Jump to content

vwagen

Members
 • Posts

  1533
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by vwagen

 1. Isologoiset kapselit vain -48 kuplassa tai- 47 lopulta -49 alkuun,siitä eteenpäin normaalit paitsi suomessa jossa viisikymmentä luvun alussa logottomat.

  Ja tuohon alkuperäiseen kuvaan viitaten normaali matala kapseli, kuplassa ja kolmos ja tyypissä-67 loppuvuodesta tuotannon loppuun saakka,nelostyypissä kokotuotannon ajan ja kakkostyypissä -71-79,korkea kapseli vain t 3 transporterissa.

  • Like 1
 2. Vaihtomoottoreissa ja vaihtorunkomoottoreissa oli 70-luvulla moottorin tunnuskirjain/kirjaimet valmiiksi meistettynä.

  Vaihtokampikammioissa ei ollut kirjaintakaan,niihinhän oli mahdollista koota erilaisia moottoreita,eli eli tunnuskirjain ja numero olisi pitänyt meistää kun moottori oli koottu.

  Tuo moottori on koottu vaihtokampikammioon joka kuitenkin on ollut uusi.

  Vaihto-osaohjelman mukaisesti piti olla tarjolla tietyt vaihto-osat,jos kunnostuskelpoisia osia ei palautunut riittävästi,myytiin uusia osia vaihto-osaleimalla varustettuna.

 3. Kaikissa 68-73 1200 Kuplissa on tehtaalta lähtiessään ollut vanhanmalliset puskurit.

  1200 L malli onkin sitten oma lukunsa,eli käytännössä 1300 Kupla 1200 moottorilla,siis myös uudemmilla puskureilla.1200 L on kyllä suomessa hyvin harvinainen,heinollassa kootut olivat niitä.

 4. Varaosakirjassa ei tosiaan ole kuvaa nelimäntäsatuloista,tekstiosuudessa ne kyllä on.Muista osista on kuvatkin,esin niistä satuloille menevistä letkuista,siis 2 letkua/satula.

  Täydellinen selostus kuvineen löytyy huolto-ohjeesta B-35 Elokuu 1971,muutoksia mallivuonna 1972.nelimäntäinen jarrusatula,tyyppi 3 variant.

  Lyhyempi selostus ja pari kuvaa löytyy esim.korjausohjeet 1969,jarrujärjestelmän selostus B 1.1,1-4 rakenne.Tämä on K-70 jarrujärjestelmän selostuksen yhteydessä,niissähän oli samankaltainen jarrujärjestelmä valmistuksen alusta lähtien.

  • Like 2
 5. Tarkistimpa asian,vuosimalliin 73 tuli automaattisäätöiset takajarrut,70-luvun alkua vielä sekin.

  Onko kukaan tuonnut rutsista 72-73 tyyppi 3 varianttia?Niissä on vielä erikoisemmat jarrut eli rutsalaistyyppiset kaksipiirijarrut joissa molemmissa piireissä on molemmat etujarrut ja toinen takajarru,siitä johtuen 4 mäntäiset etujarrut.

  • Like 1
 6. Jos olisit ostanut vaikka Virtaselta ne vanhemmanmalliset korkeat korvakkeet niin olisi riittänyt paljon lyhyemmät väliholkit.

  Kannattaa vielä harkita jos suunnittelisit kokonaan uudet,joilla pääsisit niistä holkeista kokonaan eroon.

×
×
 • Create New...