kyllä rupesi kehräämään. Että eikun pläräämään listaa, jos meinaa usko olla koetuksella orkkis solexin kanssa ja kokeilemaan onnea ennen kiinalaista kopiota... :) CarbBaseFlangeNumbersA.pdf
  9. Omassa vanhassa 34:ssa oli 65 tyhjäkäyntisuutin, jolloin asetuksia pääsi hakemaan kääntämällä isoa 2,5 kierrosta ja pientä 3,5-4 kierrosta auki. Toimivaksi asettui tuon pienen olessa noin 3 ja 1/4 kierrosta auki tai ja isoa en muista. Tuolloin ison ruuvin kääntelyllä ei juurikaan ollut vaikutusta. Näillä asetuksilla tyhjäkäynti oli hyvä, mutta tulpat nokeentu nopeasti. Nykyään on 55 tyhjäkäyntisuutin ja sen säätö alkoi iso 2,5 auki ja pieni 3 auki. Loppuasetelma varmaan siinä iso 2 kierrosta auki ja pieni 2,59 auki (optimi pienelle 2,5-3 välillä). Varressa oleva ruuvi ei saa kantaa automaattirikastimen haittaan lämpimänä. Eli läppä oltava täysin kiinni tyhjäkäynnillä. Muuten tuo tyhjäkäynti piiri ei ole toiminnassa oikein. (Onko se sitten hyvä vai huono asia.) Käsittääkseni nuo kaksi alipainelinjaa on tarkoitettu jakajalle, jossa kaksi alipainelinjaa (sytytysennakon kavattamiseen ja pienetämiseen). Vasemmalle lähtevä linja ennakon kasvattamiseen ja taaksepäin lähtevä ennakon pienetämiseen. Taaksepäin lähtevä yleensä tulpattu, koska kellään taida olla käytössä sitä kaksitoimista alipaine jakajaa. (paitsi rapakon tois puolella, jossa ymmärretään päästöjen päälle (pikku kevennys) ) Mutta kuten kaikki tarvittava informaatio jo noissa aiemmissa posteissa mainittiin, niin hyvää (ajettavuudeltaan (flatspot tms.)) ei taida saada ilman alipaine+keskipakojakajaa tuon 34:sen kanssa ilman noitatohtorien ja poppamihien kehittämiä modifiointeja. Tyhjäkäynti sieltä jokatapauksessa pitäisi löytyä (ainakin teoriassa). Jos tarvii katella ajotuksia 30 korvilta, niin mm.suomen suurimman perheyrityksen myymälästä (joka autoilevaa/pyöräilevää kansaa palvelee) taisi saada parillakympillä lampun, jossa ajotuksen säätö. (itsellä moinen) Löytyy varmasti myös muualta ja nimiä en mainitse.
  10. ​Muovi kuuluu olla kuperapuoli ulospäin niin kuin linkissä esitetty. Jos väärinpäin, niin saattaa estää tuon kohon nousemisen neulaventtiiliä vasten, jolloin tulvii. Onhan uimuri ehjä ja liikkuu herkästi? Tiiviste ehjä ja tiivistepinnat suorat? Voisin kuvitella, että ongelma liittynee juurikin tuohon neulaventtiilin toimimattomuuteen syystä tai toisesta. Itse poistin välykset läppäakselilta pyöräyttämällä parikierrosta alumiinifoliota sen teflonholkin ympärille. Aiemmin tuo holkki pyöri akselin mukana.
