Jump to content

vwagen

Members
 • Posts

  1524
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by vwagen

 1. Kaikissa 68-73 1200 Kuplissa on tehtaalta lähtiessään ollut vanhanmalliset puskurit.

  1200 L malli onkin sitten oma lukunsa,eli käytännössä 1300 Kupla 1200 moottorilla,siis myös uudemmilla puskureilla.1200 L on kyllä suomessa hyvin harvinainen,heinollassa kootut olivat niitä.

 2. Varaosakirjassa ei tosiaan ole kuvaa nelimäntäsatuloista,tekstiosuudessa ne kyllä on.Muista osista on kuvatkin,esin niistä satuloille menevistä letkuista,siis 2 letkua/satula.

  Täydellinen selostus kuvineen löytyy huolto-ohjeesta B-35 Elokuu 1971,muutoksia mallivuonna 1972.nelimäntäinen jarrusatula,tyyppi 3 variant.

  Lyhyempi selostus ja pari kuvaa löytyy esim.korjausohjeet 1969,jarrujärjestelmän selostus B 1.1,1-4 rakenne.Tämä on K-70 jarrujärjestelmän selostuksen yhteydessä,niissähän oli samankaltainen jarrujärjestelmä valmistuksen alusta lähtien.

  • Like 2
 3. Tarkistimpa asian,vuosimalliin 73 tuli automaattisäätöiset takajarrut,70-luvun alkua vielä sekin.

  Onko kukaan tuonnut rutsista 72-73 tyyppi 3 varianttia?Niissä on vielä erikoisemmat jarrut eli rutsalaistyyppiset kaksipiirijarrut joissa molemmissa piireissä on molemmat etujarrut ja toinen takajarru,siitä johtuen 4 mäntäiset etujarrut.

  • Like 1
 4. Jos olisit ostanut vaikka Virtaselta ne vanhemmanmalliset korkeat korvakkeet niin olisi riittänyt paljon lyhyemmät väliholkit.

  Kannattaa vielä harkita jos suunnittelisit kokonaan uudet,joilla pääsisit niistä holkeista kokonaan eroon.

 5. Kottikärrynpyörätkin toimii vain jos niiden välissä on akseli.Heiluriakselimallin jousivarret(siis ne joita latoiksi haukutaan) ovat niin taipuisat että pyörät taittuvat alle jos välissä ei ole akselia.

  Järkevin olisi varmaan yksi kääntyvä pyörä keskelle,piirrustukset löytyy varmaan esimerkiksi Sambalta,alkuperäisistä VW korjaamotyökaluista,itsevalmistettavat.

×
×
 • Create New...