Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  881
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tuossa pikkuhiljaa olen alkanut rakentamaan 90,5 x 76 turbopannua tuohon '66 Kupla ikuisuusprojektiin. Tarkoitus tehdä siis ihan katuliikenteeseen mukava ajettava ahdettu moottori, ei mitään loppuun kiristettyä kisapeliä. Alakerta on jo nipussa. Mieleen tulee kysäistä ainakin seuraavaa: 1. Dekkikorkeus. Tähtäänkö 1,3...1,5 mm lukemiin vai mikä olisi hyvä? 2. Laitanko kannen ja sylinterin väliin esimerkiksi kuparirenkaan vai onko parempi mennä ilman? 3. Mitä mieltä Total seal -männänrenkaista? Vai mennäänkö ihan tavallisilla renkailla? Lisää tyhmiä kysymyksiä varmasti kirjoittelen matkan edetessä, mutta nämä nyt tähän alkuun. Muutenkin ja asian vierestä saa kommentoida.
 2. Essi

  VW 1300 -66

  Viimeaikoina vähäinen talliaika on kulutettu pääosin tämän kesän ajokaluston keväthuoltoon. Kuplaprojekti on edennyt entistäkin hitaammin. Yksi syy siihen oli oikean takasivulasin epäonnisesta asennuksesta aiheutunut masennustila. Kaksi ensimmäistä lasia kun halkesivat asennusyritysessä, vaikka kaikki muut lasit menivät paikoilleen ilman ongelmia. Noin kuukausi sitten viimein sain aikaiseksi tilata kolmannen lasin ja pääsin noutamaan sen viime viikolla. Eilen pelonsekaisin tuntein aloin asentamaan sitä paikoilleen. Tiiviste ei jotenkin tuntunut ollenkaan hyvältä. Tuntui, että se on joko muutaman millin liian pitkä, liian pullea tai jäykkä. Lasiin en saanut sitä asettumaan kunnolla. Kyseessä on Wolfsbürg Westin tiivistesarja, joka on ollut hyllyssä mulla jemmassa jo kolme neljä vuotta. Lopulta päätin, että sillä tiivisteellä en saa lasia mahtumaan paikoilleen taas hajottamatta lasia. Päätin tutkia omaa b-osavarastoani ja yllätyksekseni löysinkin käytetyn, mutta ehjän tiivisteen listauralla. Putsasin sen ja se istui lasiin paljon paremmin. Asennuskin sujui hyvin ja kevyesti, joten nyt viimein kaikki lasit ovat paikoillaan. Ehkä tästä saa taas virtaa jatkaa rakentamista. Moottori pitäisi niputtaa seuraavaksi.
 3. Essi

  VW 1302S '71

  Muistaakseni jossain 8...8,5 huitteilla on puristukset. Juu kyllä tuollaista tehonmittauspalvelua kannattaa minusta käyttää, kun se on mahdollista.
 4. Mua henkilökohtaisesti Lahden näyttely ei jaksa innostaa - ensimmäiset 5-6 vuotta, mitä siellä jaksoin käydä, oli liian paljon samaa kalustoa sisällä ja pihalla - ja ne on nähty. Sen sijaan tämä Volkkariswappi olisi saanut olla samana päivänä tuon Tomahawkin swapin kanssa näin kauempaa isolla bensamoottorilla ajelevan näkökulmasta. Nyt pitää valita, kumpana päivänä lähden liikenteeseen. 😞
 5. Ensimmäiset 20 harrastusvuotta säätelin itse. Apupojan kanssa ja erilaisilla patenteilla ilman apupoikaa. Nyt olen viimeiset kolme harrasteautoa käyttänyt alan korjaamolla säädettävänä, enkä enää itse säädä. En siksi, etten viitsisi, osaisi tai tykkäisi siitä, vaan että ajettavuus ja renkaiden kuluminen on näin paremmassa kuosissa, kun kulmat saa kohdalleen just, eikä melkein. Eli jos ei sulla ole itsellä viimeisen päälle laitteita, niin vie sellaiselle, jolla on.
 6. Essi

