Jump to content

1303 kojelaudan irrotus


Recommended Posts

Miten lähtee kojelauta irti 1303:sta ? Onko pehmusteen alla joku teräsrunko ja lähteekö kojelauta irti kokonaisena vai irtoaako pelkkä pehmuste ? Olisko jollain kuvaa kojelaudasta ilman pehmustetta ?

 

Muistaakseni näin... Molemmilta puolilta sivuista ruuvit auki, keskeltä alhaalta sulakerasian tienoilta ruuvi auki ja radion asennuspaikasta kun katsoo sisään niin sieltä löytyy vielä yksi ruuvi. Mittarista johdot irti (kannattaa merkitä jotta saa myöhemmin paikoilleen) ja kytkimille sama. Ratti kannattaa poistaa tieltä. Nykäisemällä pitäisi sitten alkaa irtoamaan. Minkä vuosimallin 1303:sta on kyse?

 

Pehmuste on jotain polyuretaanin tapaista ja sen alla on metalli. Pehmuste lähtee vain raaputtamalla.

 

Timo P.

---

Link to comment

vuosimalli on -73. Johdot mulla on jo kertaalleen ollutkin irti, kun selvittelin ja korjailin edellisten omistajien kytkentöjä :D

 

Onko se kojelaudan etureunassa oleva ritiläpelti (se jossa on ne tuuletusaukot) samaa osaa kojelaudan vai korin kanssa ?

 

Sen takia kyselen, kun kojelauta on rikki mittarin ympäriltä ja muutenkaan en tykkää tuosta 03:n kojelaudan ulkonäöstä, niin ajattelin kiskasta sen irti ja pokata pellistä uuden sileän tai yrittää sovittaa normaalikuplan kojelautaa. Oisko joku joskus tehnynnä tällaista, vinkkejä ?

Link to comment

Mielikuva on,että metalliritilä on kiinni laudassa. Reilu vuosi on siitä kun omastani irrotin ja nyt jo alkaa pätkiä :). En ole missään nähnyt kenenkään väkertäneen kokonaan tuota lautaa uusiksi. Jossain oli kyllä kuvia pehmusteettomasta laudasta... Olikohan www.germanlook.com.

 

Normaalia kuplan kojelautaa tuohon tuskin saa, koska rakenteellisesti se kojelaudan alue on täysin erillainen.

 

Itse meinasin tallissa lojuvasta vara laudasta väkertää parannetun version, johon sitten upotan porschesta mittariston. Saa kiekat, kilometrit, öljyn paineet ja lämmöt siististi näkymään.

 

Timo P.

---

Link to comment

Sen tavallisen kuplan laudan aattelin laikata irti jostain romusta ja sitten pellistä leikellä sopivat lisäosat ja migillä liimata ne siihen pysyvästi. Sitten vaan väkerrän kiinnikkeet niin että sopii niihin alkuperäisiin paikkoihin. Sama ajtus oli mulla, että sais mukavasti vähän lisämittareita. Suoraan lautaan ne olis helppo laittaa.

Link to comment
Guest ritariässä

heh, melkosen hassun näköinen kyl siit tulee jos meinaat moiseen kojetaulumuutokseen ryhtyä. kiva olis sitten nähdä lopputulos. se tuulilasin suulakerauta on itse kojetaulussa kiinni, joten lähtee taulun irroituksen mukana irti. se rauta on sitten erillainen 73 mallissa kuin uudemmissa.

 

jenkeissä ainakin löytyy tai löytyi joltain firmalta lasikuituinen kojetaulukyhäelmä johon hyvä laittaa esim läjä porsaan mittareita.

Link to comment
  • 1 month later...

No niin, nyt on vanha kojetaulu irrotettu. Se ritiläpelti oli varsinaisessa kojetaulussa ruuveilla kiinni, joten sen ajattelin hyödyntää ja hitsata siihen uuden kojelaudan kiinni. Sitten vaan uuten kojelautaan kiinnikkeet jotka sopii alkuperäisiin kiinnikkeisiin, helppoa kuin heinänteko :D

 

Nyt tarvis saada mittoja mietiskelyn tueksi. Vitsiskös joku mitata normaalikuplan kojetaulun korkeuden? Se normaalikojelauta on kai hieman kaareva yläreunastaan yläsuunnassa? Niin jos aluksi sais vaikka nyt korkeuden siitä rattiakselin kohdalta ja keskeltä.

Link to comment

Ok. Mulla ei ole kotitallissa mittauskohdetta, mutta joulupyhinä voisin yrittää ottaa tuosta irrallisesta koetaulusta mittoja ja kuvia. Pala muuten otettu sillä talteen, että yritin saadan Jusen tekemään suunnittelemasi swapin omaan ähtäriinsä :-)

Link to comment
Kulkisko se joulun pyhinä sieltä Ruovedeltä Lempäälään?

 

H-autolla tehtävä reissu, joten en pysty varmaksi lupaamaan, koska en tiedä paljonko autossa on joulurompetta takaisintulomatkalla. Pääsetkö hakemaan Lempäälästä kohtuu pian (ahtautta tallissa) jos saan kulkeutumaan?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...