Jump to content

grundig 12v vm 69


Recommended Posts

No niin, pari kyssäriä grundigin liitännöistä? 12V OK, Entä kaiutin miten se kytketään? Banaaniliittimellä toinen piuha kaiuttimen kuvaan ja toinen tuohon maan tms kuvaan, vai? Entäpä tuo din liitin? Onko se mitä varten? Mitä siitä saa ulos? Ja mistä siihen liitin? Lähinnä din to 3,5 jos siitä saa äänen ulos 3,5mm liittimellä olevaan minivahvistimeen`? En näistä hirveästi ymmärrä joten sallittakoon tyhmät kysymykseni?

image0 (1).jpeg

Link to comment

Nuo kaiutinliitännät luulisin olevan juuri kuten arvelitkin.

Tuo Din-liitäntä on olemassa ilmeisesti mikrofonia varten, esim. busseissa on ollut matkaoppaan mahdollista puhua radion kautta matkustajille.

Tuohon dinpaikkaanhan voi liittää esim. älypuhelimen kun hommaa siihen tarkoitetun piuhan.

  • Like 1
Link to comment

Vaihtelee kovin.

 

Vaikkapa Blaupunktin töpselistä (5 reikää+runko) saa ihan linjatasoisen (siis DIN-linjatason: Se on  aavistuksen pienempi kuin mitä RCA käyttää) signaalin ulos. ja tuossakin näkyisi viisi nastaa (+runko) olevan kytkettynä, keskellä on vain tyhjä reikä. Vahva veikkaus että siinä on signaali+maa sisään ja ulos + suojasukka. 5-piikinen DIN on eräänlainen standardi, joten josko asia on näin niin standardi kertoo että mikä on mikäkin.

 

Nykyään ne ovat vain kaikki stereotöpseleitä ja niissä on ylhäällä keskellä (vastapäätä kuorta) signaalimaa, toisella puolella vasen+oikea ulos ja toisella puolella vasen+oikea sisään, tämä ei tähän monotöpseliin juuri auta enkä äkkiseltään löytänyt monon standardikytkentää.

 

Tietty parempi dokumentaatio olisi Grundigin oma paperi, mutta saattaa olla hiukan hankala löytää.

 

Tuonnäköinen liitin siihen kuitenkin käy, ehkä vähän auttaa:

https://www.jaycar.com.au/5-pin-din-line-plug-240/p/PP0305

 

Partco ja Yleiselektroniikka Helsingissä ainakin myy, ellei helpommin löydy lähempää. Autoradioasennusliikkeellä hyvinkin todennäköisesti on, tai musiikkivehkeitä myyvällä: Vaikkapa MIDI käyttää 5-piikkistä DINiä edelleen ... mutta enpä nyt muista onko 5 piikkiä nätisti rinnakkain vai tämä hajautetumpi versio..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...