Jump to content

Recommended Posts

Jos auto on ollu "seisontavakuutuksessa" sille määrättynä katsastusaikana. Esim. 4 numeroinen tammikuusta huhtikuun loppuun ja otat sen käyttöön toukokuun puolella, niin saat ajaa sillä katsastamatta kuukauden. Tää on fakta. Olin kerran rosiksessakin asiasta, kun sain sakon. Ja kyttä oli väärässä!

Link to comment
Voinko ajaa katsastamatta jääneen autoni laillisesti konttorille?

 

Joskus oli puhetta että pitää olla aika tilattuna etukäteen, muuten voisi aina sanoa poliisien pysäyttäessä menevänsä katsastukseen. :)

Link to comment
Guest PeteT

Pientä viilausta:

 

Jos auto on ollut seisontavakuutuksessa koko sille määrätyn 4 kk mittaisen katsastusajan, niin otettaessa auto käyttöön saa ajaa kuukauden katsastamatta, tai on kuukausi aikaa katsastaa. Jos olet pitänyt sitä vakuutuksessa päivänkin mainittuna katsastusaikana, esim siirtääksesi paikasta toiseen, ei tuota kuukauden joustoa ole.

 

Jos on varattu aika, saa ajaa katsastamattoman auton katsastuskonttorille. Kuten edellä mainittiin, soitto konttorille riittää yleensä, merkkaavat ylös että olet tulossa ja poliisi voi halutessaan asian tarkistaa.

 

Lisäys vielä: Kannattaa pyytää vakuutusyhtiöstä todistus seisonta-ajasta, jos olet seisottanut autoa koko katsastusperiodin. Poliisi uskoo helpommin että auto on ollut seisonnassa.

 

P

Link to comment
Guest Tumi

Netistä poimittua:

 

Mikäli katsastus aloitetaan vasta varsinaisen katsastusajan päätyttyä, katsastuksessa hylättyä ajoneuvoa saa käyttää liikenteessä vain sen kuljettamiseksi joko katsastajan luvalla korjattavaksi tai viat korjattuna sille varattuna aikana katsastukseen. Tällaisessa tapauksessa ajoneuvolla ei ole kahden kuukauden ajoaikaa hylätyn katsastuksen jälkeen. Esimerkiksi samaisen 15.7.2000 käyttöönotetun henkilöauton hylätty katsastus tehtynä 25.7.2005 ei oikeuta käyttämään autoa liikenteessä ennen kuin auto on hyväksytty katsastuksessa.
Jos ajoneuvo on todistettavasti ollut koko katsastusaikansa tilapäisesti poissa liikenteestä tai ulkomailla, se on katsastettava viimeistään kuukauden kuluttua siitä, kun se on otettu takaisin liikenteeseen tai tuotu maahan. Todistus on oltava ajoneuvossa mukana.
Mikäli auto seisoo koko sille määrätyn katsastusajan (4 kk), sitä ei tarvitse viedä katsastettavaksi seisonta-ajalla. Kun otat auton käyttöön, se täytyy viedä katsastukseen kuukauden sisällä käyttöönotosta. Tällaisissa tapauksissa sinun tulee pyytää vakuutusyhtiöltä erillinen todistus ilmoitetusta seisonta-ajasta. Todistuksen tulee olla mukana ajettaessa, ja se täytyy myös esittää, kun auto katsastetaan.

 

IF:n konttoritäti sanoi monta kertaa ettei erillistä todistusta tarvitse. Pienen jankkauksen jälkeen soitti pääkonttoriin, jossa sanottiin, että todistus tarvitaan nimenomaan poliisia varten (jos sattuvat pysäyttämään).

Link to comment
...sanottiin, että todistus tarvitaan nimenomaan poliisia varten (jos sattuvat pysäyttämään).

Niin ei ne konttorilla yleensäkkään ole kiinnostunut miten auton sinne toimitat, poliisisedät ja -tädit saattaa kyllä olla kiinnostuneita...

Link to comment

Hemmetti vieköön... Kaikkein yksinkertaisinta on laittaa peli vakuutuksiin soittaa konttorille että "Mää tuun nyt!" ja ilmoittaa katsastettavan autonrekisterinumero sinne => kissalanpojat saavat mahdollisessa ratsaustilanteessa tiedon konttorilta siitä että olet matkalla sinne...

 

Jos ei mene läpi saat ajaa korjaamolle/kotia ja sitten kun olet seuraavan kerran menossa jälkitarkastukseen niin sama proseduuri uusiksi...

 

TAIKKA hanki siirtokilvet...

Link to comment
Hemmetti vieköön... Kaikkein yksinkertaisinta on laittaa peli vakuutuksiin soittaa konttorille että "Mää tuun nyt!"

 

hmm.. saihkohan tuohon naapurin konttorille "jatkuvan ajan" tai mitähän sanoisivat, jos joka aamu soittelis: "mä tuun nyt"...

Link to comment

No niin joo...

 

Mulle kuitenkin sanoivat konttorilla kun kyselin tuota samaa joka aamu soittelemista että heille ei tarvitse varata etukäteen aikaa... Eli jotenkin niin että jos olet "Ruuneperin" sananlahjoilla varustettu yksilö niin aja autosi sen kummemmin keneltäkään kyselemättä tänne niin katsotaan saatko leiman... Toki täti tiskin toisella puolen esitteli myöskin siirtolappujen hankkimistakin...

 

Ja sitten tuli toi korjaamolle ja takaisin leimalle jargoni kun kyselin mitä sitten tapahtuu jos ei leimaa tule...

 

Itse olen ajanut jarru/kone testiä vajaan viikon ilman sen kummempia häröilyjä, tänään kun käytin kuplaa leimalla katsari totesi hanttarin laakerin olevan vainaa (enpäs itse huomannut... H**to) löi hylsyn papruun ja toivotti tervetulleeksi uudelleen... Ajelen siin korjaamlle ajoa nyt ;-) Huomenna sitten ajelen taas takaisin katsastukseen...

 

Summasummarum... tai jotain... Pistä Waageni tikkiin (siis tarkista että kaikki varmasti toimii) ja aja konttorille keneltäkään mitään kysymättä, olis meikän menettelytapaehdotus?

Link to comment

Viime kesänä katsastin museo kuplan elokuussa vaikka olisi pitänyt katsastaa ennen kesäkuun loppua. Katsuri totesi vaan et onpa hieno kupla ja hyvin on pelit soinu ja tuuri käynyt kun ei oo kukaan pysäyttänyt. Lätkäs leiman ja sanoi että jos kahden vuoden päästä ehtisit katsastaa kesäkuussa niin olis hyvä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...