  VW 1300 -66

  Jep. Kyllä meinaan noi kiillottaa, mutta ei ole vielä ihan lähiaikoina ohjelmassa. Ei ihan tälle kesälle tarvitse noita vielä alla laittaa. Kiillottaminen on mulle ihan tuntematon toimenpide, joten pitää ensin opiskella, mitä aineita, työkaluja ja -menetelmiä siihen tarvitaan. Ja jälkikäsittelyäkin pitää opiskella myös.
 7. Essi

  VW 1300 -66

  Taisi olla 2015, kun ostin käytettyinä noi kuppipenkit. Eilen tuli mieleeni ottaa niistä päälliset pois ja sieltä alta löytyikin aikakortti VW-Openista Kiikalasta vuodelta 2013. Kuka tunnustaa tai tunnistaa? Tuossa onkin nyt hyvä tavoite yrittää antaa penkeille edes hieman vauhdikkaampaa kyytiä sitten joskus, kun tämä valmistuu.
 8. Jos ei ole enää hengissä, niin luovari kannattaa päivätä sellaiselle päivämäärälle, jolloin hän oli vielä elävien kirjoissa. 😉
 9. Essi

  VW 1300 -66

  Pitkään olisin tykännyt Porschen peltivanteiden ja alumiinisten varapyörävanteiden ulkonäöstä. Sellaisia ei vain juuri ole vastaan tullut. Nyt kuitenkin onnisti ja pääsin ostamaan 5 kpl 5,5 x 16" 10-reikäisiä varapyörävanteita. Ovat käyneet lasikuulapuhalluksessa ja yhtä on aloitettu kiillottamaan. Alkujaan kuvittelin maalaavani noikin kiiltävällä mustalla, mutta nyt taidankin alkaa opettelemaan alumiinin kiillottamista. Neuvot ja vinkit työtavoista ja -kaluista tulisivat tarpeeseen.
 10. Essi

  VW 1300 -66

  Sen tietää vasta sitten, kun saa penkin paikoilleen ja mittareihin valot päälle. Eiköhän ne sieltä näy.
 11. Ostetaan edelleen. Myös joku hieman alkuperäisestä poikkeava asiallinen musta nahka-/keinonahkakuosi kiinnostaa. Ja pelkkä päällinenkin.
 12. Ostaisin puhallinkopan Porschen puhaltimelle, jos jollakulla sattuu olemaan jouten. Lisäksi tarvitaan kiinnityspalikka laturille. Saa laittaa myös linkkejä, mistä nuo kannattaisi uutena ostaa. Yv., esapuntila(ät)hotmail.com tai o4o-5o886I4
 13. Essi

  VW 1302S '71

  Tänään oli viimein aikaa käydä tehomittauksessa. Mittauksessa tarvittavat kesärenkaat olin toimittanut mittauspaikalle jo kai pari kolme kuukautta sitten. Pakoputkeen hitsaamalleni lambda-anturin paikallekin tuli käyttöä, kun tutkittiin seoksia samalla. Tehdas ymmärtääkseni lupasi tonnikuussataselle 50 heppaa. Mä lupasin 60, joten kaikki yli sen olisivat mukava yllätys. Pari ensimmäistä vetoa antoivat 65 heppaa. Sitten päätettiin kääntää sytytystä muutama aste myöhäisemmälle, sen tarkemmin ennakkoa mittaamatta. Tulos oli mieluisa, kun sillä tuli viisi heppaa lisää. Seokset pysyivät mukavasti pienen rikkaan puolella, joten kaasariin ei tässä koskettu lain. Joutokäyntiä ehkä pitää joskus tuon ajoitusmuutoksen takia lisätä. Lopputulos oli siis liki 70 hp / 5115 rpm ja 111,4 Nm / 2820 rpm. Mun silmään mukavia lukuja 1-kurkkuisen vakiokaasarin läpi. Tämähän on vain tämmönen hieman paremmilla osilla tehty vakiopata. Ehkä mun täytyy 40 tuplat tähän joskus vielä hommata, niin sitten voitaneen jo kutsua virittämiseksi.
 14. Ostaisin '66 Kuplaan ehjän takapenkin mustalla vinyylipäällisellä. Yv., esapuntila(ät)hotmail.com tai o4o-5o886I4
×
×
 • Create New...