Jump to content

pallis ulisee


Guest omni

Recommended Posts

elikkäs auto alkoi taas ulisemaan jostain takaapäin.

noin 65-70kmh kohdilla tulee sellanen koveneva ääni, ku pulloon puhaltais joka sit taas häviää jos hidastaa tai kiihdyttää. välillä se raja menee siin viiessäkympissäkin, riippuu vähän päivästä. on kokeiltu kytkin pohjassa kans, tai ajaa siksakkia ulinan aikana, ei vaikutusta, kun kaveri meinas että pyörän laakerit vois olla kyseessä. eturenkaita on kans heiluteltu keula ilmassa eikä ollu välystä. kytkinremppa tehty reilu 5000km sitten hollannissa alan liikkeessä, vaihtoon meni kytkinlevyt paineasetelmat ja vauhtipyörä jne. samalla reissulla katkes kytkinvaijeri mut se korjattiin ja ajettiin sveitsinkin läpi no problem, nyt sit taas alko. ennen tuota kytkimen leviimistä oli siis samanlaista ulinaa mut sillon luisti kytkinkin huolella, ei vaan tajuttu sitä ajois. että onkohan taas kytkin kyseessä vai mikä siel ulisee? täs ollaan kans maalla käymäs ja takas stadiin on reilu 200 kilsaa, uskaltaako tolla ajaa takasin vai pitäskö suosiol ajaa täällä jonnekin korjaamolle?

Link to comment

Aja himaan koska,

 

käsittääkseni painelaakeri ulvoo silloin ku kytkintä painetaan eli vaihtaessa. Mutta miten se k-vaijeri on säädetty,.

käsittääkseni etu/takalaakeri jos leikkaamassa kiinni niin ei paljon tarte rumpua kosketella eli se kuumenee niin paljon.

Jos väljä laakeri se ei välttämättä ulise vaan jotain muuta epämukavaa äänmtä sitten.

 

Vähän hankala etänä arpoo mikä siellä on.. esim kuuluuko ulinaa matkanopeudessa? Mulla omassa Rivierassa kuuluu välillä mitä ihmeellisimpiä ääniä mutta musa kovemmalle ja 800km DasAutoShow:ssa meni hyvin,, Eikä laitokselle ole Jenkeistä tulon jälkeen tehty muutakuin vaihdettu öljyt..

 

Toivottavasti joku muu osaa antaa parempia neuvoja..

 

Edit kysäseppä Jaskarin Hannulta apua: hannu.jaskari(at)fvwa.fi pitää majaa Lappeenrannassa

Edited by Urbantoy
Link to comment

pakko oli käydä uudestaan läpi renkaat ja oikeella takana näyttäs sittenkin olevan välystä joten ulinan lähde taisi nyt sitten ratketa..

onko ton korjaaminen miten akuutti, kestääkö ajaa takasin stadiin vai leipooko mahollisesti kiinni matkalla?

Link to comment

eihän me täältä olla minnekään päästy.. :D vieläkin ollaan kylillä jumissa ja tutkittu autoo useamman toverin voimin ja näyttäs siltä että kaik neljä laakeria ois vaihtokunnossa, jonka lisäks mahollisesti vetariosastolta kans, ei sit kuitenkaan vaihettu ainuttakaan ku hyllystä saatiin laakereita yks ja viimene.. vaihdetaan kaik kerral sit hesas. samalla tuli huomattua että vaihteistoöljyä oli karkaillu jonneki, ei ihme että alko tuntuu vähän kankeelta.. iloseks yllätykseks napsahti tuo ns ranskalainen kytkinvaijerikin poikki mettäreissulla :D kummasti on vetovoimaa lappeenrannalla, ajan rakenne muuttuu ja viikonloppu maalla alkaakin tuntua ikuisuudelta :D tän ku ois tienny ois voinu tilaa kaikki vaihettavat osat valmiiks tänne! nyt venataan siis uutta kytkinkaapelia keiteleen koneelta. onpahan askaretta sit kun tiält sushirajalta joskus pääsee sivistyksen pariin takaisin :)

 

tulipa taas tekstiä, tarkotus oli vaan käyä kiittämäsä kaikkia mukana ja apuna olleita ihmisiä, kiitos!

Edited by omni
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...