Jump to content

vwagen

Members
 • Posts

  1533
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vwagen

 1. Katto löytyy myös Kirkkonummelta,ehkä oviakin.
 2. Isologoiset kapselit vain -48 kuplassa tai- 47 lopulta -49 alkuun,siitä eteenpäin normaalit paitsi suomessa jossa viisikymmentä luvun alussa logottomat. Ja tuohon alkuperäiseen kuvaan viitaten normaali matala kapseli, kuplassa ja kolmos ja tyypissä-67 loppuvuodesta tuotannon loppuun saakka,nelostyypissä kokotuotannon ajan ja kakkostyypissä -71-79,korkea kapseli vain t 3 transporterissa.
 3. Se sokkatappi ei mene akselin läpi,akselin tyvessä on ura,siis ympäri akselin.
 4. Vaihtomoottoreissa ja vaihtorunkomoottoreissa oli 70-luvulla moottorin tunnuskirjain/kirjaimet valmiiksi meistettynä. Vaihtokampikammioissa ei ollut kirjaintakaan,niihinhän oli mahdollista koota erilaisia moottoreita,eli eli tunnuskirjain ja numero olisi pitänyt meistää kun moottori oli koottu. Tuo moottori on koottu vaihtokampikammioon joka kuitenkin on ollut uusi. Vaihto-osaohjelman mukaisesti piti olla tarjolla tietyt vaihto-osat,jos kunnostuskelpoisia osia ei palautunut riittävästi,myytiin uusia osia vaihto-osaleimalla varustettuna.
 5. Onko ne uudet neulaventtiilit aidot Solexit vai jotkut epämääräiset tarvikkeet?Nykytarvikkeet usein täysin kelvottomia.
 6. Porauksen STD mitta on 126,1 mm,pinnasta jota vasten jakajan kiinnityspanta tulee pintaan jota vasten välilevyt tulevat. Välilevyjä on yleisen 0,6:mm lisäksi 1,25 mm,3,0 mm ja 6,3 mm paksuisia. Akseleita yleisen 80,3 mm lisäksi myös 85,3 pituisia. Ja niitä porauksia STD:lisäksi 126,8 mm,131,1 mm ja 133,5 mm.
 7. O tarkoittaa ylikokoista runkolinjaa ja P plaanattua kampikammiota. Tehdas koneisti runkolinjan koneistuksen yhteydessä aina myös hihnapyörän reijän ylikokoon. Muut kampikammion koneistukset,nokkalinja,öljynpaineventtiilien poraukset,virranjakajan käyttöakselin porauksen syvyys ja sylinterien tasot selviävät vain mittaamalla.
 8. Teollisuusmoottorin latureita erityisen pölyisiin olosuhteisiin.
 9. 82 alkuiset varaosanumerot ovat ensimmäisen polven Audi 80:nen,siten myös ensimmäisissä Passateissa on ollut samat veivit.
 10. Kuten valmistenumerosta näkyy,vuosimalli on-67,katso kolmas numero.
 11. Eipä todellakaan ollut mitään suomi säästömallia.Varaosavanteet kokomustia. Sinulle oikeat vanteen värit,keskiö L 393 königsblau ja kehä L 392 nebelgrau.
 12. 1600 45 hv.Matalapuristeinen,siis monttupäämännillä,ja vauhtipyörä tietysti omanlaisensa,muuten normaali 1600.
 13. Taka-akseliston osat muuttuivat samalla kun tyyppi 4 moottori tuli vaihtoehtoiseksi,eli vuosimalliin -72.
 14. Ainakin takavalon lasit todennäköisesti löytyy,mutta olisi hyvä tietää Kuplan malli 1200,1300 vai 1500,kaikissa erilaiset.
 15. Kaikissa 68-73 1200 Kuplissa on tehtaalta lähtiessään ollut vanhanmalliset puskurit. 1200 L malli onkin sitten oma lukunsa,eli käytännössä 1300 Kupla 1200 moottorilla,siis myös uudemmilla puskureilla.1200 L on kyllä suomessa hyvin harvinainen,heinollassa kootut olivat niitä.
 16. Varaosakirjassa ei tosiaan ole kuvaa nelimäntäsatuloista,tekstiosuudessa ne kyllä on.Muista osista on kuvatkin,esin niistä satuloille menevistä letkuista,siis 2 letkua/satula. Täydellinen selostus kuvineen löytyy huolto-ohjeesta B-35 Elokuu 1971,muutoksia mallivuonna 1972.nelimäntäinen jarrusatula,tyyppi 3 variant. Lyhyempi selostus ja pari kuvaa löytyy esim.korjausohjeet 1969,jarrujärjestelmän selostus B 1.1,1-4 rakenne.Tämä on K-70 jarrujärjestelmän selostuksen yhteydessä,niissähän oli samankaltainen jarrujärjestelmä valmistuksen alusta lähtien.
 17. Tarkistimpa asian,vuosimalliin 73 tuli automaattisäätöiset takajarrut,70-luvun alkua vielä sekin. Onko kukaan tuonnut rutsista 72-73 tyyppi 3 varianttia?Niissä on vielä erikoisemmat jarrut eli rutsalaistyyppiset kaksipiirijarrut joissa molemmissa piireissä on molemmat etujarrut ja toinen takajarru,siitä johtuen 4 mäntäiset etujarrut.
 18. Ilmeisesti ruotsista tuotu kupla?Kaikissa ruotsiin viedyissä volkkareissa oli automaattisäätöiset jarrut jostain 70 luvun alkuvuosista lähtien.
 19. Tuo vaihteistopukki ei kuulu itsevalmistettaviin työkaluihin,eli ei löydy piirrustuksi ellei joku ole itse piirtänyt.
 20. vwagen

  Baja

  Jos olisit ostanut vaikka Virtaselta ne vanhemmanmalliset korkeat korvakkeet niin olisi riittänyt paljon lyhyemmät väliholkit. Kannattaa vielä harkita jos suunnittelisit kokonaan uudet,joilla pääsisit niistä holkeista kokonaan eroon.
 21. Mille takavalolle?Vm-73 oli mallista riippuen 3:a erilaista takavaloa.
×
×
 • Create New...