Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  906
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Essi

  -58

  Oikein. Lommot on elämää. Tuli vaan mieleen, että mulla saattaisi olla nyt yksi haitari jouten ja tällä viikolla ajoa pakettiautolla pohjoiseen...
 2. Essi

  -58

  Tää on kyllä hieno - juuri sitä tyyliä, josta itsekin joskus haaveilin tätä tallissa katsellessani. Onneksi juuri sä ostit tämän. Miten olet onnistunut katon oikomisessa? En ole sellaista kuvaa vielä nähnyt, josta näkisi katon..
 3. Kondensaattori. Mä siirtyisin kärjettömään, niin pääsisin eroon nykyajan kondensaattoreista - ja niin olen tehnytkin.
 4. Varmasti onnistuu kiillottamalla, mutta mielelläni ostaisin silti mahdollisimman hyvät. Vielä hetken saa tarjota - en ole vielä saanut aikaiseksi tilata Englannista. Voin ostaa kaksikin paria, kun talvikuplastakin näyttävät puuttuvan.
 5. Kappas. Tuoltahan ne sitten saan hommattua, jos ei muuten ala löytymään. Kiitos. https://www.aircooledaccessories.com/index.php?route=product/product&path=61_63&product_id=287
 6. Essi

  VW 1300 -66

  Tämän ruuvaaminen on alkanut tuntua tylsältä viime aikoina. Taidan vielä kerran viettää tämän kanssa välivuoden tai pari, työntää tämän pajan kylmälle puolelle ja ruuvata jotain toista konetta välillä. Sitä ennen meinaan kuitenkin vielä yrittää saada takalokarit ja takahelman pintaväriin. Helmaa pitää jonkin verran muokata ekana, tehdä tilaa ahtimelle ja muuhun siihen liittyvälle. Lisäksi halusin tuohonkin muutaman 45 mm reiän.
 7. Todella huippukuntoiset käytetyt tai vaikka NOS:t. Naarmuisia, lommoisia, maalattuja ym. raatoja on kyllä itselläkin. En tarvitse myöskään niitä uusia liian matalia tai liian korkeita, joita alan kaupoissa myydään. Tarjoa kuvalla. Yv., esapuntila(ät)hotmail.com tai o4o5o886I4
 8. Ilmavolkkarit alkaneet ahdistamaan aina vaan enemmän viime aikoina. Viime vuonna alkuoireisiin sain onneksi myytyä neljä ilmavolsua pois työjonosta. Vielä olisi seuraavat tekemättä: - '66 Turboprojekti. Vaatii vielä sähköjä, moottorin niputuksen ja muuta pienempää loppukokoonpanoa. - '71 1302S talvikuplaan lisää voimaa. Tai edes leima ensi talveksi. - '51 Splitistä vanhan liiton lookkeri IDA-strokerilla. - '71 1600 LE kunnostus. Sleepperi remmillä pyörivällä ahtimella. - VolksRod, laiton ilman lokareita ja business coupe henkisellä kattolinjalla. - Fiat 600 kaappariovilla ja VW-tekniikalla. - Ensimmäisen Kuplani, vihreän ohuttolppasplitin kunnostus ja palautus liikenteeseen 20 vuoden tauon jälkeen. Toisin sanoen vieläkin tällä harrastustahdilla 40 vuoden projektit odottamassa ja lisäksi paljon muita koneita ja haaveita.
 9. Sä meinaat Porschen puhallinta vai Kuplan orkkista? Viimeksi mainittuja on kai hajoillut ja vahvistehitsattujakin. Sullahan on voimakone Porschen potkurilla. Minkä firman koppa siinä on ja mikä puhallin? Mitä tuumaat sen jäähdytyksestä?
 10. Viime yönä tuli jonkinverran lueskeltua noita nettikirjoituksia Porschen potkureista Kuplan moottoreissa. Paljon negatiivisia juttuja löytyikin, jonka tavallaan ymmärräkin, jos ei mitään ilmanohjaimia noissa kopissa ole. Varmasti jäähdytys jakautuu epätasaisesti, vaikka tuskin se tehtaan systeemissäkään aivan tasan menee. Ei nestejäähdytteisissäkään moottoreissa jäähdytys eri sylinterien välille tasan jakaudu. Riittää, kunhan kuumin pytty ei ole liian kuuma, ja vastavetoisesti kylmin ei liian kylmä. Liki kaikissa keskusteluissa tuntui olevan mukana sama amerikkalainen mestari, joka kertoi testanneensa paljonkin asioita eri valmistajien kopilla. Mulle jäi tosin hieman sellainen kuva, että hänen puheissaan oli taustalla myös poliittiset / kaupalliset asiat, kuin pelkät tekniset faktat. Yhtään keskustelua en löytänyt, joissa joku olisi hajottanut moottorinsa Porschen puhaltimen vuoksi. Enemmän nuo puhaltimet tuntuivat haittaavan sellaisia harrastajia, joilla sellaista ei ole. Päinvastaisia kokemuksiakin löytyi muutama. Eli jotkut pitivät Porschen puhallinta hyvänä asiana enemmänkin viritetyissä moottoreissa pitkillä nopeilla siirtymillä lämpimässä ilmastossa, jolloin hyvä ilmajäähdytys on tärkeää. Kertokaahan nyt ihmeessä, jos joku on hyvän pannunsa Porschen puhaltimella sulattanut. Tai myös, jos olette tyytyväisiä siihen. Tiedä sitten, mitä itse tekisin. Yritänkö myydä tuon Porschen puhaltimen ja jäähdyttimen pois, naulaanko sen tallin seinälle, vai kokeilenko kuitenkin itse.
 11. Virallisesti kadulle tästä ei voi ottaa, kuin maks 60 heppaa, joten tehotavoitteista ei sen enempää näissä keskusteluissa. Toki "kilpasäädöillä" kiinnostaa saada mahdollisimman isot numerot paperille, joilla voin sitten elvistellä paikallisessa. Tuo nyt olemassa oleva kymmenisen vuotta sitten isolta D-lta ostamani perusmoottori rajoittaa isojen tehojen tavoittelua, mutta sillä mennään ja tehdään myöhemmin kokonaan uusi pannu, jos auto muuten tuntuu hyvältä ja kiinnostavalta. Jos alkaisin nyt tekemään tätä projektia, mitä en todellakaan enää edes tekisi, niin iskutilavuudeltaan isomman pannun tekisin/ostaisin. Ahtimista varmasti kyselen tässä vielä enemmän, kunhan saan ensin joitain vaihtoehtoja listattua. Alkuperäisiin kysymyksiin nyt joka tapauksessa ovat vastaukset tulleet, eli laitetaan millin kupariprikat, 1,3...1,5 mm dekki ja mennään tavallisilla männänrenkailla. Vaihteistoista teen oman keskustelun sitten, kun tuo nykyinen Ranchon Pro Sreet on ensin räjäytetty. Sitä ennen pitää saada pannu ja ennen kaikkea auto ensin valmiiksi, eli tällä tahdilla aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua.
 12. Kiitos vaan. Varmasti hyviä toimivia ajatuksia. Tehotavoitteista ei sen enempää, mutta kyllä mä huipputeholtaan 200 heppaisen olisin tehnyt vaparina. Pakosarjana mulla on se oliko nyt CbPerformancen vai minkä, kun AC:lta aikoinaan ostin. Sillä ahdin tulee aika alas ja vasemmalle, takahelman taakse. Suuttimet tulee läppärunkoihin. Painekoteloaihioiksi olen hommannut ne semmoset, mitä Dellorto/Weber tupliin kaupoissa myydään. Turboonkaan ei luonnollisesti aleta nestejäähdytystä laittamaan. Hukkaportti sitten sen mukaan, millainen ahdin tulee hommatuksi.
 13. Kannet on CbPerformancen Magnum Plussat 42 / 37 mm venttiilein. Vielä orkkiskuosissa - en tiedä vielä teetänkö kanaville jotain. 2 kpl 2 x 48 mm läppärunkoja ja 1000 cc suuttimet. Haltech Sprint 500 ohjaa ruiskua ja suorasytytystä. Turboa ei tällä hetkellä ole, joten sen speksit ovat vielä auki. Pro Turbon nettisivuja olen lueskellut, mutten vielä ollut sinne yhteydessä. Öljynjäähdytin on vedetty keulalle. Termari laitetaan väliin, ettei koko aikaa tartte öljyä sinne asti pumpata. En halua ajaa autoa kypärä päässä ja istuimeen köytettynä, joten katuauto tulee. Ehkä kuitenkin lievässä outlaw hengessä. Budjettia ei ole. Kaikki käytetään, mitä kulloinkin sattuu olemaan ja muilta projekteilta jää. Ei ole kuulunut tapoihin tilillä rahoja hautoa ja itselle kun tekee, eikä myytäväksi, niin ei tarvitse kustannuksia sen enempää miettiä - kuten ei harrasteissa pidäkään.
 14. Essi

