Jump to content

Kysymys nelostyypin koneesta


Recommended Posts

Morjesta, 

 

kävin tuossa jeesailemassa kaveria myöhäispalliksensa (muistaakseni 1977) kanssa. Säädettiin aluksi venttiilinvälykset 0,15mm ja kärkiväli 0,4mm.

 

Ongelmaksi jäi lopulta se, että moottorista ei löytynyt valmistenumeroa eikä sitten saatu manuaalista (service manual siis) selvyyttä oliko koneessa ennakkona 7,5 astetta ennen vai 0 vaiko 5 astetta jälkeen. Hihnapyörässä ei ole mitään merkintöjä, poislukien 180° merkkaus tussilla jonkun aiemman toimesta. 

 

Kyseessä on kaksilitraisella nelostyypin koneella varustettu automaatti (alunperin USA-malli) Westfalia kombi, jossa on luultavasti ollut alunperin tuplakaasarit ja alipainejakaja. Nyt konehuoneessa yksi keskiSolex (oliko 36) ja jakaja jossa ei alipainekelloa. Omaan silmään tuo kombo ei ihan parhaalta vaikuttanut mutta noilla mennään.

 

Osaisko joku kertoa millä ennakolla tätä kannattaisi lähteä säätämään? Merkki hihnapyörään laitettiin noin suurin piirtein seitsemän asteen kohdalle, mutta se näytti strobolla aivan mitä sattuu koneen käydessä edes vähän sinnepäin.

 

Kuvissa moottorin valmistenron paikka ja runkonumero. 

IMG_20190520_214555.jpg

IMG_20190520_214529.jpg

Edited by GT78
Link to comment

Ei sillä varmaan tässä tapauksessa ole väliä mikä koodi moottorista löytyy... jos kaasutin ja jakaja on vaihdettu ei alkuperäinen ennakko välttämättä toimi ollenkaan.

Tuossa ei sitäpaitsi näytä olevan edes asteikkoa ennakon säätämiseen, kannattaisi ehkä hommata se ensin? Näyttää tällaiselta

https://eu.vwheritage.com/021119249e-timing-scale-1700-2000cc-vw-spare

Ja sitten kannattaisi kurkata mikä jakaja siellä on? 009? Voi olla vähän haasteellinen saada toimimaan ja pitänee säätää niin että laitat maksimiennakoksi 3000 rpm n. 30 astetta. Tyhjäkäynnillä on sitten mitä on.

Edited by Anssi
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...