Jump to content

Essi

Members
 • Content Count

  877
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ensimmäiset 20 harrastusvuotta säätelin itse. Apupojan kanssa ja erilaisilla patenteilla ilman apupoikaa. Nyt olen viimeiset kolme harrasteautoa käyttänyt alan korjaamolla säädettävänä, enkä enää itse säädä. En siksi, etten viitsisi, osaisi tai tykkäisi siitä, vaan että ajettavuus ja renkaiden kuluminen on näin paremmassa kuosissa, kun kulmat saa kohdalleen just, eikä melkein. Eli jos ei sulla ole itsellä viimeisen päälle laitteita, niin vie sellaiselle, jolla on.
 2. Essi

  VW 1300 -66

  Jep. Kyllä meinaan noi kiillottaa, mutta ei ole vielä ihan lähiaikoina ohjelmassa. Ei ihan tälle kesälle tarvitse noita vielä alla laittaa. Kiillottaminen on mulle ihan tuntematon toimenpide, joten pitää ensin opiskella, mitä aineita, työkaluja ja -menetelmiä siihen tarvitaan. Ja jälkikäsittelyäkin pitää opiskella myös.
 3. Essi

  VW 1300 -66

  Taisi olla 2015, kun ostin käytettyinä noi kuppipenkit. Eilen tuli mieleeni ottaa niistä päälliset pois ja sieltä alta löytyikin aikakortti VW-Openista Kiikalasta vuodelta 2013. Kuka tunnustaa tai tunnistaa? Tuossa onkin nyt hyvä tavoite yrittää antaa penkeille edes hieman vauhdikkaampaa kyytiä sitten joskus, kun tämä valmistuu.
 4. Jos ei ole enää hengissä, niin luovari kannattaa päivätä sellaiselle päivämäärälle, jolloin hän oli vielä elävien kirjoissa. 😉
 5. Essi

  VW 1300 -66

  Pitkään olisin tykännyt Porschen peltivanteiden ja alumiinisten varapyörävanteiden ulkonäöstä. Sellaisia ei vain juuri ole vastaan tullut. Nyt kuitenkin onnisti ja pääsin ostamaan 5 kpl 5,5 x 16" 10-reikäisiä varapyörävanteita. Ovat käyneet lasikuulapuhalluksessa ja yhtä on aloitettu kiillottamaan. Alkujaan kuvittelin maalaavani noikin kiiltävällä mustalla, mutta nyt taidankin alkaa opettelemaan alumiinin kiillottamista. Neuvot ja vinkit työtavoista ja -kaluista tulisivat tarpeeseen.
 6. Essi

  VW 1300 -66

  Sen tietää vasta sitten, kun saa penkin paikoilleen ja mittareihin valot päälle. Eiköhän ne sieltä näy.
 7. Ostetaan edelleen. Myös joku hieman alkuperäisestä poikkeava asiallinen musta nahka-/keinonahkakuosi kiinnostaa. Ja pelkkä päällinenkin.
 8. Ostaisin puhallinkopan Porschen puhaltimelle, jos jollakulla sattuu olemaan jouten. Lisäksi tarvitaan kiinnityspalikka laturille. Saa laittaa myös linkkejä, mistä nuo kannattaisi uutena ostaa. Yv., esapuntila(ät)hotmail.com tai o4o-5o886I4
 9. Essi