  11. Omassa solex 34:ssa oli laitettu 65 tyhjäkäyntisuutin, jolloin tyhjäkäynti tuli jollaintapaa säädettäväksi vasta 3,5-4 kierrosta rikastin ruuvia auki kääntämällä. Nykyään 55 suutin ja pysyy tehdasasetusten rajoissa. Kaasuläpän akselin väljyyden ja imuvuodon korjasin (testimielessä päähänpistona) pyöräyttämällä parikierrosta alumiinifoliota akselin teflonholkin ympärille. Holkki pysyy taas pesässä kiinni ja akselin liukupinta oikeassa välissä. Eikös nää suunniteltukkin keittiöolosuhteissa korjattaviksi. :)
  12. Juuri näin kuin edellä mainittu... Ilmaritilät on nyt löytyneet, kiitokset Puuhapetelle linkistä. Kaverilta löytyy vielä parit ylimääräiset, jos jollakin tarvis. Kaupat sovittu ensivuoden alkuun. KLpartnerilta odottelen vastausta vielä kankaasta. Kiitos lasse vinkistä, laitetaan korvan taakse.
  13. Veit jalat suustani. Toivottavasti kaveri vastaa! Yksi hakuammunta threadi löytyi TheSambasta, joka oli useamman vuoden vanha. Sitä en tiedä onko kyseessä sama kaveri, joka edellä mainitussa paikassa oli tehnyt muotit ja oli myynyt (jos nyt en väärin muista (eli mustan) niin) toista sataa paria. Ota ja tiedä... Täytyy kyllä todeta, että en odottanut näin hyviä tuloksia. :)
  14. Juurikin nuo.... Kiitos puuhapete! Laitanpa kaverille postia.
  15. Kiitos vinkistä SePI. Kuvastot näyttivät ainakin lupaavilta. Täytyy ottaa yhteyttä.
  16. Tuo yläosio ja istuin osa on ihan ok kunnossa, mutta selkänojan vasen reunus on kohtalaisen irstaassa kunnossa... aluskasvillisuus paistaa. Tyypillinen paikka mistä autoissa yleensäkin alkaa penkki rehottamaan. Kiinnostaisi tietää löytyykö keneltäkään muulta tuon värisiä ja kuvioisia penkkejä vaikka päällisten alta. Käsittääkseni ollut ihan yleinen vaihtoehto 71 malleihin. Ainakin alla olevan englanninkielisen katalogin mukaan. Hebsterille: En etsi noita tavallisia ilmaritilöitä. Käsittääkseni tuon kotelon alla on vastaava rakenne kuin normaalissa kuplassa eli varmaan toimisi, mutta pyrkimys olisi löytää tuollaiset alkuperäisen kaltaiset. Pitäisi vaihtaa takalasin tiiviste, mutta hieman jännittää selviääkö nuo nykyiset prosessista, kun meinaavat jo pelkästä katsomisesta murentua kontin pohjalle. T:MK
  17. Tervehdys, Laitetaanpa kekäle tuulettimeen ja aloitetaan epäonnistunut ura foorumin tulevana ex-jäsenenä. :) Löytyisikö täältä apuja tämmöisten artikkeleiden löytymiseen. Pohjustuksena: Löytyi alkuperäiskuntoinen Super vm.71, joka olisi tarkoitus pitää sellaisena (museorekisteri kamaa). Vehje siisti kuin sika pienenä(ikäänsä nähden), mutta kuskin penkki vaatisi uutta verhoilua. Yrittänyt selata internetin ihmeellistä maailmaa, jos olisi löytynyt kyseisellä kankaalla olevaa jakkaraa myynnissä, mutta tuloksetta. Muut penkit on siistissä kunnossa, ettei välttämättä haluaisi alkaa verhoilemaan kaikkia uusiksi. 1. Onko palstalaiset törmänneet tällaiseen kuosiin (kts.kuva) (houndstooth, kukonaskel) ? (toiminee kuvan liittämisharjoituksena samalla) 2. Takaikkunan sivuilla olevat ilmaventtiilit? (valmistettu ilmeisesti vain 70-71 taitteessa oleviin malleihin) Osto ilmoitusta en tästä tehnyt, koska todennäköisyydet eivät taida olla allekirjoittaneen puolella. Pessimisti ei pety. Jos joku osaisi antaa vinkkiä, niin hienompi homma. T:MK
×
×
  • Create New...