Jump to content

Sähköpumppu


Recommended Posts

Terve,

 

Olen rakennemassa vähän erikoinen moottori ja haluaisin kysyä jos kukaan on koskaan nähnyt 12V öljöpumppua?

Pumppu joka jaksais pumpata 4-5bar jatkuvasti ja pari litraa minuutissa.

 

Haluasin jättää vakio nokka akseli kokonaan pois kuin ajattelin laittaa Subarun 16v kannet.

 

On kyllä mahdollista vetää öljöpumppua remmillä mutta pelkän että se pyörii liian nopeasti jos en löydä/ ei mahtuu tarpeeks iso remmipyörä..

Link to comment
Guest Toheltaja

saako udella miksi suben kannet? Haluatko tehdä elämästä visaista vai hankalaa? :D Onhan noita rallicrossissa ja kiihdytyksessäkin nähty, ei kuitenkaan vaivaansan nähden niin toimiva setti ku voisi ensinäkemältä kuvitella. Sama 911 kansilla tehdessä. Voimia saa kivasti ihan muillakin konsteilla

Link to comment

Totta puhut, mutta olisi kivaa rakentaa 16 ventiilinen typ-1 moottori. :) Pyttyjen c-c mitta (pytystä toiseen) on 112mm VW moottorissa (AS-41 lohko) ja subaru moottoreissa on 113mm. On niin lähellä että kannattaa yritä. 4kpl cnc konetta on pajassa, että mahdollisuudet on kyllä. :) Jos epäonnustuu voi laittaa VWn kannet siihen takaisin.

Link to comment
Guest Toheltaja

Juu, onnistuuhan se, ja on täysin tehtävissä. Kandee lähtee tekee badass lohkosta, paljon helpompi lohkon puolelta sitten muutella pulttijakoja kun on täysin hitsattavaa kamaa verrattuna vakkarilohkon seoksiin. Saa tuolla kylillä varmasti respektiä! :)

Link to comment

Saa nähdä miten onnistuu. Olen tilaamassa kampiakseli juuri nyt. 86mm isku. Tämä on semmonen projekti joka saa kestää aikaa. Jos olisi kiire epäilen että hajosi jo penkissä. :) Täytyy mitata ja miettiä kaikki monta kertaa.

Link to comment
kuorma-auton perälautanostimen hydraulipumppu täyttäis kriteerit, ja niitä on myös 12 että 24v malleina :)

 

Noi on vaan siitä huonoja että kuumenee aika nopeesti ja sit lämpösuoja lyö sen pois päältä. Tietty jos tykkää ajaa aina 15min ja jäähdytellä 30min niin sitten käy tommonenkin.

Link to comment

Ainakin pienessä hiab- nostimessa toi sähkömoottori kuumeni liikaa, eikä sillä nyt urakalla nosteltu eli pyöri paljon myös ilman kuormaa. Noi on vielä kaiken lisäksi aika isoja paketteja et ainakin itse käyttäisin jotain fiksumpaa versiota. Pikkasen syö miestä kun joku 500kg roikkuu auton vieressä ja lämpösuoja pamahtaa päälle. Voihan sen suojan tietty ohittaa mut aika herkästi näyttää palavan sitten moottori.

Link to comment
Guest Toheltaja

itte laittaisin remmivetoisen sumpun tohon sen kummempia miettimättä ees sähköistä vaihtoehtoja. Niitä sentään on moneltakin valmistajalta, ja ihan tähän käyttöön suunniteltu. Hinta tietty karkeempi ku ei käyttöön suunnitellulla sähköpumpulla :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...