Jump to content

Etupyörän laakerit


Recommended Posts

Voikohan etupyörän laakereita jotenkin puhdistaa? Laakerisarja -64seen on 70€, joten pystyisikö noita jotenkin herättelemään. En ole niitä vielä rummusta irroittanut, mutta säilytyksessä ilmeisesti jotain skeidaa mennyt sekaan.

 

"Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä..." tiedän.

Link to comment

Onkos tuo ulompi laakeri kuinka tiukka menemään paikalleen? Ensin oli tosi väljä, mutta sitten huomasin, että ulomman laakerin sisäosa oli laittamatta. Se ei kuitenkaan käsipelillä mene paikalleen. Ilmeisesti laitetaan hollille ja mutteri työntää sen paikalleen?

Link to comment

Pitäis mennä paikalleen mutteria kiristämällä tai jotkut sanoo että pitäisi prässätä jollain sopivalla holkilla ettei uusi laakeri vaurioituisi mutta mun mielestä se alkaa jo meneään vähän hifistelyksi.

 

Tietty voit sä lämmittää rummun ja jäädyttää laakerin ulko-osan ennen asennusta niin pitäisi sujahtaa paikalleen ilman voimaa.

Link to comment

Pitää selventää vielä. Se mikä ahdistaa ei ole laakeri vaan sen sisälle tuleva holkki, jonka pitäis sujahtaa aika tiukasti olkaan. Sisempi meni kuin ajatus, mutta ulompi ei. Otin dremelillä ja hiomakivellä kevyen kerroksen pois. Nyt jo parempi, mutta edelleen tiukempi kuin orkkiksessa.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Mä justiin vaihtelin apparin puolen rummun uusillla laakereilla ja pidin laakereita tallin pakastimessa tovin ja sitten vain oikean kokoisella työkalulla/hylsyllä ja lekalla kopistelin paikalleen. Tiukka oli mutta meni jäädytettynä suht hyvin paikalleen ilman mälytöntä väkivaltaa. Olisi vielä voinut tohottaa rumpua lämpöiseksi mutta sitä en tehnyt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...