Jump to content

Schleicher-nokan nostajat


Recommended Posts

Mitkä nostajat on toimivin valinta T-1 Schleicher nokka-akselin kanssa? Kyseessä on ilmeisesti -60-luvulla valmistettu nokka tyypiltään ro158, 3-niittinen varhainen versio. Ahnendorp suosittelee myymiinsä Schleicherin nokkiin saksalaisia hd-nostajia, onkohan ne ainut vaihtoehto? Febin nostajat olisi kohtuuhintaisia ja laadukkaita, mutta materiaalin kovuus niissä ei ole lienee sopiva?? Mitään kevyitä hipo-nostajia en ole hakemassa, moottori kun on sellainen nostalgia-viritetty Okrasa 1500.

Link to comment

Mikähän tosta nokasta tekee niin erikoisen, että ei voisi kelvata karkaistujen tai jopa työkaluteräksestä valmistettujen

nostimien kera.? Tai onko nokan profiili sen verran eikoinen, että tarvitsee leveämmällä lautasella olevat nostimet.?

 

Jos ja mikäli voisi jtn suositella, niin bugbackin työkaluteräksiä..

Edited by arvuuttaja
Link to comment

Muistan lukeneeni jostain, että Mahlen saksalaiset nostajat olisivat kovuudeltaan oikeanlaiset, mutta niitähän ei enää valmisteta. Brasilialaiset Mahlet ovat paljon pehmeämpää, joten ne ei käy. Olisiko kellään vinkkiä, mistä noita saksalaisia Mahleja vielä saisi?? 

Tämä nokka-akseli tuli minulle Okrasa-moottorin mukana (lähes koko moottori osiksi purettuna), mutta harmittavasti yksi nostajista oli kadonnut. Miten näitä nostajia voi muuten tunnistaa? Mistä tietää, mitä materiaalia mikäkin on? Tärkeintä näissä lienee se, että nokka ja nostajat ovat "samaa paria". Eli kovuusluokaltaan samankaltaiset?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...