Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  927
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eilen oli aikaa ja voimia makoilla hetki Kuplan alla. Startin herätejohto - tai sen solenoidiin tuleva liitin näytti silmään hyvältä ja hetken tuntui sellaiselta kädessäkin. Mutta kun irrotin johdon takapenkin alta liitoksesta ja revin koko johdon irti autosta, niin eihän siellä liittimen sisällä montaakaan karvaa enää ollut. Tein johtoon uuden liittimen ja nyt seurataan tilannetta.
 2. Joka kerta ollut semmonen puolilämmin. Eli ajettu ruokakauppaan tms. ja sitten varttin päästä, kun pitäisi jatkaa matkaa, niin ei starttaa. Kylmänä on aina lähtenyt. Toisaalta myös kuumana on aina lähtenyt, esim tankilta.
 3. Releitä olen joskus 6-volttisiin laitellutkin, mutta taidan nyt tosiaan laittaa tähänkin. Josko siten saisi sen verran enemmän sähköä solenoidille, että jaksaisi varmemmin vetää startin päälle. Jos ei auta, niin sitten vaihdetaan startti.
 4. Talvikuplassa on harmillinen vika, johon en ainakaan ilman laajempaa tutkimusta keksi korjausta. Autolla ajetaan talvirengaskautena liki päivittäin, eli käynnistetään melko usein. Kuitenkin viime- ja tämän talven aikana se on neljä kertaa täysin yllättäen ja varoittamatta tehnyt sen, että se ei starttaa. Käynnistimestä ei kuulu edes naksahdusta käynnistettäessä. Sisävalo ja mittarivalot himmenevät, kun avainta kääntää käynnistysasentoon, mutta moottori ei pyöri. Startin koputtelu vanhan liiton tapaan ei auta asiaan. Vaikka virtalukkoa renkkaa ja avainta kääntelee vimmatusti edestakaisin, niin ei vaan starttaa. Ongelma kuitenkin on joka kerta korjaantunut itsestään 15...30 min jälkeen. Tupakin tai pari kun nautiskelee, niin sitten yllättäen starttaa ja moottori syttyy käyntiin aivan normaalisti ensi pyörähdyksellä. Näin kävi viime talvena kerran ja tänä talvena kolme kertaa. Viimeksi tänään. Vikatilanteessa olen ollut aina marketin parkkipaikalla tms. muualla, kuin kotona/tallilla, joten en ole päässyt mittailemaan tai tutkimaan tarkemmin ongelman ollessa päällä. Auto on 1302S '71, mieto 1641cc moottori, vakio 34:n kaasari, vakiojakaja Pertronixin kärjettömällä. Starttina on reilun vuoden vanha Skodan vaihteellinen pikkustartti (aikoinaan vakiostartilla tätä ongelmaa ei tapahtunut, mutta sillä pyöritti muuten laiskasti). Muuten kaikki toimii hienosti. Nyt tänäänkin, kun se lopulta ja itsestään alkoi toimimaan, niin startti toimi taas hyvin. Kotitallissa sammutin ja käynnistin useita kertoja ja toimii. Sähköliitokset ovat mielestäni tiukat, vaihteiston maadoitus on kunnossa. Akunkengät ja -kaapelit ok jne. Itse epäilisin virtalukkoa eniten, mutta ajattelen, että kun se ottaa virtaa kuitenkin valojen himmenemisestä päätellen, niin eikö silloin virtalukolta luulisi virtojen kulkevan hyvin? Epäilen myös tuota itäauton starttia tai solenoidia, mutta kun se ei edes naksahda vikatilanteessa. Apuja ja neuvoja kaivataan.
 5. Lisää australialaista moottorielektroniikkaa. Josko noilla saisi aikaiseksi hieman kadoksissa ollutta motivaatiota jatkaa projektia.
 6. Tätä olen minäkin kovasti odotellut.
 7. En ole tosiaan mestari pakolämpöjen mittauksessa ja vielä vähemmän kannenlämpötilan mittauksessa tulppien alta, mutta vahvasti kuvittelen pakolämpöjen mittaamisen olevan se oikea tapa. Se lienee tarkempi, seuraa nopeammin muutoksia jne. Ennen kaikkea ei tulisi mieleenikään laittaa mitään ylimääräisiä johtoja ja prikkoja tulppien alle aiheuttamaan sekasortoa ja hankaloittamaan tulppien vaihtoa. Kuvittelen saavani pakolämpöanturit asennettua tyylikkäämmin. Enemmän mietin sitä, että kannattaako koko mittausta rakentaa ollenkaan, koska tieto perinteisesti lisää tuskaa ja työtä, mutta koen sen jotenkin mielenkiintoiseksi. Varsinkin, jos saan aikaiseksi laittaa Porschen puhaltimen, niin on jännä nähdä paljon arvaillut lämpötilaerot sylinterien välillä.
 8. Jatketaanpas tyhmien kyselyä. Jos kytketään anturit tuon Haltechin väyläboxin kautta, niin miten mä saan anturien lukemat näkyviin kojetauluun? Onko muuta keinoa, kuin tämä Haltechin näyttö? https://www.haltech.com/product/ht-060102-haltech-iq3-street-display-dash/
 9. Essi

  VW 1302S '71

  Pakollinen leimapäivitys. Katsastus meni keväällä umpeen ja kun uusi leima olisi vaatinut muutaman tunnin harrasteaikaa, jota silloin ei ollut, niin laitoin Ässäkuplan kesäksi seisontaan. Kesän aikana tuli hitsattua muutama pikku ruostereikä umpeen, kampiakselin takastefan vaihdoin ja muutenkin tuli huollettua sieltä sun täältä. Ajovaloumpioiksi vaihdoin hehkulamppujen tilalle H4:t ja pari talvirengastakin meni uusiksi, kun takaa olivat nastat mystisesti kadonneet. Ensi viikolle on luvattu lunta, joten päätin laittaa loputkin kesäpelit seisontaan ja tänään aamulla kävin katsastamassa Kuplan. Luonnollisesti ilman virhepisteitä, kuten hyvien autojen kanssa on ollut tapana. Työajot ovat viime aikoina lisääntyneet ja vaativat enemmän pakettiautoa, joten Kuplalle tuskin kilometrejä enää kauhean paljon kertyy, mutta eiköhän sillä ainakin viikonloppuisin tule ruovittua.
 10. Mainiota. Pitääpä tutkia tuotakin vaihtoehtoa tarkemmin. Kiitos.
 11. Kiitos. Tuolla näyttäisi olevan sitä, mitä tarvitaan.
 12. Mieleni tekisi mittailla ja seurata pakokaasujen lämpötiloja jokaisesta sylinteristä, eli laittaa 4 kpl antureita pakosarjaan lähelle pakokanavia. Onko vinkkejä, miten se toteutetaan? Mistä ja millaiset anturit ja mittari? Haluan yhden mittarin tai näytön, josta voin tarkkailla kaikkia neljää anturia samanaikaisesti. Mulla on Haltechin Sprint 500 ECU, mutta siinä on huonosti liitäntöjä ylimääräisille antureille, joten tarvittaneen jokin moottorinohjauksen ulkopuolinen systeemi.
 13. Jep. Uusia sarjoja löytyy kyllä liki kaikilta koti- ja ulkomaan VW-osakauppiailta ja sellaisen hommaankin, jos ei käytettyä löydy. Ensisijaisesti hakusessa ehjä vanhanliiton etelä-eurooppalainen 40DRLA tai 40IDF -setti.
×
×
 • Create New...