Jump to content

kysymys laturista


Recommended Posts

Laturi vaihtoon vaihtovirraksi (laturista riippuen tarvitset erillisen säätimen tai et),alkuperäisen saat molemmissa tapauksissa heittää vaikka naapurin takapihalle. Lisäksi tarvitset vaihtovirtalaturin jalan tosin autossasi voi jo sellainen olla koska vaihtovirtalaturin jalkaan sopii sekä tasa että vaihtovirtalaturi,mutta tasavirtalaturin jalkaan vain tasavirtalaturi. Ja sähkötöitä ja hermoja. Helpoin on ostaa sisäänrakennetulla säätimellä oleva jolloin tarvitsee vain kaksi johtoa toinen valolle ja toinen akulle.

Bensapumppukin on erilainen pitää olla 74-> mallinen "vinossa" oleva pumppu. myös vw:n alkuperäinen 68-73 malli käy jos asennat laturin bensapumpun jälkeen,mutta sitten et saa pumppua pois ilman laturin irrotusta...

Link to comment

Etenkin sisäänrakennetulla säätimellä varustetussa laturissa homma on varsin helppo, suurimman työn tekee lähinnä vanhan laturin irroitus ja uuden kiinnitys - homma on helppo mikäli pata on irti, mutta jos se on paikallaan, on himpun työlästä irroitella puhallinpyörää tai laturia puhallinkopasta.

 

Puavo @ dwl

Link to comment
Guest Mika Raussi

60Ah on eri kun 60A.

 

Eikä oo ulkoisellakaan säätimellä iso homma. Ei siinä oo kun kolme piuhaa ja ne on samoilla merkeillä kun laturin navat. Autosähköstä saa ja maksaa suurinpiirtein 13€.

Link to comment

onhan noita tuolla tallissa useampiakin...mutta kannattaisko ostaa suosista uus pumppu ja hilut kun ne ei paljoa maksa. Helpoiten sen laturin laittaa koneeseen kun ottaa konepellin saranoiden kanssa irti ja nostaa koko puhallinkotelosysteemin irti kerralla...siis siinä tapauksessa että pitäis autoon päin laittaa.

Link to comment

Poppivehkeitä varten ei riitä 50/55A laturikaan yksin, enemmän hyötyä on kun laitat sinen kondensaattorin, hifiliikkeet myy noita. Se on kaljatölkin kokoinen mötikkä joka varastoi suuria määriä (voimaa) sähköä ja luovuttaa sitä salamannopeasti, paljon nopeammin kuin auton akku tai laturi pystyy. Näin saat virran riittämään poppisvehkeille bassonjytkytyksessäkin, niin ettei koko auton valot vilku. Kaikki kunnon autohifiasennukset käytävät tätä.

 

Tietysti akkukin pitää olla jytympi ja laturin hyvä, jos meinaat parkissa luukuttaa :)

 

50 tai 55A vaihtovgirtalaturi on tosiaan paljon parempi kuin 30A tasavirtanen.

Niitä saa muuten myös 75 ja jopa 90A versioita. SILTI ne ei korvaa konkkaa, kun popittaa pitäisi muutaman isomman vahvarin ja subbarin kera.

 

Jan

Link to comment

Bugfuel on oikeassa.Konkka pelastaa jos todella haluaa kuunnella kunnon subbarilla vahvistettua musaa.Siinä ei paljon laturit auta jos on kunnon vahvistimet+subbarit.Konkan vaatii ehdottomasti.Valot rupee muuten aikas äkkiä vilkkumaan ja kohta ei tarvi startata koko autoa.Eikä se konkka ees maksa paljoa. Eli sellane ostoon ja kunnon piuhat kanssa.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest Mika Raussi

Kiertäähän ne remmit vesivessoissakin. Puhaltimelta on mahollista tietty luistaa, mut loppuu sekin ongelma jos sieltä riisuu painavat kuparit roottorista vekkaks.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...