Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  956
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jos pohjana on VW 1600, niin silloinhan se ei ole Kupla, vaan Tyyppi kolmonen.
 2. Työpäivän päälle ajelin AC-kauppaan ostamaan aiemmin tilaamani RLR:n Pro Street -alumiinisiiven.
 3. Mä laikkaisin ja leikkaisin tuon haljenneen alueen pois. Siistisin ja pyöristäisin reunat ja kovaa ajoa. Muistaakseni joskus niin tehnytkin.
 4. Essi

  VW 1300 -66

  Kaasuvivustokaan ei luonnollisesti sopinut paikoilleen. Aikani mietin ja mittailin erilaisia vipuvaihtoehtoja, vaan en keksinyt miten ne saisi kulkemaan ja toimimaan. Sitten bongasin tuon Logmechin vaijerisysteemin ja ostin sellaisen AC-kaupasta. Odotus oli, että tuskin sekään helpolla sopii, mutta onpahan jotain, mistä lähteä liikkeelle. Vaijereilla on kuitenkin helpompi väistellä juttuja, kuin vivuilla. Alkuperäisen moottorin takapellin muokkasin sopimaan paikoilleen tuon puhallinkopan kanssa. Siihen sitten hitsasin vahvistusta, johon laitan vivuston/vaijeriston rullan kiinni. Lisäksi tuo takapelti tuetaan myös puhallinkoppaan tuon rullan vierestä, että pysyvät tukevasti paikoillaan.
 5. Essi

  VW 1300 -66

  Tuo vaakapuhallinkytöstys olisi kyllä saanut jäädä ostamatta. Tuhottoman paljon työtä on ollut sen sovittamisessa moottoriin, mutta nyt alkaa maali häämöttämään. Toki hauskaa hommaahan se on ollut, mutta olisi sen ajan ja rahan voinut toki muutenkin käyttää. Toivotaan, että se nyt hoitaisi edes jäähdyttämisen ja lataamisen kiitettävästi. Peukkuja täytyy pitää myös sen puolesta, että hihna suostuu taipumaan ja pysyy menossa mukana. Alamäki alkoi siitä, että laturi oli paskana - tai ainakin huollon tarpeessa. Toki niin voi käydä vanhojen osien kanssa. Laakerit loppu, säädin sökö jne. Niistä selvittiin onneksi paikallisen autosähköliikkeen avulla. Puhallinkotelo ei sopinut moottorin päälle. Sen ajattelen olevan ok, kun nämät moottorit ovat kaikki erilaisia. Eri levyisiä, kansissa eroja ja ei voi tietää, mihin pannuun tuo on alunperin kuviteltu tehtävän. Aika isoja paloja lasikuitua piti veistellä pois, että kotelon sai asettumaan asiallisesti. Sitten tuo alkuperäisen laturinjalan paikalle pultattava taittopyörien teline. Ilman puhallinkoppaa se toki kävi paikoilleen, mutta puhallinkoppaa olisi pitänyt saada toistakytä milliä vauhtipyörään päin, mikä ei toki ole mahdollista. Onneksi tuli syksyllä hommattua pieni jyrsinkone, jolla telinettä olen veistellyt useamman tuntia välillä sovittaen. Taittopyöriäkin piti sorvata toiselta puolelta ohkasemmaksi, että saisi jonkunverran säätövaraa hihnan kireydelle. Nyt alkaa olemaan hommat kohdillaan. Vielä pientä hienosäätöä ja sitten voi alkaa keskittymään seuraavaan sopimattomaan osaan. Niitä tuntuu tässä projektissa riittävän. Olisi kyllä kiva tietää enemmänkin tuon puhallinpaketin historiasta. Kuka sen on tehnyt ja miksi homma jäi kesken. Moottorissa se tuskin on tuollaisena ollut koskaan kiinni - ainakaan käyvässä sellaisessa.
 6. Letukalle pientä pintaremonttia.
 7. Essi

  VW 1302S '71

  Viimeinen päivitys tähän projektikertomukseen. Ässäkuplalle löytyi uusi omistaja, joka viime torstaina kävi sen noutamassa. Multa ei löytynyt enää intoa ajaa tai jatkaa Kuplan parantamista. Tällä ikää ei oikein osaa innostua vakiokuplasta, joten harrastuksen pitää mennä eteenpäin. Olisi pitänyt olla parempia lumitalvia, jolloin ajelu olisi ollut mielekkäämpää. Tai sitten aikaa käydä toi kokonaan läpi ja rakentaa niin paljon enempi voimaa, että ajelu kuivalla kelillä olisi ollut innostavampaa.
 8. Essi

