Jump to content

Myöhempien avokuplien kattomekanismien eroista


Recommended Posts

Ostin avoprojektiani ja myöhemmin alkavaa peräkärryprojektia varten osiksi1303 kattomekanismin.  

 

Hankittu kattomekanismi osoittautui kuiten pelättyä selvästi paremmaksi ja aloin funtsimaan, että josko istuttaisikin kuitenkin sen avoon ja tekisi avon runsaasti sepitetystä mekanismista kärryn kuomun.

 

Kuvagooglailun perusteella tulin siihen tulokseen, että ilmeisesti uudempi kattomekanismin kiinnitys tuli jo jossain vaiheessa 1302:een. Olenko oikeassa? Alla kuva mistä asian päättelin.

 

post-52-0-30389500-1512763211_thumb.jpg

 

 

Itse korissa olevasta kiinnityspisteestä löysin alla olevan kuvan. Karmannin tekemisien laadun huomioiden, kyseessä lienee vain koriin kiinni hitsattu levyn palanen. Eli periaatteessa jos pääsisi jostain möhköavosta mittaamaan kiinnitysreikien paikan, niin uudemman kiinnityksen/saranoinnin käyttämisestä tuskin tulisi ongelmaa.

 

post-52-0-69660000-1512763420_thumb.jpg

 

Varmuuden vuoksi vielä kuva vanhemmasta saranoinnista. Ehkäpä tuohon muutokseen on ollut jokin oikea syykin.

 

post-52-0-05042200-1512763859_thumb.jpg

 

 

Omien päätelmien ja pohjustuksen jälkeen varsinaiseen kysymykseen. Mitä muuta saranan paikan ja etupuun istuttamisen lisäksi tulisi ottaa huomioon tätä swappia pähkäillessä?

 

Ja jos jollain on tuollainen uudemman mallinen kiinnityspaikka käsillä, niin mitat ja lähikuvat olisivat iloinen yllätys :)bbb

 

 

Link to comment

Tuo uudemman mallinen (lyhyt, siis alas taitettuna ei ulkone korista taaksepäin yhtäpaljon kuin vanha) kattomekanismi tuli käsittääkseni -68. eli samaan aikaan kuin katon lukitus tuulilasin karmiin muuttui vanhoista pienistä kromatuista linkuista uudempaan malliin jossa on isot linkut kattomekanismin pitkittäispalkkien alla/sivulla.

Link to comment

Poikkeus vahvistaa säännön ja tämä on se poikkeus kun olet väärässä :)

 

Tavis pbystäri avot on vanhan mallisella saranalla, mutta uudella lukituksella. Myyntikataloogien mukaan tälläinen katto on ollut vuosina 68 - 72.

 

 

-72:een näkyy olevan jonkin verran one-year-only osia, joten silloin vissiin tullut muutos.

https://chucksconvertibleparts.com/index.php/categories/bug-convertibles.html?cat=222

Edited by Ketsa
Link to comment

Eli sarana olisi vaihtunut -73, siis silloin kun tuli kaareva tuulilasi? Muovinen saranansuojus vaihtuu kuitenkin -68 ja siitä eteenpäin on vain yhtä mallia saranan suojusta. -67 saranan suojus ei sovi -68 ja uudempiin, ja sama toisinpäin.

Link to comment

Oletin, että sarana olisi vaihtunut kaarevan tuulilasin myötä, mutta ilmeisesti se kuitenkin vaihtui kesken 1302 mallisarjaa vuonna 1972 (katso ylin kuva).

 

Takalasin yläpuolinen puukaari näkyy olevan varaosissa erikseen 68 - 71 ja siitä eteenpäin. Eli siltä kohtaa pitää ainakin eroavaisuuksia etsiä.

Edited by Ketsa
Link to comment

Onko kellään tallissa -72 tai uudempaa möhköavoa ja mahdollisuutta mitata minkä vahvuisesta levystä tehdas on tehnyt tuon kuvassa ympyröidyn kiinnityspisteen?

 

GqhOuabEsEBaxTLKH2hE4nMGjv8ZbnfZi7aWhLJF

 

 

 

Äkkiä varastossa suoritetun vertailun pohjalta geometria ei ole katossa miksikään muuttunut saranamuutoksen myötä. Takaikkunan päälle tulevan puun kiinitysraudat ovat hiukan erilaiset ja sillä puuosa on eri koodilla varaosaputiikeissa. Myös lukituskahvojen sijainti näyttäisi ehkä olevan sama möhkössä ja tavallisessa (viimeisessä kuvassa kattomeknismit täsmättätty kohtuu tarkasti päällekkäin). Pitää vielä mittailla tarkemmin, mutta tällä hetkellä näyttäisi vallan helpolta hommalta tuo möhkön kattomekanismin käyttäminen suoratuulilasiseen.

 

XKLaHSN88a6xDvd9TtzwDkjdTRVo1uQW0yxP3WmN

 

pMbO0U7dgWhoPpdG199LxtH6WKt0IV0hU4XD_0GY

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...