Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  923
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lisää australialaista moottorielektroniikkaa. Josko noilla saisi aikaiseksi hieman kadoksissa ollutta motivaatiota jatkaa projektia.
 2. Tätä olen minäkin kovasti odotellut.
 3. En ole tosiaan mestari pakolämpöjen mittauksessa ja vielä vähemmän kannenlämpötilan mittauksessa tulppien alta, mutta vahvasti kuvittelen pakolämpöjen mittaamisen olevan se oikea tapa. Se lienee tarkempi, seuraa nopeammin muutoksia jne. Ennen kaikkea ei tulisi mieleenikään laittaa mitään ylimääräisiä johtoja ja prikkoja tulppien alle aiheuttamaan sekasortoa ja hankaloittamaan tulppien vaihtoa. Kuvittelen saavani pakolämpöanturit asennettua tyylikkäämmin. Enemmän mietin sitä, että kannattaako koko mittausta rakentaa ollenkaan, koska tieto perinteisesti lisää tuskaa ja työtä, mutta koen sen jotenkin mielenkiintoiseksi. Varsinkin, jos saan aikaiseksi laittaa Porschen puhaltimen, niin on jännä nähdä paljon arvaillut lämpötilaerot sylinterien välillä.
 4. Jatketaanpas tyhmien kyselyä. Jos kytketään anturit tuon Haltechin väyläboxin kautta, niin miten mä saan anturien lukemat näkyviin kojetauluun? Onko muuta keinoa, kuin tämä Haltechin näyttö? https://www.haltech.com/product/ht-060102-haltech-iq3-street-display-dash/
 5. Essi

  VW 1302S '71

  Pakollinen leimapäivitys. Katsastus meni keväällä umpeen ja kun uusi leima olisi vaatinut muutaman tunnin harrasteaikaa, jota silloin ei ollut, niin laitoin Ässäkuplan kesäksi seisontaan. Kesän aikana tuli hitsattua muutama pikku ruostereikä umpeen, kampiakselin takastefan vaihdoin ja muutenkin tuli huollettua sieltä sun täältä. Ajovaloumpioiksi vaihdoin hehkulamppujen tilalle H4:t ja pari talvirengastakin meni uusiksi, kun takaa olivat nastat mystisesti kadonneet. Ensi viikolle on luvattu lunta, joten päätin laittaa loputkin kesäpelit seisontaan ja tänään aamulla kävin katsastamassa Kuplan. Luonnollisesti ilman virhepisteitä, kuten hyvien autojen kanssa on ollut tapana. Työajot ovat viime aikoina lisääntyneet ja vaativat enemmän pakettiautoa, joten Kuplalle tuskin kilometrejä enää kauhean paljon kertyy, mutta eiköhän sillä ainakin viikonloppuisin tule ruovittua.
 6. Mainiota. Pitääpä tutkia tuotakin vaihtoehtoa tarkemmin. Kiitos.
 7. Kiitos. Tuolla näyttäisi olevan sitä, mitä tarvitaan.
 8. Mieleni tekisi mittailla ja seurata pakokaasujen lämpötiloja jokaisesta sylinteristä, eli laittaa 4 kpl antureita pakosarjaan lähelle pakokanavia. Onko vinkkejä, miten se toteutetaan? Mistä ja millaiset anturit ja mittari? Haluan yhden mittarin tai näytön, josta voin tarkkailla kaikkia neljää anturia samanaikaisesti. Mulla on Haltechin Sprint 500 ECU, mutta siinä on huonosti liitäntöjä ylimääräisille antureille, joten tarvittaneen jokin moottorinohjauksen ulkopuolinen systeemi.
 9. Jep. Uusia sarjoja löytyy kyllä liki kaikilta koti- ja ulkomaan VW-osakauppiailta ja sellaisen hommaankin, jos ei käytettyä löydy. Ensisijaisesti hakusessa ehjä vanhanliiton etelä-eurooppalainen 40DRLA tai 40IDF -setti.
 10. Ostan ehjän ja toimivan tuplakaasarisarjan 1641cc moottoriin 2-reikäkansilla. Kahdella yksi- tai kaksikurkkuisella kaasarilla. Dellorto tai Weber - muut merkit ei välttämättä kiinnosta. Täydellinen sarja, eli kaasarit, imusarjat, vivusto ja putsarit. Tarjoa yv., esapuntila(ät)hotmail.com tai o4o5o886I4
 11. Tuolta kaupasta tutkimaan tarjontaa. https://www.aliexpress.com/popular/electric-scooter-conversion-kit.html Sähköstä en paljon ymmärrä, mutta mitä enemmän kilowatteja ja voltteja, niin lienee kivempaa.
 12. Ei tarvita polkimia. Äänimerkinantolaite tarvitaan ja pimeällä pitää olla valo - esim. otsalamppu riittää. 25 kmh saa kulkea ja kulkevat kovempaakin, kunhan rajoitetaan poliisisedän koeajon ajaksi. Pikku hönöstä on haittaa vain kolarin seuraamuksia selvitettäessä. En toki missään nimessä suosittele liikenteeseen humalassa, mutta kyllä sillä iltakaljalla uskaltaa käydä lähipubissa.
 13. Mulla on noita viisi kappaletta, eli periaatteessa yksi ylimääräinen, kun vararengas ei mahdu mun Kuplaan mukaan. Ei ole kultaa, kun on niin kovin kevyt, mutta mulle ison rahan olen siitäkin maksanut. Voidaan keskustella vaikka viestillä, jos on kiinnostusta. Voi vaihtuakin johonkin?
×
×
 • Create New...