  VW 1302S '71

  Tänään oli viimein aikaa käydä tehomittauksessa. Mittauksessa tarvittavat kesärenkaat olin toimittanut mittauspaikalle jo kai pari kolme kuukautta sitten. Pakoputkeen hitsaamalleni lambda-anturin paikallekin tuli käyttöä, kun tutkittiin seoksia samalla. Tehdas ymmärtääkseni lupasi tonnikuussataselle 50 heppaa. Mä lupasin 60, joten kaikki yli sen olisivat mukava yllätys. Pari ensimmäistä vetoa antoivat 65 heppaa. Sitten päätettiin kääntää sytytystä muutama aste myöhäisemmälle, sen tarkemmin ennakkoa mittaamatta. Tulos oli mieluisa, kun sillä tuli viisi heppaa lisää. Seokset pysyivät mukavasti pienen rikkaan puolella, joten kaasariin ei tässä koskettu lain. Joutokäyntiä ehkä pitää joskus tuon ajoitusmuutoksen takia lisätä. Lopputulos oli siis liki 70 hp / 5115 rpm ja 111,4 Nm / 2820 rpm. Mun silmään mukavia lukuja 1-kurkkuisen vakiokaasarin läpi. Tämähän on vain tämmönen hieman paremmilla osilla tehty vakiopata. Ehkä mun täytyy 40 tuplat tähän joskus vielä hommata, niin sitten voitaneen jo kutsua virittämiseksi.
 10. Ostaisin '66 Kuplaan ehjän takapenkin mustalla vinyylipäällisellä. Yv., esapuntila(ät)hotmail.com tai o4o-5o886I4
 11. Essi

  VW 1300 -66

  Kappas. Niinpäs näkyy olevan. Täytyy jossain vaiheessa hommata yksi tuollainen. Kiitos!
 12. Essi

  VW 1300 -66

  Tuo uusikin lasi meni tyylikkäästi paskaksi asennettaessa. Kylläpä se nyt ahdistaa, kirjaimellisesti. Kai se on uskottava, että verhoilukangasta on nyt liimattu liikaa tiivisteen alle. Viimeksi on tullut asennettua juttuja kiinni kojetauluun. Isojen mittarien adapterit päätin lopulta maalata mustiksi. Vähäpätöisemmät lisämittarit, eli jännite- ja bensamittari menivät keskelle kojetaulun alle Mooneyesin telineeseen. Pari merkkivaloakin piti vielä porata paikoilleen, kun alkujaan kaukovalojen ja vilkkujen merkkivalojen piti olla Porschen mittareissa, jotka nyt joutuivatkin syrjään. Ratiksi laitoin nyt kullanvärisen 15" flakemoonin. Saisi olla inansa syvempi. Kun saa istuimen paikoilleen, niin näkee paremmin onko se hyvä tossa, vai pitääkö rakentaa joku jatke ratin ja navan väliin.
 13. Mulla pitäisi olla noi puskurit vielä jossain. Patinaa niissä on jonkin verran. Jos löydän ne, niin 120 € pari. Lähettää en viitsi, mutta voisin tuoda ne Loimaalle pikku lisähinnalla vaikka ensi viikolla. Jos kiinnostaa, niin huomenna voin yrittää etsiä.
 14. Essi

  VW 1302S '71

  Tänään oli hyvä päivä päivittää pakoputkisto. Päädyin CSP:n putkeen kahdella vaimentimella, jonka Aircooledin Mikko järjesti Suomeen. Sieltä tulikin melkoinen määrä tavaraa. Kaikki mahdollinen asennustavara seurasi mukana ja hyvät ohjeet myös. Ekana hitsasin putkeen nipan lambda-anturia varten. Ei sille nyt juuri tarvetta ole, mutta onpahan valmiina, jos sattuu tulemaan käyttöä. Asennus oli helppoa, kuin kusella käyminen. Kaikki sopi ja meni paikoilleen ilman murheita. Nyt tosin tuntuu, kuin tehoista olisi lähtenyt puolet pois, kun ei enää pörise. Samalla, kun auto oli nosturilla, päätin tehdä startillekin jotain. Se on pyörittänyt joka aamu huonommin ja huonommin. Tapanani ei ole ollut suosia itä-autojen osia, mutta nyt päätin nuukuuttani kokeilla tsekkiferrarin käynnistintä. Eli siis se 0,8 kW vaihteellinen startti AC-kaupasta. Ekana luin täältä palstalta ohjeita sorvailuista, mutta omien nopeiden mittausteni perusteella päätin hammaspyörän tulevan riittävän pitkälle, joten asensin sen ilman muutoksia. Hyvin tuntuu starttaavan, ääni tosin on halpa ja ruma. Onneksi toi syttyy käymään lyhyellä startilla.
×
×
 • Create New...