Jump to content

Renkaiden pulttien tarkistus!


Recommended Posts

Tässä on koko kesän tullut ajeltua ristiin ja rastiin ilman ongelmia.Tänään kun ajelin tossa mäntsälän seudulla,niin yhdessä mutkassa alkoi pitämään kummaa kolinaa.Kolina alkoi ihan yhtäkkiä ja eikun paheni vaan tosi nopeasti ja auto alkoi jo pomppia.Siitä nopeasti auto seis ja ulos ihmettelemään,että mitä,häh.Kun aloin ravistella renkaita niin huomasin että takapyörät on ihan irti.Kapselit pois niin kuskinpuolella oli pari pulttia melkein irti ja kaksi jo hyvinkin löysällä.Eihän siinä kun ristikkoavainta keulalta ja kävin kaikki pyörät läpi kiristäen,oli muuten kaikissa vähän sanomista.Että olis saattanut käydä vaikka huonostikin.No,vastaisuudessa ainakin välillä kokeilen ravistella vähän pyöriä,ettei vaan lähde mutkassa karkuun.

Link to comment
Tarkistappa samalla että pultit on oikeanlaiset ja että jarrut/vanteet eivät lämpeä ajossa. Lämmetessään saattaa pultit kadota nopeastikin.

 

Niin ja juuri maalatuista vanteista on järkevää poistaa maali pulttien alta.

Link to comment

Hyviä huomioita kyseisen tapahtuman välttämiseksi.Asia lienee varmaankin juuri niin että,kun vanteet on keväällä puhallettu ja maalattu jauhemaalilla ja niin se on murtunut ekan kiristyksen yhteydessä.Kannattaisi varmaankin maalausyritysten tiedottaa ainakin jauhemaalaus tapauksissa,että reiluhko kerros lohkeaa kiristyksen yhteydessä ja aiheuttaa ajan kuluessa pulttien löystymisen.Vai onko olemassa yleinen käytäntö, että pultit kannattaisi aina jonkun ajan kuluttua tarkastaa.Niin tai näin,ainakin itse taidan alkaa näin tekemään.

Link to comment

Tää on täyttä totta, tiedän 2 tapausta toisessa juuri maalatut vanteet ja rupes kolkotaa ja onneksi huomasi(kuuli) ajoissa. Toinen pahempi tapaus (caprise frakku)oli että takapyörän pultit poikki ja rengas vei takakyljen mukanaan ja lsämausteena traileri perässa (jossa nova), ihme että pysyi tiellä on meimaan massaa tolla yhdistelmällä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...