Jump to content

Valot ei vaihdu!


Recommended Posts

Kyseessä 1302 -71 Capriolet,Usa malli eli parkit vilkuissa.

 

Ongelma on että palaa vain ajovalot ei vaihda pitkille ollenkaan. Ja eilen paloi vain pitkät eikä vaihda puolivaloille! Mitään ei tapahdu kun pitkien valojen katkaisijaa käyttää.

 

-Sulakkeet on ehjät ja yhdistää.

-Vilkkukatkaisija koitettu vaihtaa.

-Ajovalorele koitettu vaihtaa.

-Maadoituksia hierottu

 

Mitäs seuraavaksi??? Maanantaina pitäs katsastaa,MR katsatus juuri tehty.

Link to comment

Valoreleen alta hyppyjohdolla toimii sekä pitkät että lyhyet eli releeltä eteenpäin kaikki ok. Rele on ehjä koska kokeilin ajoautoni relellä joka toimii. Löytyykö mistä netistä tuon auton kytkentäkaavio tai jotain apuja!???

1302 71 12 sulakkeinen rasia Usa model.

 

Ja sitten auttaisi jos olisi joku sivu mistä löytäisi nuo numerot mikä tarkoittaa mitäkin releen pohjissa esim! ???

Itellä on 1302 mallin Korjauskirja mutta sen sähkökaavioista ei saa mitään tolkkua ei edes johtojen väriä merkitty! ja 1500 kirjassa on taas 10 sulakkeinen rasia.

Link to comment
Guest migi

Tässä on ohjeita, jotka pätevät ainakin -69 malliseen kuplaan, pitäisi olla melko pitkälti samalla lailla tuossakin.

 

Relettä voi kokeilla maadottamalla sitä liitintä, johon tulee piuha viikseltä (ruskea-valkoinen). Jos rele ei naksahda kun käyttää liittimen maissa, niin vika on releessä/sen virransyötössä. Muussa tapauksessa vika on viiksen johdotuksessa.

 

Sen vilkkuviiksen pitäisi siis maadottaa kun vetää rattiinpäin. Viikseltä menee kaksi johtoa etupellin alle, toinen on kiinni maassa nopeusmittarin vieressä ja toinen menee releelle. Värit ovat ruskea ja ruskea/valkoinen.

 

Viiksen reiästä pitäisi näkyä kontaktiliuskat, laita yleismittarin hauenleuka toiseen liuskaan ja toinen hauenleuka etupellin alle johtoon (ylempi liuska meni muistaakseni maihin ja alempi releelle). Ohmialueella pitäisi näyttää liki nollaa, jos johto on ehja. Sitten sama mittaus toiselle kontaktiliuskalle sekä johdolle. Jos molemmat ovat ehjiä, voit laittaa hauenleuat molempiin johtoihin kiinni ja vetää viiksestä, tällöin pitäisi taas näyttää nollaa.

 

Jos kaikki johdot näyttivät ehjiltä ja silti ei toimi, niin voi olla ettei johdoista tai kontaktiliuskoista mene tarpeeksi virtaa läpi releen vetämiseksi. Voi kokeilla putsata kontaktipinnat ja laittaa rinnalle toiset johdot oven välistä, jotta vikapaikka löytyy.

Link to comment
Guest hrantala

No jatketaan vähän samalla aiheella. Omassa '69:ssä toimii valot moitteetta muuten, mutta jos pitkän viiksen kiskaisee oikein rohkeasti kuskia kohti, niin napsauttaa kipinää viiksen ja rattiputken välillä. Myös rääkkä taisi vingahtaa :P

 

Pitkät kyllä menevät silloinkin ihan normaalisti päälle, mutta häijyltä tuntuu se kipinän paukutus. Omassa käytössä ei haittaa, kun tietää vetäistä viikseä rauhallisesti (eikä tappiin asti) niin silloin ei häikkää. Katsastusta varten tein pielavetiset - sähköteippiä viiksen varteen kierros ja hyvinhän se eristi ;)

 

Missähän varsinainen vika? Sähköt vedetty niin eksoottisesti, että niiden tarkistus on monen päivän nakki...

Link to comment

Yks hyvä on tehdä sähköt uudelleen ja kunnolla, jos miljoona ryöstöä ja kilometri ylimääräisiä piuhoja tai sit vaan lähtee kaavion mukaan stekkaamaan piuhat. Ei tohon oikein oikotietä onneen ole, ku kyse sähköistä. Sen oon itekin huomannut.

Link to comment
Guest hrantala
Yks hyvä on tehdä sähköt uudelleen ja kunnolla, jos miljoona ryöstöä ja kilometri ylimääräisiä piuhoja tai sit vaan lähtee kaavion mukaan stekkaamaan piuhat.

No sehän se tietysti ainoa oikea ratkaisu on, mutta tulee ajankohtaiseksi vasta seuraavan maalaus/purkuoperaation yhteydessä. Huvikseen ei toimivia sähköjä viitti korjata. Ajattelin lähinnä, että olisiko tuossa viiksen kontakteissa vaikka jotain häikkää tai viiksi plussaa ja napsii oikoseen kun osuu maassa olevaan ratinputkeen tms.

 

Jos nyt oikein tuosta edellä olevasta kuvauksesta ymmärsin, niin valoviiksellä pitäisi katkoa maata. Mutta se, että rääkkäkin soi, voisi viitata oikoseen valojen ja rääkän välillä. Katkooko rääkkä (oikeasti) plussaa vai miinusta?

Link to comment

Jos nyt oikein tuosta edellä olevasta kuvauksesta ymmärsin, niin valoviiksellä pitäisi katkoa maata. Mutta se, että rääkkäkin soi, voisi viitata oikoseen valojen ja rääkän välillä. Katkooko rääkkä (oikeasti) plussaa vai miinusta?

 

rääkkä, jos se on alkuperäinen ja oikein johdotettu, saa +12V jatkuvasti, ja maadoitusta katkotaan.

 

Jan

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...