Jump to content

pakkasvaihteet


Recommended Posts

ylipaataan uudet laatuoljyt sen vanhan 200tkm ajetun kuran tilalle on hyva idea ja auttaa jo paljon... automaattilaatikon oljyt on suunniteltu ihan erilaiseen rasitukseen kuin manuaaliaskin oljyt, niilla on eri tehtava ja erilaiset vaatimukset.

Jotkut autovalmistajat kayttavat kylla automaattioljya manuaalilaatikossa, mutta ne on silloin suunniteltu alusta lahtien kayttamaan sita.

 

Mina en kokeilisi. VW laatikossa vaihteiston lisaksi sama oljy voitelee tasauspyoraston rattaat joissa rasitus on aika iso ja oljylta vaaditaan paljon. Mika tahansa "vaihteistooljy" ei sinne sovi.

Link to comment
Jep täytyy vaihtaa.. Uudet öljyt on haettu jo kesällä, mutta unohtu vaihtaa kun paketti oli pihalla. Vaan onnistuuhan se vaihto nytkin paitsi ettei ne vanhat tule lämmittämättä ulos :)

 

 

hehe se voi olla... mulla jai suomessa yksi talvi avaamaton purkki Shell oljya (20W50) ulos pakkaseen, kun avasin korkin niin sepa ei tullu ulos. Ei edes vaikka kaansin putelin ylosalaisin. 4l kannu jossa on iiiiso suuaukko.

Link to comment

Mulla on Röllissä tuoreet öljyt ku tyyppi kusi alleen syksyllä. Ne on just ne oikeet öljyt, sellaset ku siinä pitääkin olla (kröhöm, en siis muista detaljeja). Silti ei meinaa saada vaihdetta edes vapaalle kun on seissyt muutaman päivän. Sanat "jäykkä" ja "tönkkö" ovat saaneet uuden merkityksen.

Link to comment

Rallikolmosessa on Redlinen MT-90 http://www.roadmachine.fi/gearoil.html eikä minkäänlaista häiriötä vaihteenvalinnassa, vaikka autoa vetäisi avokärryllä läpi puolen Suomen parinkymmenen pakkasessa. Hyvin on toiminut jo kolmatta talvea. Melko notkeaa tavaraa eli öljyvuotoja/tihkumista kyllä helposti ilmenee, etenkin kesällä ... Löytyy mm. Motonetistä.

 

Pallokeulassa on kyllä sitten hypoidiperä, eli siihen parempi tuo GL-5 -versio?

Link to comment

411 varianttiin oli pakko vaihtaa öljyt 2 kertaa viime viikonvaihteessa, eka kerral laitoin synteettiset 75w/90 öölit, seuraavana päivänä keppi oli entistäkin jäykempi, nyt sisällä dexron2 lirut ja on kepin heiluttelu vallan hauskaa...

kevväämmällä aattelin vaihtaa takas nuo "peräöljyt".

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...