  VW 1300 -66

  Pakoputkesta tuli tällä kertaa tommonen. Kuvassa näkyy myös välijäähdyttimen sijoitus. Siinä kai on teoriassa mahdollista, että se samalla esilämmittää jäähdytysilmaa, mutta en usko niin käyvän - merkittävästi ainakaan. Aika näyttää senkin. Oikein mihinkään muuallekaan en saa minkäänlaista välkkäriä mahtumaan, koska haluan pitää kiinni mahdollisuudesta saada konepelti kiinni ihan joka reunasta. Nokkapellin alle tuli öljynjäähdyttimen lisäksi 30 l ATL:n tankki, joka siellä oli toki jo aiemminkin. Nyt parantelin ja siistin laatikkoa, jossa se on. Täyttöputkelle tein jalan ja korkkihan tulee nokkapellistä läpi. Tankin vieressä majailee siirtopumppu, joka lutkuttaa polttoainetta välisäiliöön ja Boschin 044-korkeapainepumppu. Lisäksi esi- ja pääsuodattimet. Eilen asentelin CSP:n tukiraudat, tai -alumiinit, taakse iskarien yläpäiden- ja vaihteiston takakannattimen välille.
 9. Essi

  VW 1300 -66

  Jopas onkin paljon aikaa siitä, kun on tullut tänne mitään päivitettyä. On turbokuplaprojektille jotain pientä tullut tehtyä kuluneiden 15 kuukauden aikana. Esimerkiksi ratin päätin vaihtaa jo taas kuinkakohan monetta kertaa. Romutorilta löytyi käyttämätön tai ainakin tosi vähän käytetty Les Lestonin puuratti hyvinkin edullisesti. MoonEyesin pitkän navan ja ratin väliin rakentelin välikappaleen ja iskin kii. Moottorinkin kokosin jossain vaiheessa. Alkuun kuvittelin laittavani siihen Porschen perinteisen pystypuhaltimen ja sitä varten tuli osiakin jo hommattua. Sitten tuli myyntiin vaakapuhallinsysteemi, jonka erikoisuus vakuutti minut tarttumaan kiinni. Laturista oli toki säädin ja laakerit paskana, mutta onneksi lähistöltä löytyi autosähkökorjaamo, jolle sen remppaaminen ei ollut ongelma. Itse epäilen vielä vahvasti, että mitenköhän tuossa mahtaa hihna pysyä paikoillaan, mutta eiköhän siitäkin jotenkin selvitä. Kunhan nyt ensiksi pääsisi kokeilemaan. Setrabin öljynjäähdytin tuli tuonne nokalle ja laitoin sille kaveriksi vielä pari pientä puhallinta. Tein sitten vielä suojakannen päälle erottamaan nuo tuotteet tavaratilasta. Tässä vielä pari kuvaa siitä, kun Kupla kävi syksyllä ulkosalla. Tuolta nyt näyttää.
 10. Viime aikoina on jätetty autojen ostelu vähemmälle - pikemminkin päinvastoin ja keskitytty enempi työkalujen hankintaan.
 11. Essi

  VW 1302S '71

  Ja taas on aika pakollisen leimapäivityksen. Kesällä oli tämän kanssa taas aika hiljaista. Paitsi että heinäkuussa kesälomalla olikin yllättäen tilanne, että kaikki muut harrastekulkineet olivat paskana, joten otin tämän ajoon jo silloin. Pari viikkoa tuli ajeltua ja sitten taas jäi tallin nurkkaan huilaamaan. Pari viikkoa sitten väänsin talvirenkaat alle, säädin takajarrut ja huomasin jarruvalojen olevan rikki. Yllättäen molemmat jarruvalokytkimet olivat pimeitä. Tai on kai toinen voinut hajota ensin ja toinen myöhemmin. Viime syksyn leiman jälkeen ei ole tullut niitä katseltua. AC-kaupasta uudet kytkimet ja taas alkoi valot loistamaan. Tuulilasihan halkesi edessä nysvänneen Skoodan nastaan jo kai kolme vuotta sitten. Nyt en enää kehdannut mennä leimalle samalla vanhalla selityksellä, joten Mikolta WW:n tiiviste alumiinilistalla ja Jaakko-Tuotteesta lämmitettävä lasi. Viime viikonloppuna jumppasin lasivaihdon ja tänään aamulla ensilumen kunniaksi hain pari vuotta ajoaikaa.
 12. Onko siinä pitkä kilpi viidellä merkillä? Miten noin voi käydä?
 13. Mulla oli Junakeulassa CSP:n levyt joka nurkassa ja oli kyllä huippujarrut. Se on loppupeleissä hieno tunne, kun voi luottaa siihen, että vanhakin auto pysähtyy nopeasti ja vetelemättä mihinkään suuntaan. Lisäksi hienoa oli se, että niiden viiden kesän ja noin 30 tkm aikana en koskenut jarruissa mihinkään muihin osiin, kuin jalalla polkimeen ja kädellä kässärin kahvaan. Silti joka leimalla aina erot nollassa. Eli jos tilillä on sen verran rahaa tai edes luottoa, että ne saa hankittua, niin en näe muita vaihtoehtoja.
 14. Mulla välijäähdytin taitaa tulla konehuoneeseen ja konepeltiin ei ole halua valaanpyrstöä saada. Katu-uskottavuudellakaan ei niin väliä, kunhan omaa silmää miellyttäisi. Mutta takalasin alla oleviin ritilöihin tosiaan tekisi mieli jonkinlainen alumiinihirvitys kiinnittää. Jos takalasin ja siiven väliin jäisi vaikka pari kolme tuumaa rakoa, niin osaako jäähdytysilma mennä siitä välistä? Sitä tässä eniten pohdin.
×
×
 • Create New...