Jump to content

ekam

Members
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Oulu
 • Ajoneuvot
  Kupla 1300 -74

Recent Profile Visitors

464 profile views
 1. Mun luetunymmärtämisellä molemmat korokkeet on vanhempiin kupliin. Oma on -74 niin ei taida passata... Tämmönen se tietty pitäis olla, mutta ajattelin että jos yrittäis askarrella osaavan hitsarin avustuksella tämmösen, vaan eipä käykään doghouse kanssa. Instasta löyty edellisen linkin ketjusta nimimerkki Jaison710, joka tekee näitä, vaan tuommosen tekemiseen ei enää kyvyt riitä ja ostamalla tuskin tulee juuri edukkaammaksi kuin tilata csp:ltä... Ja paluu alkuruutuun on todellisuutta mutta mietintä jatkukoon.
 2. Näinpä näyttäis olevan... Fiksu mutta turhan kallis. Miten alareunan raottaminen vaikuttaa jäähdytykseen? Kuvittelisin että lukkomekanismiin irrotettavan jatkon värkkääminen vois olla helpompaa vaan onko hyödytöntä? Jotain kiinteasti asennettavia kaupallisia sovelluksia näytti ainakin vanhempiin laitoksiin olevan olemassakin.
 3. Onko olemassa kittiä, joka paikoillaan luukun saisi kiinni myös kokonaan? Aircooledin setti jättänee luukun aina yläreunastaan auki? Joskus sadekin pääsee yllättämään ja konehuone saanee liikaakin jäähdytystä (lue vettä) luukun raosta?
 4. Yksi bocar 34 keskellä, ei ainakaan vielä tuplia, mutta ehkä vielä joskus... Ja vielä esilämppärit kiinnikin. Ei taida tilannetta ainakaan parantaa... Eli en ole yksin lämpöongelman kanssa. Oma kone kans säädetty hiukan rikkaalle. Nyt alkaa hirvittämään että kone käy taas-ajossa liian laihalla. Ei huvittas konetta sen takia särkeä ja kun ei ole mitään millä seosta mitata... Löytyykö keneltäkään yksinkertaista ratkaisua miten tilannetta voisi parantaa?
 5. Itse epäilin että tankkiin ei pääse korvausilmaa mutta korkin aukaisu ei muistuta skumppapullon aukaisua. Ulkolämmön nousu on kuitenkin suurin muuttunut tekijä.
 6. Tässä vois olla perää. Konehuoneessa ei ollut pelkästään lämmin kun kannen aukaisin. Mistä tai miten tuonne saisi helpoiten lisäjäähdytystä? Kaikkien jäähdytysosien pitäisi olla alkuperäisiä.
 7. Venttiilit on säädetty vasta, pellit ja tiivisteet löytyy. Kaasari-jakaja -pari (bocar 34 ja wbx jakaja) taatusti jotain muuta kuin tehdas on suunnitellut, mutta kone on saatu dynossa vapun tienoilla noilla toimimaan hyvin tai ainakin niin hyvin kuin kaasari antaa myöten.
 8. Sattuipa eilen ja tänään: suht rauhallista "moottoritie ajelua" eli tietöiden vuoksi keskinopeudella noin 75 noin 30km. Kun jalan nostaa kaasulta, kone hyytyy, rykii ja alkaa paukuttamaan putkeen. Tänään hyytyi kokonaan. Pari minuuttia ihmettelyä ja taas mentiin. Seuraavaan sammutukseen asti, tällä kertaa odoteltiin noin 15min ennen kuin heräsi. Mikäs voi olla? Lämpö varmaan juurisyy (ulkolämpö ehkä +25). Sytytysongelmalta haisee? Jakajana wbx(?) elektroninen ulkoisella älyllä ja siilijäähdytyksellä. Olisiko ideoita missä vika tai miten ehkäistä tämän tyyppistä oireilua tulevaisuudessa?
 9. Tuo ajatus oli itsellänikin...
 10. On dh ja oikea puhallin oli paikoillaan. Hyllyssä romujen seassa oli ja on kapea malli. Mietiskelin että jos sen lykkäis paikoilleen väliaikaisratkasuksi kunnes saan leveän käsiin. Enpä taida tehdä niin kun leveä puhallin löytyi jo. Ihan mielenkiinnosta kyselin onko tietoa kuinka paljon eroa on kapea vs leveä? Periaatteessa siipipinta-alassa on kymmenien prosenttien ero mutta onko vaikutus jäähdytykseen sama vai vielä suurempi?
 11. Kiitokset kaikille tietotaitoansa tarjonneille. Uusi puhallinkin on jo tiedossa, joten eiköhän tämä taas tästä.
 12. Tämä auttoi 👍 mahtui juuri ja juuri pois paikoiltaan. Syykin selvisi, puhaltimen runko on pettänyt (kai metalli väsynyt) kiinnitysmutterin alta. Ei siis korjattavissa Luulin jo että varaosa löytyi suoraan hyllystä, vaan tuo onkin noin 5mm matalampi imeisesti ei Dh versio... Mahtuis kai tuokin kotelossa pyörimään mutta mikä on vaikutus jäähdytystehoon yms vai onko jotain muutakin haittaa?
 13. Juu ei. Jumissa ollaan. Pitäis nostaa puhallinkoppaa pari senttiä että sais laturinjalan niin ylös että puhallin mahtuisi tulemaan pois paikoiltaan. Tai imusarja pitäis saada pujoteltua pois välistä. Sehän sieltä ei tule kun esilämmitysputket rälläköimällä. Eli umpisolmu on valmis. En haluais purkaa puhallinkoppaa, joten ainoa vaihtoehto lie irrottaa puhallin paikoillaan? Hyviä patentteja miten se parhaiten onnistuu vai onko jotain muuta mitä en nyt vaan tajua (ei yllättäis).
 14. No toivottavasti tuollasta ei löydy 😮 Siis jos solmu aukeaa. Kaikki osat on niin hyvin solmussa toisissaan ettei mikään lähde irti. Siis tallissa jo...
 15. Siis aika vakio on koneen ulkoinen olemus. Eli imusarja ja laturinjalka irrottamalla eteenpäin. Tällä mennään. Katsotaanpa mitä sieltä löytyy...
×
×
 • Create New...