Jump to content

Laturin hiilien jousien vaihto


Recommended Posts

Eli kyseessä 6V tasavirtalaturi, piti hiilet vaihtaa ja kummempia miettimättä irrotin jouset ensiksi. Nyt tuli ongelma ku ne pitäisi saada takas, laturi siis paikallaan ja kovin on ahtaat paikat saada jouset jännitettyinä paikalleen. Onko vinkkejä miten tämä tapahtuu?

 

Sain illan kiroilun jälkeen paikalleen, mutta eivät tunnu painavan riittävän voimakkaasti hiiliä (latausvalo palaa, kun painaa itse hiiliä niin saa sammumaan). Pitänee hommata uudet jouset, mutta onko niitä edes mahdollista saada paikoilleen laturin ollessa kiinni, siten, että oikeasti painavat riittävällä voimakkuudella hiiliä? Jos on niin miten?

 

Saa ilmoittautua jos pääkaupunkiseudulta/lähimaastosta löytyisi tekijää, maksan mielelläni :) Asialla on kiire, perjantaina pitäisi ajella 450km talvisäilöön ja lataamattomana voi tehdä tiukkaa...

 

Antti (0407712357)

Link to comment

Hiilet vaihdetaan nimenomaan laturi kiinni moottorissa. Älä vaan lähde irrottamaan tuota laturia. Joudut ojasta allikkoon. Nimittäin puhallin on laturin toisessa päässä.

Uudet hiilet ovat pitkät ja joskus jousi ei oikein meinaa ylettyä hiilen päälle. Jousta voi koittaa hieman muotoilla / venyttää.

Link to comment

Jeps, tällähetkellä tosiaan on uudet hiilet paikallaan ja jouset painamassa niitä, mutta tuntuu etteivät jouset ole tarpeeksi jännittyneinä. Pitäisi ehkä kierroksen verran saada lisää jännitystä, mutta miten/millä työkaluilla moinen onnistuu?

Link to comment

Aikani painelin noita hiiliä ja tuntuu ettei latausvalo enää suostu sammumaan vaikka mitä tekisi, joten ongelma voi olla muuallakin kuin jousissa/hiilissä. Omat taidot loppui jo ajat sitten, nyt tarvittaisiin auttavaa kättä.

 

Yleismittarilla mittailin ja käynnissä jännite akun navoissa 6.3-6.5V (kierrokset ei tunnu vaikuttavan lukemaan), sammuksissa 6.1-6.2V. Eli ihan mykkä tuo laturi ei tunnu olevan mutta ymmärtääkseni latausjännitteen pitäisi olla 7V tai ylikin.

 

Miten lähteä paikallistamaan ongelmaa, käytössä tosiaan yleismittari ja pimeä parkkipaikka? :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...