Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  945
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Essi

  VW 1302S '71

  Ja taas on aika pakollisen leimapäivityksen. Kesällä oli tämän kanssa taas aika hiljaista. Paitsi että heinäkuussa kesälomalla olikin yllättäen tilanne, että kaikki muut harrastekulkineet olivat paskana, joten otin tämän ajoon jo silloin. Pari viikkoa tuli ajeltua ja sitten taas jäi tallin nurkkaan huilaamaan. Pari viikkoa sitten väänsin talvirenkaat alle, säädin takajarrut ja huomasin jarruvalojen olevan rikki. Yllättäen molemmat jarruvalokytkimet olivat pimeitä. Tai on kai toinen voinut hajota ensin ja toinen myöhemmin. Viime syksyn leiman jälkeen ei ole tullut niitä katseltua. AC-kaupasta uudet kytkimet ja taas alkoi valot loistamaan. Tuulilasihan halkesi edessä nysvänneen Skoodan nastaan jo kai kolme vuotta sitten. Nyt en enää kehdannut mennä leimalle samalla vanhalla selityksellä, joten Mikolta WW:n tiiviste alumiinilistalla ja Jaakko-Tuotteesta lämmitettävä lasi. Viime viikonloppuna jumppasin lasivaihdon ja tänään aamulla ensilumen kunniaksi hain pari vuotta ajoaikaa.
 2. Onko siinä pitkä kilpi viidellä merkillä? Miten noin voi käydä?
 3. Mulla oli Junakeulassa CSP:n levyt joka nurkassa ja oli kyllä huippujarrut. Se on loppupeleissä hieno tunne, kun voi luottaa siihen, että vanhakin auto pysähtyy nopeasti ja vetelemättä mihinkään suuntaan. Lisäksi hienoa oli se, että niiden viiden kesän ja noin 30 tkm aikana en koskenut jarruissa mihinkään muihin osiin, kuin jalalla polkimeen ja kädellä kässärin kahvaan. Silti joka leimalla aina erot nollassa. Eli jos tilillä on sen verran rahaa tai edes luottoa, että ne saa hankittua, niin en näe muita vaihtoehtoja.
 4. Mulla välijäähdytin taitaa tulla konehuoneeseen ja konepeltiin ei ole halua valaanpyrstöä saada. Katu-uskottavuudellakaan ei niin väliä, kunhan omaa silmää miellyttäisi. Mutta takalasin alla oleviin ritilöihin tosiaan tekisi mieli jonkinlainen alumiinihirvitys kiinnittää. Jos takalasin ja siiven väliin jäisi vaikka pari kolme tuumaa rakoa, niin osaako jäähdytysilma mennä siitä välistä? Sitä tässä eniten pohdin.
 5. Sairas mieli on viime aikoina valvottanut ajatuksilla tehdä, teettää tai ostaa iso alumiininen takasiipi '66 Kuplaan - ihan puhtaasti ulkonäkösyistä. Esimerkiksi tällainen RLR:n näkemys aiheesta. https://ronlummusracing.com/product/pro-street-wing/ https://www.cbperformance.com/product-p/rl439.htm Mitenköhän tuo vaikuttaa moottorin jäähdytykseen, kun jättää takalasin alla olevat ritilät alapuolellensa? Kuvista en oikein osaa katsoa, että kuinka paljon siellä on rakoa takalasin ja tuon siiven välissä. Enkä tottapuhuen edes tiedä, että miten se jäähdytysilma tuolla Kuplan takaosassa virtailee auton liikkuessa. Ajatuksia, kokemuksia, netistä luettua viisautta?
 6. Mä taistelin paskojen kondensaattorien kanssa joskus noin vuonna 2009. Ensimmäinen hajosi vanhuuttaan ja sitten sainkin vaihdella eri kaupoista ostamiani tarvikkeita viikon aikana ainakin 3 kpl. Kokeilin eri puolia ja kai kaikkea muutakin mahdollista. Sen viikon jälkeen siirryin kaikissa vanhoissa bensakoneissa Pertronixin kärjettömiin, eikä ole tarvinnut noita juttuja enää miettiä (kop kop).
 7. Pinstripemaalia ja hyvä passelin kokoinen pensseli, niin siitä se lähtee.
 8. Pikkupoikien, 8v ja 10v, kanssa rakennettiin huonolla pidolla viimeiset 30+ vuotta ollut Monkey uuteen kuosiin. Mä hoidin hiekkapuhalluksen, maalaukset ja osahankinnat. Pojat hoiti suunnittelun ja ruuvaamisen.
 9. Vaihteisto vetareineen ja alennusvaihteineen löytyy, joka on n. 10 vuotta sitten irrotettu alle 70 tkm ajetusta kuusykkösestä. Jarruosat ja nokkakappale puuttuvat. Samasta autosta pitäisi olla myös olka-akselit, kunhan vain löydän ne jostain. Voin viikonloppuna tutkia tarkemmin ja laitan viestiä sitten.
 10. No nyt on oikea suunta. Hyvästä aihiosta saa aina vähän hienomman, joten anna mennä vaan.
 11. Essi

  T2 1970

  Dropeilla taitaa laskea liikaa, jos ajattelee vain sen verran madaltamista, että olisi suorassa? Säätöakselilla pääsisi miedompaan madallukseen. Omaan silmään tuo on tosin liki täydellinen. Jos olis mun, niin saattaisin nostaa takapäätä inansa ylös ja sitten isompaa kumia alle. 🙂
 12. Ok. No tuo on sitten liian kallis vene mulle, eli ei mitään.
 13. Millaista Volkkaria haet? Toi voisi olla jouten. Joko tuollaisenaan valmiina kovaan ajoon tai sitten sopimuksen mukaan riisuttuna.
 14. Essi

  VW 1302S '71

  Yksi talvi on taas taputeltu. Koko talven kelit olivat niin masentavat, ettei tähän paljon kilsoja kertynyt. Olisiko tonni tai korkeintaan kaksi. Auto on kuitenkin edelleen loistava - aina laakin peli, kulkee yskimättä, eikä konepeltiä tarvinnut availla. Paitsi se jossain toisessa keskustelussa mainittu satunnainen käynnistyshäiriö oli pari kolme kertaa, joka korjaantui startin herätejohdon uudella lattaliittimellä. Kesäksi mulla ei kuitenkaan intoa tälle riitä. Pitäisi olla enempi voimaa, että syttyisin tällä kesäaikaan ajelemaan. Siispä ajoin sen eilen varastoon ja kenties kaivan esiin taas syksyllä. Jos joku muu haluaisi ajaa tällä enemmän, niin tämä voisi olla ostettavissakin asiallisella tarjouksella. Myynti-ilmoituksia en ainakaan vielä jaksa alkaa vääntämään.
 15. Joo laitan kyllä, mutta nyt vielä haluan kokeilla hetken, että auttoiko tuo liittimen korjaus yhtään asiaan.
×
×
 • Create New...