Jump to content

Lataushukassa, vika hakusessa VW1200 -68 ratkaistu


Recommended Posts

Elikkästä 68 kuplassa lataus hukassa, tänään aloin tutkimaan ongelmaa vähän paremman ajan kanssa. Mittailin mihin virta katoaa, kävi ilmi että akulle saakka tuli noin 12,6v. Ei siis tarpeeksi.

 

Hetken haettuani, päätin avata jännitteensäätimen kannen. Oikean reunan käämissä(?) oli useampi lanka poikki ja löysänneet sitten muutaman kiekan irti. Voisiko siinä olla vika, että virta ei liikahta akulle saakka?

 

Ei viitsi turhaan ostaa uutta säädintä. Laturi että säädinkin on uusittu muutama vuosi takaperin. Säädin on sitä mallia mikä toisessa keskustelussa oli todettu huonoksi.

 

eli tälläinen:

 

post-4639-1388836448037.jpg

 

kiitos kuvan lainasta mikkocapille :)

 

 

Edited by mustikka
Link to comment

Uusi vaihdettu paikalleen. Ongelma kuitenkin jatkuu. Tällä kertaa ei edelleenkään lataa ja uutena on että mittarista ei sammu merkkivalo ollenkaan. Alkaa olemaan sormi suussa, kun ei tajua missä vika voisi olla. Laturi on uusi ja hiilet kunnossa.

 

Vanhalla säätimellä merkkivalo välähti vain välillä. Kummallakaan ei lataus nouse 12v.

Link to comment

Yes. Käytin vanhaa säädintä paikallaan ja alkuperäistäkin. Sama ongelma molemmilla. Aloin sitten käymään johdot kertaalleen läpi. Ja löytyi vika tai ainakin luulen niin koska yhden liittimen uusimisen jälkeen uusi säädin paikalleen ja lataa. Puskee tulemaan nollan sijaan tyhjä käynnillä lähes 13v. Onhan se riittävästi? Nyt koeajolenkille katsomaan mitä lataa korkeilla kierroksilla.

Link to comment

ehdinkin tuosta polarisoinnista lukea jo päivällä, en vaan ehtinyt tänne ajeluiden takia tsekkaamaan vastauksia. Nyt lataa ihan ok, voi ajella valot päällä. Nyt on vaan ongelmia polttoainepumpun kanssa, joskus aiempi omistaja vaihtanut sähköiseen pumppuun ja ne nyt on mitä on. Pitäisi laittaa uusi mekaaninen tilaukseen niin loppuisi ongelmat bensan syötön kanssa.

 

Kiitoksia kaikille vastanneille.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...