Jump to content

Etuluukun lukkiutuminen


Guest Oikkeli

Recommended Posts

Itellä se ei mene tiiviisti kiinni, vaan sitä voi nostaa sentin tai pari, eikä se varsinaisesti lukitu, vaan on avattavissa ihan kahvasta. Viime kesän mulla oli viritelty pitempi pultti sinne sisäpuolelle, jolloin se ylsi lukkoon asti ja lukittui, mutta pultti oli sen verran pitkä että luukku ei mennyt tiiviisti kiinni..

Miten tuo etuluukku pitäs lukkiutua?

Link to comment
Miten tuo etuluukku pitäs lukkiutua?

 

Riippuu hyvinkin pitkälti siitä, että mistä autosta on kysymys...

 

 

Jos nyt sattuu olemaan uudemman mallinen kupla (ihan vaan villi arvaus..) Niin em. oireet viittaa siihen, että luukku jää tuulihaan varaan eikä mene varsinaisesti lukkoon. Etuluukon tappi siis väärin säädetty, eikä yllä lukkoon saakka. Tai lukko jumissa aukiasennossa => rasvaa lukkoon ja vaijerin tarkistus ettei siitä jumita. Tai nokka kolaroitu ja pellit ei istu, jonka johdosta tappi ei yletä. Tarkista nyt ekaks että se lukko toimii ja osat liikkuu kun vaijerista kiskoo, siis jos tää oli kupla.. Ja sitä luukkua pitää painaa kunnolla kiinni, mikään alaslaskeminen ei riitä.

Link to comment

Havaitsin Kuplan etuluukun lukkoa kerran ihmetellessäni, että se ei lukitse, ellei vaijerissa ole vähän vetoa koko ajan. Siis jos vaijeri menee poikki (tai on liian löysällä), lukko on auki. En kyllä tiedä, mistä vuosimallista tuo lukko oli, mutta rakenne lienee samankaltainen.

Neuvoni on, että ota lukon vastakappale (siis käytännössä kahva) irti ja katso, miten lukko käyttäytyy, kun työnnät tapin siihen.

Link to comment

Joo eli 1300 kuplasta kyse ja vm -72. Lukko toimii. Olen ottanut luukusta sen tapin irti ja kokeillut pelkästään sitä työntää lukkoon ja se lukittuu kyllä. Pitääpä kokeilla ihan kunnolla painaa sitä luukkua kiinni.. Näyttäs nuo pellit suunnilleen suorassa olevan.

Link to comment

Kokeilin voimalla lukittaa luukkua, mutta pultissa jotenkin ei pituus riitä. Pisin pultin aivan pisimmilleen, jolloin mutteria sai kiinni vain vähän. Tällöin tappi lukittui kyllä, mutta irtosi luukusta..

Link to comment
  • 2 years later...

Laitanpa kysymykseni tähän ketjuun kun on sama aihealue..

Samanikäisestä Kuplasta olisi kyse, mutta ongelma on päinvastainen eli luukku ei enää aukea. Olisiko hyviä neuvoja miten saisi luukun ensin auki että voi aloittaa vianselvityksen?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...