Jump to content

Haihtuuko jarruneste?


Guest olli lammi

Recommended Posts

Guest olli lammi

Jarrunesteet olivat päässeet aika vähiin. Toiseen piiriin imi jo ilmaa. Nesteet vaihdettiin ja alkupäästä tuli melkoisen mustaa **skaa ulos, sitten vanhaa kirkkaampaa ja lopulta uutta punertavaa.

 

Kysymys kuuluukin, että haihtuvatko nesteet ajan mittaan vai onko seuraavaksi etsittävä se kohta, mistä se neste katoaa? Nyt uudet nesteet

eivät ole mielestäni hävinneet, vaikka autolla on ajeltu jonkin verran.

Link to comment
Guest olli lammi

Mitään näkyvää vuotokohtaa en löytänyt. En pyöristä enkä pääsylinteristä sellaisilta osin, jotka näkyvät auton alle. Samoin alla ei näy mitään kosteaa kohtaa. Mitäs jos se nyt sattuu vuotamaan johonkin palkin sisään, niin syökö tuo jarruneste paikat puhki?

Link to comment

... palkin sisässä ei jarruputki (taakse) kulje juur ollenkaan, ja siinä harvassa kohti kun se palkkia lävitsee, ei varmasti korroosio ekana iske.

 

Jarruneste imee itseensä kosteutta, eli nesteen määrä saattaa pysyä samassa vaikka vuotoakin olisi. Em. kosteutta imevä reaktio ei kuitenkaan ole mitenkään äkkinäinen

 

Jarruneste kyllä kuorii nätisti maalit pois, metallien syövyttäminen ei niin nopeaa ole että yhdessä kesässä kerkeisi turmiolliseksi!

 

Ja mitä itse suosittelisin: kaikki pyöräsylinterit, jarruputket ja jarruletlut uusiksi, siihen ei saa viikonloppua enempää turattua kuitenkaan, ja sittenpä tietää että vika ei ole vanhoissa jarruissa... kustannus tulee olemaan monta kymmentä euroa mutta pirullakaan ei satasta saa menemään vakio-volsun jarruihin ellei rummuista asti vaihda.

 

Puavo @ dwl

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...