Jump to content

Essi

Members
 • Posts

  971
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Hämeenkyrö

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Essi's Achievements

 1. Mielellään tehdastekoinen tai sitten hyvin ja siististi itsetehty. Neulalaakereilla. Ei haittaa, vaikka olisi jouset, olka-akselit ja CSP:n (tai joku muu laatumerkki) isoviis levytkin valmiina. Droppiolkia en välttämättä tarvitse. Tarjoa; Yv., esapuntila[ät]hotmail.com tai o4o5o886I4
 2. Asia selvä. Tiedä vaikka kaivaisin Splittiprojektin esille pitkästä aikaa ja vaihtelun vuoksi. Kiitos D.
 3. Moi. Sopiiko "mikä tahansa" säädettävä 2" kavennettu tehdastekoinen olkatappiakseli '52 Splittikuplaan? Splitissä ne käsijarrusysteemit tulee sinne eteen akseliputkien välille, joten onko sillä alueella akselissa jotain eroja? Siitä on liika monta vuotta, kun viimeksi sellaisen kanssa tullut pelattua. Ei muista. Joillain osakauppiailla mielestäni annetaan noille akseleille joku alarajakin vuosimalliin, mutta esim. tässä CSP:n myymässä akselissa puhutaan vain, että käy Kupliin '65 asti. https://www.csp-shop.com/en/front-axle/adjustable-axle-beam-cagero-narrowed-401-021-165kc-21080a.html
 4. Kovasti näyttääpi siltä, ettei Volsuprojektit etene kovin vauhdikkaasti jatkossakaan. Lisää amerikkalaista rautaa tuli hankituksi eilen.
 5. On tommonen ja hyvin toimii.
 6. Mä oon käyttänyt näitä. Tosin alumiini- ja kupariputkien kanssa. https://www.ebay.com/itm/172442427454?hash=item28265ea03e:g:j3IAAOxyZw5Ra~jr
 7. Syksyllä ostin 80-luvun alkupuolen Toyota kaasu-/bensatrukin, kun sain halvalla. Viime vuodet oli ajettu pelkästään kaasulla ja kaasarista oli purettu kaikki bensaan liittyvä roina pois, kuten koho, suuttimet jne., joten se toimi ainoastaan kaasuläppänä, joka toki kaasulla ajettaessa riittääkin. Ilmojen viilentyessä käynnistyvyys kaasulla meni harmillisen huonoksi ja käynti alkoi muutenkin yskiä. Päätin lopettaa kaasun kanssa pelleilyn ja siirtyä puhtaasti bensiiniin, joten nappasin jemmasta taannoisen 1302S -Kuplani orkkiskaasarin, tein adapterin imusarjan ja kaasarin väliin, muokkasin vivustoa ja askartelin muita tarvittavia pikkumuutoksia. Eilen ruuvasin kiinni ja laakista käyntiin. Trukin orkkis ilmanputsarinkin saan vielä tuohon liitettyä, vaikka kuvasta puuttuukin.
 8. Moi. Minulla ei ole myydä, mutta vastavetoisesti olisi myös tarvetta tuollaiselle. En lähde kilpailemaan tarjonnasta Stidin kanssa, eli jos jollakin on myydä, niin myykää hänelle. Sen sijaan jos noita myydään jossain ihan yleisesti, niin olen valmis kauppoihin. Vanhaan hyvään aikaan olisin soittanut Aircooled.fi:n Mikolle, että tilaa mulle yhden tuollaisen CB:ltä, mutta se ei nyt liene mahdollista?
 9. Mä kyllä olen nyt kovastikin huolissani omasta VW-harrastuksestani. Vakiokuraa toki saa mistä vaan, mutta paremmat orkkisosat ja etenkin paremmat viritys- ja muut erikoisosat koen ongelmaksi, jos AC ei ole enää kuvioissa mukana. Toki itsekin tilailen osia liki viikoittain ympäri maailmaa, pääasiassa muun merkkisiin harrastelaitteisiin, mutta on ollut kovasti mukavaa, helppoa ja edullistakin, kun on voinut katsoa vaikkapa CSP:n, Wolfsbürg Westin tai CB Performancen nettisivuilta tuotteen, lähettää siitä linkin Mikolle ja osa on ollut nopeallakin aikataululla noudettavissa. Sitä palvelua olen todella arvostanut, vaikka liikkeen sijainti pomppasikin viime vuosina harmillisesti pariin kolmeen kertaan kauemmas omista ympyröistä. Mun turbokuplaprojektin osat onneksi alkavat olemaan ostettuina, mutta jonossa on vielä ainakin pari ilmavolsua, jotka kuvittelin rakentavani myös pitkälti AC:n tuotteilla. Nyt kovasti toivon, että AC vielä nousee tai että tilalle tulee uusi vastaavaa palvelua antava yritys. Tähän astisesta toiminnasta suuret kiitokset Aircooled.fi:n henkilökunnalle.
 10. Essi