  VW 1300 -66

  Tuon ulkonäköturvakaarisetin mukana Luuppalalta tuli aikoinaan myös oviputki kuskin puolelle, mutta päätin jättää sen laittamatta. Kuvittelin, että se hankaloittaa kankean miehen kömpimistä kuskin paikalle ja pois liikaa ja halusin pitää myös takapenkin matkustajakäytössä. Oviputki lensi silloin rautaromuvarastoon, mutta ihme ja kumma se säilyi hyödyntämättä sitä johonkin muuhun tärkeään traktori tms -käyttöön. Viime viikonloppuna kaivoin sen esille ja sovitin paikoilleen. Huomasin, että se kyllä mahtuisi olemaan ovipahvin ja kuppipenkin välissä ja se saattaa jopa helpottaa sisään ja ulos kömpimistä, kun siitä voi ottaa kädellä tukea. Ja mikä parasta, onhan se ihan älyttömän racen näköinen. Joten tuumasta toimeen. Eilen rakensin sille pulttikiinnityksen ja siinä se nyt on.
 15. Kappas. Kaikkea sitä näköjään voi sattua. Mä pruukasin pitkään liimata tiivisteen koppaan ja rasvasin vain kantta vasten tulevan pinnan. Laiskana miehenä kyllästyin tuohon tapaan lopulta ja aloin rasvaamaan molemmilta puolilta. Toki varmaan riippuu myös tiivisteiden laadusta ja pakkaus-/säilytystavasta. Joskushan ne voi olla vaikkapa tiivistesarjan sisällä niin solmussa, että koppaan liimaaminen voi olla helpompikin tapa. Mulle viime vuosina tullut onneksi hyvin muodossaan olevia tiivisteitä, jotka istuvat koppaan asiallisesti.
×
×
 • Create New...