Jump to content

-tipi-

Members
 • Posts

  5399
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by -tipi-

 1. Mulla oli joskus punottu kolkin koneessa hihnapyörä väärään asentoon (kohdistustapille hihnapyörän ja puhaltimenvälissä joko murjottu tai tehty toinen reikä) niin ei meinannut löytyä oikee syttykohta millään. Mut kun katto ykösen yläkuolokohdan ja syttymerkin kohalleen, niin sai säädettyä.

 2. No liimataanhan tuo dual lock kuitenkin varsin napakasti maalipintaan teipillänsä, että saattaa jättää jälkensä. Itse velcro tuossa kyllä puree niin hyvin, että helposti on rekkarikilpi solmussa, jos sitä varomattomasti irti repii.

 3. Jos on kansi halki tai muu imuvuoto, niin kuumaksihan se kansi menee. Imuvuodon voi löytää suihkimalla vaikka bräkleeniä imarin saumoihin tyhjäkäynnillä, jos kierrokset nousee, on jossain vuoto. Esim. kumit imarin ja pässinsarvien välissä kaksreikäkannellisessa Typ1-koneessa voi olla halki just piilossa puhalinkopanpuolella. Toki nää imuvuodot monesti huomaa myös paukkeena pakarissa moottorijarrutuksella. 

   

  Tarkasta puristukset, mut parhaiten halkeamat selviää kannen irrottamalla.

   

  Kannattaa myös aina mainita mistä bokserimoottorista on kyse. Kuvakin kertoo paljon. Allekirjoituksesi Paliksessakin taitaa olla ollut 2-3 eri bokserimoottorivarianttia.

 4. Avattavat takasivulasit hävis TL:stäkin vuosimalliin 1972, kun tuli nuo tuuletusreijät C-pilariin.

   

  Kyllä viistoperä oli alunperin 1600TL Euroopassa kun se vuosimaliin 1966 esiteltiin, ja TS Australiassa, Ameriikassa vaan Fastback, ja takaluukussa pelkkä Volkswagen-teksti. TA tuli vasta näihin rumiin pitkägayloihin. Semmosta kuin 1600T ei ole ollut.

   

  Ensin oli pelkkä 1500 1961-1963, sit tuli 1500S ja N 1964-1965, 1600 sit 1966->. 1500A:t sai myös nelipulttisena 1966.

   

  Sivumerkkivalo (vain Pohjoismaissa pelkkä vikku) oli ekat kolme vuotta kylkilinjan yläpuolella eikä kylkilistoja ollenkaan.  

  • Like 2
 5. No tuskin se alennusvaihteen jumittava P-asento katsastuksessa hätäjarrusta käy (Emergency brake vs. parking brake). Se ei mene Leaffissa päälle, jos auto liikkuu, muuten tulee vaihteistosta metallisorvi. 

×
×
 • Create New...