Jump to content

Kombiwagen - Ylätukivarsien irroitus?


Recommended Posts

Olisi pallonivelten vaihto menossa omaan Kombiwageniin, pallonivelten vaihdosta olen löytänyt paljon keskustelua, mutta kysymykseni on aiempaa kuin tuosta pallonivelten irroituksesta/paikalleen laitosta. Siis prässiä varten irroittelemassa noita tukivarsia, eli:

Miten nuo ylätukivarret saa irti noista vääntösauvoista? Kaikki on irti, ei ole muuta kuin ylätukivarret lokasuojissa, jotka ottaa aika kovaa kiinni siihen pohjauskumien tukirautaan. Pohjauskumitkin on irti.

Ilmeisesti ne lähtee vaan vetämällä? :D

Link to comment

Sisäänpäin laitossa tukirauta aiheutti vähemmän ongelmaa. Tunkkia käytin apuna, että sain tukivarren tukiraudan päälle. Sen jälkeen sisäänpäin kuljetus onnistui helpommin kuin poisotto.

Takaisinlaitossa ehkä hankalinta oli saada jousipakka pujahtamaan paikoilleen tukivarteen. Jousenpäät sojottaa pienenä viuhkana, kun toisessa päässä on edelleen jännitys. Kiristin nippusiteellä jousenpäät nättiin nippuun ja annoin nippusiteen liukua akseliputken sisään tukivarren edeltä. Se ei siellä mitään haittaa.

 

Link to comment

Ok, thanks! Kyllä ne sieltä lähti, kuten sanoit, ajalla ja hiellä. Täällä kävin muutamassa huoltoliikkeessä ohiajaessa piruuttani kysymässä ja kaikissa joissa oli kokemusta sanoivat, että ota ne tukivarret itse irti ja tuo irrallaan tänne, kyllä ne pallonivelet irrallaan mielellään vaihdetaan... :D

 

Oli näköjään yhdessä nätti hitsisauma vääntöjousien päässä, lie alkuperäinen vai onko joku hitsannut helpottaakseen asennusta...?

 

Edited by Sekatyöläinen
Link to comment
  • 2 weeks later...

Jeba, kiitokset neuvojille, jotka vahvistivat homman etenemistä. Oli tosiaan jopa yllättävän helppo homma paikalleen laitto, verrattuna irroittamiseen. Ei tarvinnut sitoa jousipakkaakaan millään, nätisti meni sauvat paikoilleen kun nitkutti tukivartta niitä vasten. Paketti kasassa ja maanantaina pyörien suuntaukseen ja sieltä katsastukseen ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...