Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  936
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pinstripemaalia ja hyvä passelin kokoinen pensseli, niin siitä se lähtee.
 2. Pikkupoikien, 8v ja 10v, kanssa rakennettiin huonolla pidolla viimeiset 30+ vuotta ollut Monkey uuteen kuosiin. Mä hoidin hiekkapuhalluksen, maalaukset ja osahankinnat. Pojat hoiti suunnittelun ja ruuvaamisen.
 3. Vaihteisto vetareineen ja alennusvaihteineen löytyy, joka on n. 10 vuotta sitten irrotettu alle 70 tkm ajetusta kuusykkösestä. Jarruosat ja nokkakappale puuttuvat. Samasta autosta pitäisi olla myös olka-akselit, kunhan vain löydän ne jostain. Voin viikonloppuna tutkia tarkemmin ja laitan viestiä sitten.
 4. No nyt on oikea suunta. Hyvästä aihiosta saa aina vähän hienomman, joten anna mennä vaan.
 5. Essi

  T2 1970

  Dropeilla taitaa laskea liikaa, jos ajattelee vain sen verran madaltamista, että olisi suorassa? Säätöakselilla pääsisi miedompaan madallukseen. Omaan silmään tuo on tosin liki täydellinen. Jos olis mun, niin saattaisin nostaa takapäätä inansa ylös ja sitten isompaa kumia alle. 🙂
 6. Ok. No tuo on sitten liian kallis vene mulle, eli ei mitään.
 7. Millaista Volkkaria haet? Toi voisi olla jouten. Joko tuollaisenaan valmiina kovaan ajoon tai sitten sopimuksen mukaan riisuttuna.
 8. Essi

  VW 1302S '71

  Yksi talvi on taas taputeltu. Koko talven kelit olivat niin masentavat, ettei tähän paljon kilsoja kertynyt. Olisiko tonni tai korkeintaan kaksi. Auto on kuitenkin edelleen loistava - aina laakin peli, kulkee yskimättä, eikä konepeltiä tarvinnut availla. Paitsi se jossain toisessa keskustelussa mainittu satunnainen käynnistyshäiriö oli pari kolme kertaa, joka korjaantui startin herätejohdon uudella lattaliittimellä. Kesäksi mulla ei kuitenkaan intoa tälle riitä. Pitäisi olla enempi voimaa, että syttyisin tällä kesäaikaan ajelemaan. Siispä ajoin sen eilen varastoon ja kenties kaivan esiin taas syksyllä. Jos joku muu haluaisi ajaa tällä enemmän, niin tämä voisi olla ostettavissakin asiallisella tarjouksella. Myynti-ilmoituksia en ainakaan vielä jaksa alkaa vääntämään.
 9. Joo laitan kyllä, mutta nyt vielä haluan kokeilla hetken, että auttoiko tuo liittimen korjaus yhtään asiaan.
 10. Eilen oli aikaa ja voimia makoilla hetki Kuplan alla. Startin herätejohto - tai sen solenoidiin tuleva liitin näytti silmään hyvältä ja hetken tuntui sellaiselta kädessäkin. Mutta kun irrotin johdon takapenkin alta liitoksesta ja revin koko johdon irti autosta, niin eihän siellä liittimen sisällä montaakaan karvaa enää ollut. Tein johtoon uuden liittimen ja nyt seurataan tilannetta.
 11. Joka kerta ollut semmonen puolilämmin. Eli ajettu ruokakauppaan tms. ja sitten varttin päästä, kun pitäisi jatkaa matkaa, niin ei starttaa. Kylmänä on aina lähtenyt. Toisaalta myös kuumana on aina lähtenyt, esim tankilta.
 12. Releitä olen joskus 6-volttisiin laitellutkin, mutta taidan nyt tosiaan laittaa tähänkin. Josko siten saisi sen verran enemmän sähköä solenoidille, että jaksaisi varmemmin vetää startin päälle. Jos ei auta, niin sitten vaihdetaan startti.
 13. Talvikuplassa on harmillinen vika, johon en ainakaan ilman laajempaa tutkimusta keksi korjausta. Autolla ajetaan talvirengaskautena liki päivittäin, eli käynnistetään melko usein. Kuitenkin viime- ja tämän talven aikana se on neljä kertaa täysin yllättäen ja varoittamatta tehnyt sen, että se ei starttaa. Käynnistimestä ei kuulu edes naksahdusta käynnistettäessä. Sisävalo ja mittarivalot himmenevät, kun avainta kääntää käynnistysasentoon, mutta moottori ei pyöri. Startin koputtelu vanhan liiton tapaan ei auta asiaan. Vaikka virtalukkoa renkkaa ja avainta kääntelee vimmatusti edestakaisin, niin ei vaan starttaa. Ongelma kuitenkin on joka kerta korjaantunut itsestään 15...30 min jälkeen. Tupakin tai pari kun nautiskelee, niin sitten yllättäen starttaa ja moottori syttyy käyntiin aivan normaalisti ensi pyörähdyksellä. Näin kävi viime talvena kerran ja tänä talvena kolme kertaa. Viimeksi tänään. Vikatilanteessa olen ollut aina marketin parkkipaikalla tms. muualla, kuin kotona/tallilla, joten en ole päässyt mittailemaan tai tutkimaan tarkemmin ongelman ollessa päällä. Auto on 1302S '71, mieto 1641cc moottori, vakio 34:n kaasari, vakiojakaja Pertronixin kärjettömällä. Starttina on reilun vuoden vanha Skodan vaihteellinen pikkustartti (aikoinaan vakiostartilla tätä ongelmaa ei tapahtunut, mutta sillä pyöritti muuten laiskasti). Muuten kaikki toimii hienosti. Nyt tänäänkin, kun se lopulta ja itsestään alkoi toimimaan, niin startti toimi taas hyvin. Kotitallissa sammutin ja käynnistin useita kertoja ja toimii. Sähköliitokset ovat mielestäni tiukat, vaihteiston maadoitus on kunnossa. Akunkengät ja -kaapelit ok jne. Itse epäilisin virtalukkoa eniten, mutta ajattelen, että kun se ottaa virtaa kuitenkin valojen himmenemisestä päätellen, niin eikö silloin virtalukolta luulisi virtojen kulkevan hyvin? Epäilen myös tuota itäauton starttia tai solenoidia, mutta kun se ei edes naksahda vikatilanteessa. Apuja ja neuvoja kaivataan.
 14. Lisää australialaista moottorielektroniikkaa. Josko noilla saisi aikaiseksi hieman kadoksissa ollutta motivaatiota jatkaa projektia.
×
×
 • Create New...