  VW 1300 -66

  Joo scoopit tulee vielä C-pilarin reikien päälle, kunhan vain saan ne soviteltua ja maalattua ja sieltä on iso putki konehuoneeseen. Nyt olen päättänyt jättää siiven tuollaiseksi, kuin se on. Jos joskus koeajojen jälkeen alkaa tuntumaan, että konehuone ei saa ilmaa, niin mietitään sitten toimenpiteitä.
 11. Essi

  VW 1300 -66

  Kiitos. Tuossa on siipi sen verran alempana, että ritilät lasin alla jäävät suurelta osalta siiven yläpuolella. Mulla ei taas sitten konepelti mahtuisi toimimaan, jos siipi olisi yhtään alempana. Plus on toki rumempikin noin alhaalla.
 12. Essi

  VW 1300 -66

  Joskus viime vuonna sain päähäni ajatuksen, että jonkinlainen vahvasti race-henkinen alumiinisiipi olisi kova juttu. Jossain keskustelussa täällä yritin pohtia, että miten lienee RLR:n alumiinisiipi vaikuttaa jäähdytykseen, mutta asiaan ei tullut selvyyttä. Ajatus siivestä ei silti jättänyt rauhaan, vaan sellainen oli saatava. Aircooled -kaupan Mikko järjestikin keväällä mulle siiven jenkeistä. Eilen viimein oli aika sovitella sitä paikoilleen. Ensimmäinen positiivinen ylläri oli, kun asennuspalikoissa oli suomalaisia asioita. Onko siis niin, että ostamalla osia amerikasta tuet kotimaista teollisuutta? Toinen vielä iloisempi asia, jota ei ole hetkeen osto-osien kanssa tavattu, oli, kun siiven kokoonpanossa ja asennuksessa kaikki sopivat paikoilleen. Ei tarvinnut hitsata, rälläköidä, vasartaa, sorvata, jyrsiä eikä muutakaan ylimääräistä puuhata, jota hommaa muuten kyllä on riittänyt. Vaikutus moottorin jäähdytyksen kyllä taitaa olla hyvinkin negatiivinen. Rakoa takalasin ja siiven välissä on, mutta turhan vähän. Kai siitä vähän ilmaa osaa konehuoneeseen mennä, mutta jotain varmaan täytyy tehdä katukäyttöä silmällä pitäen. Jos vaikka prässäisi muutaman vauhtireiän tuohon siiven etuosaan? Tai sitten nätisti leikkaisi enempi rakoa takalasiin päin. Testaamallahan sen sitten tietää paremmin, kun nyt joskus saisi tämän käymään ja liikkumaan.
 13. Jos pohjana on VW 1600, niin silloinhan se ei ole Kupla, vaan Tyyppi kolmonen.
 14. Työpäivän päälle ajelin AC-kauppaan ostamaan aiemmin tilaamani RLR:n Pro Street -alumiinisiiven.
×
×
 • Create New...